Narancs... minden mennyiségben
sponsored links
Narancslekvár
Duende és az anyósom receptje szerint
2 kg narancs
1/2 l víz
2 kg cukor
csipet só
2 db citrom leve
1 tasak dzsemfix
A narancsokat meleg, mosószeres vízben dörzsiszivaccsal alaposan átsikáltam, majd többször váltott vízben átöblítettem. Két végüket , ahol a szár volt meg az ellentétes oldalt kivágtam és úgy ahogy volt héjastól cikkekre majd negyedekre vágtam. Annyiban tértem el Duende recijétõl, hogy nem áztattam egy percet sem, ill.csak annyit, amíg a többszöri öblítõ vízben volt. Itt anyósom receptjéhez tartottam magam, aki soha nem áztatta, hanem alapos tisztítás, darabolás után rögtön megfõzte a lekvárt és az egész család ájultan kente a vajaskenyerére, mert olyan finom volt.
Jelentem a lekvárom nem keserû, ill csak annyira érzõdik a héj kesernyéssége amennyire ...