Téli lekvár, sütõtök
sponsored links
Panni és Józsi kertje számtalan sütõtökkel gazdagított tavaly, kettõ még most is a kamrában álldogál, hogy végre megfõjenek, megsüljenek, szóval nálunk a sütõtökszezon tartósnak bizonyult. Nem tudom, jó hír-e vagy sem, de bizony számíthatnak rá még a következõ napokban, hetekben imbiszen. Így aztán amikor tervezgetni kezdtem az ehetõ, iható ajándékainkat, a sütõtök felhasználása meglehetõsen tanácsosnak és ésszerûnek tûnt, de persze nem kellett kényszert alkalmaznom magammal szemben, lekvárt régóta akartam már fõzni, itt meg lett hozzá alkalom is hirtelen. Ha már karácsony, próbáltam egy kicsit ehhez hangolni az ízeket, így került a sütõtök mellé a narancs és a fahéj, és így megszületett vagy inkább készre rotyogott a Paprika Feinkost egyik elsõ darabja. (Zárójelben leírom azért a magam kedvéért: terméke. És most kacsintottam.)
Nem terveztem, hogy imbiszre kerülnek majd a receptek, tehát ne aggódjanak, nem lesz teakeverés, fûszergyártás, forralt borozás, de a sütõtöklekvárral többszöri kóstolás után is elégedett voltam, és ez az érzés 2012-ben sem változott, ráadásul az egyik kedves megajándékozott is pozitívan nyilatkozott. A sütõtöklekvár pedig újra modellt állt (ült, feküdt), és most kap egy saját bejegyzést is. Nem tudom, melyikünk örül jobban.
Itt a vége, befõzünk.
Narancsos-fahéjas sütõtöklekvár ...