Narancslekvár
sponsored links
A fiútestvérem több ideig Svájcban dolgozott, ott evett elõször narancslekvárt. Amikor hazajött többször is mondta nekem, hogy készítsek én is, mert mennyire finom. Most jött össze minden, hogy el is készüljön a narancslekvár. Egy marosvásárhelyi szupermarketben akciós áron volt a narancs, vagyis egy kb. 10 litres vedret megtölthettek a vásárlók annyi naranccsal, amennyi nem esett le a tetejérõl, és a vederrel együtt 14 Ron-ba került mindez. Mi is vettünk egy veder narancsot, otthon megmértük 7 kg ment bele. Na ennek egyrészébõl készült a lekvár. A receptet egy csipet blogján találtam, mindenben követtem a tanácsait, csupán a plusz fûszereket hagytam ki belõle. Egy csipet, köszönöm mégegyszer a receptet:)
Nagyon finom lett, legalábbis szerintem, bár a fiútestvérem még nem kóstólta, de majd megmondja, lett-e olyan finom, mint amit Svájcban evett. Szerintem igen:)
Hozzávalók:
- 14 nagyobb narancs, amelybõl 1,30 kg tiszta narancshús jött ki
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor ...