Narancsos, rumos gesztenyelekvár

2012-01-18

sponsored links


Magával a házi készítésû gesztenyelekvárral tinédzser éveim derekán találkoztam.  Matek korrepetálásra jártam egy jobb sorsra érdemes  arisztokrata származású nénihez és egyszer, egy hideg téli estén csodálatos ízû zserbóval kínált meg. Különlegesen finom ízét a házi készítésû gesztenyelekvár adta. Mivel már akkor fogékony voltam az ilyen ínyencségekre, egybõl elkértem a receptjét. Eltelt néhány év, amikor belevágtam én magam is. Megsütöttem a gesztenyét, aztánt csak pucoltam, pucoltam és pucoltam. Végtelenségig tûnõ folyamat volt és a végereménytõl sem voltam túlságosan elragadtatva.
Most vidékrõl kaptam egy másfajta receptet. És mivel látom, hogy nem sokáig kerülgethetem a piacon a gesztenyét, gyorsan bele is fogtam. Az, hogy vízben elõ kell fõzni a gesztenyét biztatóan hangzott, úgyhogy nem rettentem vissza a macerásabb részektõl sem. A végeremény nagyon fnom pikáns, narancsos, sûrû gesztenyelekvár.

Gesztenyelekvár
Hozzávalók: 70 dkg gesztenye, 20 dkg befõzõcukor, 10 dkg kristálycukor, 1 kupak rum, fél narancs kifacsart leve, fahéj ...

Folytats a blogon ... marmaladejegyzete.blogspot.com/2012/0...

sponsored links

Keres?s