Egy kis napfény a télben: mandarinlekvár
sponsored links
A befõzõszezon nálam már januárban kezdõdik. Imádom, hogy a citrusgyümölcsöket télen is el lehet tenni, sõt ajánlott is, mivel ekkor van szezonjuk. Arról nem is beszélve, hogy gyönyörû napsárga színûk feldobják az ember hangulatát.
Tavaly narancslekvár mániám volt, idén kedvet kaptam a mandarinra. Most a piacon gyönyörû mézédes, magnélküli mandarinokat lehetett kapni, elég jó áron (kb. 270 ft kilója). Kísérletképpen 1 kilónyi mennyiséggel indítottam, abbõl 2x 250 ml-es mennyiség lett. Szóval nem sok, de kezdetnek épp megfelelõ.
Hozzávalók: 1 kg mandarin (ez kb. 700 g mandarinhús), 1 citrom leve, 200 g 2:1 befõzõ cukor, kb. 10 dkg ...