Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Rizottó sárgarépával, cukkinivel és sima lepényhallalÍgértem gyerekeknek szóló halas recepteket. Íme az elsõ. A rizottót a legtöbb gyerek szereti, és elárulok egy tiktokot is: reeeengeteg zöldséget el lehet benne tüntetni (akár pürésítve is), szóval nem csak baba, hanem mamabarát étel is. Aki szereti, hagyhatja levesesebbre is, nálunk ezt most kicsit szárazabban kérték, kb. úgy, mint ahogy a képen látható. A lepényhal egyébként szintén a gyerekek kedvence, enyhe ízû, könnyen emészthetõ, fehérjében gazdag, zsírban szegény hal. A legkisebbek is fogyaszthatják! Rizottó sárgarépával, cukkinivel és sima ... | |
Tovbb a blogra ... tavolainpiazza.blogspot.com/2011/10/r... | |
Napi mosolyMert mit csinál a drága-drága-drága férj, amikor látja, hogy a nõ teljesen és totálisan ki van borulva, elviselhetetlen hárpia és csak üvöltve lehet vele kommunikálni? Fogja a két - az állapotokért jelentõsen felelõsség tehetõ - gyermeket, és elviszi õket "kirándulni". És hova keverednek végül? Hát a Gerbeaud-ba, palacsintát enni. És mit hoznak magukkal hazafelé? Rengeteg élményt, jókedvet, mesélnivalót, kisimított idegeket, egy nagyon-nagyon csokis tortaszeletet és egy doboz (kicsit már megfogyatkozott tartalommal rendelkezõ) macskanyelvet. | |
Tovbb a blogra ... agifoz.blogspot.com/2011/10/napi-moso... | |
Tortasütés gintonikbólA fél üveg pálinka, és az ugyanabból a barackból, Tibi saját barackfájának termésébõl készült lekvár csodálatos másnapos következményei egy házibulinak. A két liter tonik határeset. A fél üveg gin, hát, MI AZ ISTENT KEZDJEK FÉL ÜVEG GINNEL? Tortát ... | |
Tovbb a blogra ... malackaraj.blog.hu/2011/10/11/tortasu... | |
Balzsamkrémes pecsenye kacsamáj szõlõvelBalzsamkrémes pecsenye kacsamáj szõlõvel - kép: Krumpli Béla Besettenkedtünk egy szakácsoknak tartott tanfolyamra, ahol a téma a (számomra megunhatatlan) kacsa volt. Kedvencem pedig az a legegyszerûbb fogás lett, ami mûsoron kívül született, kvázi maradék feldolgozásként. Minket lefoglalt a fõfogásokkal, a ... | |
Tovbb a blogra ... gourmetstudio.blog.hu/2011/10/11/balz... | |
Nõi kebelNa ez volt az elsõ ilyen tortám.Igaz mostanában nagyon belepte a blogomat a "hó".Elvagyok ismét havazva a tortákkal,de hozom õket amint tudom:) A kebelcsoda egy fiatalember 34.szülinapjára készült. Szívecske formájú piskótát sütöttem,egy sima és egy kakaós lapot.A tortát fõzött csokikrémmel kentem meg és ... | |
Tovbb a blogra ... adrykonyha.blogspot.com/2011/10/noi-k... | |
Karamellás brownies/Brownies mit Karamell(Rezept unten auch auf Deutsch) Óriási sikere volt! Többet nem is írok róla... egyszerüen, meg kell sütni! Nagyon finom! Hozzávalók egy 45 x 36 cm-es tepsihez: Tészta: ... | |
Tovbb a blogra ... notburga.blogspot.com/2011/10/karamel... | |
Toszkán babos egytálTöbb szempontból is nyerõ Nagy rajongója vagyok az egy edényben elkészíthetõ ételeknek.Mert a mosogatás nem a szenvedélyem.Persze néhány éve besegít Rozi,a mosogatógép,de még így is sok munka a szennyes edények ki-berakodása. S mivel ehhez az ételhez mindig van itthon hozzávaló kamrában,fagyasztóban,ugye nem meglepõ,hogy nálam toplistás.Ó,és ráadásul nagyon finom.Kell ennél több? Toszkán babos egytál ... | |
Tovbb a blogra ... alegjobbotthon.blogspot.com/2011/10/t... | |
MadársalátaKatus ismertette meg velem az elsõ francia utunkon a madársalátát. Akkor nem csak a saláta volt újdonság számomra, hanem az is, hogy elõkezelten, megmosva csomagolva lehet kapni ilyesmit. Arról nem is beszélve, hogy reszelt sajt volt kis zacskóban a polcokon! :) No nem gondoltam volna, hogy egyszer valaha is ilyesmit leemelek a polcról, pedig azóta volt rá példa. No nem a reszelt sajtra, de rukkolára igen. Merthogy ez utóbbit is nagyon szeretem újabban. Ha ritkán olajban sütött ételt eszem, ahhoz ... | |
