Ananászlekvár kísérlet
sponsored links
Volt egy fél ananászom. És annyira megihletett a narancslekvár, hogy befõztem ezt is. :) Míg a narancslekvárommal maradéktalanul elégedett vagyok, addig ezzel nem. De. Most már tudom, legközelebb hogyan csinálnám. Egyébként így sem rossz, csak nem produkálta az általam várt nagyon intenzív ananász-ízt. De ezen lehet egy egyszerû technikával javítani.
Mint tudjuk, a cukor és a só a két legerõteljesebb és természetesebb ízfokozó.
Én általában nem cukrozással kezdem a lekvárjaim fõzését (bár így is lehet és sokan így fõzik a lekvárokat), csak a végén adom hozzá. Itt is így jártam el. De az ananász - fõleg ha ilyen kevéssé édes, nem érett darabot sikerül vennünk - nem igazán erõteljes ízû gyümölcs, nem olyan mint pl. a narancs, citrom vagy a piros bogyós gyümölcsök. És nagyon rostos is, kevés leve van.
Tehát. Ahogy legközelebb csinálnám.
Elõször is igyekeznék érettebb, édesebb darabot választani. Aztán a tisztítás után kicsire felkockáznám, majd ...