Büszkeségeim 2011-ben

2012-01-03

sponsored links


Elgondolkodtam rajta, hogy vajon az idei évben melyik receptemre, pontosabban fõztömre vagyok a legbüszkébb. Rájöttem, hogy nehéz feladattal állok szemben, ha ezt el akarom dönteni, mivel egyrészt sokból válogathatok, másrészt vannak bizonyos ételek, melyekhez érzelmileg valamiért jobban kötõdök. Talán az alkalom, vagy az érzések miatt, amik épp akkor uralkodtak rajtam.
Mégis, azt hiszem, verhetetlenül Uramparancsolóm szülinapi tortájára vagyok a legbüszkébb, pedig biztosra veszem, cukrászati szempontból születtek már hatalmasabb remekmûvek, mint az én szerény kis tortám. :)
A másik, amit a 2011-es év sikerének könyvelek el, az a citromfû szörp felfedezése volt, valamint az ekkor elkezdõdõ szörp és lekvárgyártási mániám, ami még a tél beálltával sem maradt abba. És nem azért, hogy dicsekedjek, de nekem tényleg ízlik mindegyik. Bár tudom, elfogult vagyok önmagammal szemben, meg persze a saját ízlésem szerint elkészített étel természetes, hogy ízlik. Minden esetre azért a visszajelzések is nagyon pozitívak voltak az úgymond "külsõ" tesztelõktõl is. :)
Szóval, ezek voltak 2011-re leginkább a büszkeségeim. Fõételekben inkább kedvenceim vannak. :)

És persze ehhez a "büszkeségi körhöz" sikerült még az utolsó pillanatokban is hozzáadni valamit, ami a karácsonyi ajándékszettek (errõl majd késõbb) részeként készült. Mégpedig lekvár. Tél lévén pedig mi más, mint narancs!
Sosem készítettem ezt sem korábban, így pánikban voltam a narancs tisztítását illetõen, hisz nem akartam keserû lekvárt. A végeredmény viszont nagyon jól sikerült. Az viszont tagadhatatlan, hogy borzasztóan babra munka. a 4 kiló narancsot valami 2,5-3 órán át pucoltam. Jó, közben telefonáltam is, nade akkor is... :)

Narancslekvár (kb. 3 literhez)

4 kg narancs (pucolva 2,5 kg volt)
1,5 kg cukor
2 citrom ...

Folytats a blogon ... flamcsi.blogspot.com/2012/01/buszkese...

sponsored links

Keres?s