Tovbb a blogra ... biobrigi.blogspot.com/2011/10/madarsa... | |
Laptop tortaA monitor ugyanis kartonból készült, melyre nyomtatott képet ragasztottunk, bevontuk fóliával, majd erre kellett ragasztani a fondantot. Ami persze nem állt volna meg, ha nem kentük volna le alatta csirizzel ... | |
Tovbb a blogra ... gergelyne.blogspot.com/2011/10/laptop... | |
Anchoïade Niçoise- azaz mogyoró, szárított füge, szardella, olíva olaj és fokhagymaMielõtt rátérnék a receptre elmesélem, hogy a hétvégén egy 10 km-es futóversenyen vettem részt. 60 percen belül szerettem volna futni, de nem sikerült, mert sokat tartalékoltam az erõmmel. Abból is látszott, hogy a két 5 km-em egyforma lett. A verseny egyedüli hiányossága az volt, hogy nem volt jelzés az úton, csak az utolsó két km-nél tettek fel egy táblát. Az idõeredményem 60 perc ... | |
Tovbb a blogra ... kavecsokolade.blogspot.com/2011/10/an... | |
Pixie-tortái(Katt a képre!) "A kis virágos minitorta fondantbevonatához zöld Szilas ételfestéket, a virág formázásához a kezemet, és egy régi manikûrkészlet egyik kis hegyes végû eszközét használtam. Az Algopyrin tabletta formájú tortába ugyanezzel az eszközzel ... | |
Tovbb a blogra ... kiskukta.blogspot.com/2011/10/pixie-t... | |
nincs címVasárnapi ebéd " svédasztal" a volt Intercontinanentál, ma Continental Hotelban a Száva parton. Elegáns szálloda, bár látszik nem ma épült. 5 csillag dísziti mégis az ebéd ajánlata az egyik legvonzóbb a városban. 990 dinárért, azaz kb. 2700 Ft- ért lehet válogatni déli 12,00 és este 18,00 közt. Ez idõ alatt a gyerek számára animátorok érdekes feladatokkal szórakoztató,pihentetõ elfoglaltságot kínálnak.Vannak ... | |
Tovbb a blogra ... rozmaringesibolya.blogspot.com/2011/1... | |
SzületésnapunkraEgy smarni, mellyel meglepem magam itt a konyhaszegleten... Egy éves lett a Két cica konyhája, ilyenkor mindenki leltározni szokott: a gyerekeket megmérik, mennyit nõttek, a felnõtt nõk titokban ráállnak a mérlegre, mennyit híztak, és mindenki átgondolja, mi változott az elmúlt egy évben. Mi történt a blogomon? Volt 366 bejegyzés (ebbõl több, mint 300 recept), több mint 475 000 oldalletöltés, 1734 rajongó a ... | |
Tovbb a blogra ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/10/10/po... | |
Habos-mákos süteményHétvégén ismét csapatépítõs megmozdulásunk volt. Ráadásul voltam olyan elvetemült, hogy mikor Oldalborda mondta a programot, a pénteki éttermi ebéd desszertjét bevállaltam. Meg a szombati díszvacsorához a tortát is. Na persze ehhez illik tudni, hogy unokatesóm kért fel minket a cégük számára megrendezni az eseményt. Meg is tudakoltam, hogy mi a srác kedvenc sütije. Mint kiderült, Nagymamánk jól bevált diótortája a kedvenc, a krém miatt. Édesanyám is szûrûn sütött neki, akár kis sütik formájában ... | |
Tovbb a blogra ... elkeszitettem-megmutatom.blogspot.com... | |
Õszi zöldség rakás, csõben sütve
Maradok a zöldséges kajáknál, persze nem minden õszi, de a sütõtök az mindenképpen az!:-)
Isteni lett minden túlzás nélkül, még sértõdékeny szerelmemnek is ízlett, aki három napig bírta szó nélkül, de szerencsére, mára már minden ok!:-)
Még jó, hogy lányaim vannak, remélem nem sokat örököltek az apjuk dacosságából, mert akkor nehéz idõk elé ... | |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/FzniAkarok/~3... | |
" Tejszínes " Karfiol - levesÚjra elérkezett a leveses hónapok ideje, amikor jól esik egy lélekmelengetõ leves. Természetesen nagyon nem mindegy, hogy mi van a levesben:)?! Mivel elkezdtük a felkészülést az õszi böjtünkre, kiváló választás akár ebédre vagy vacsorára az alábbi recept. A jó hír, hogy a leveseket a böjt alatt sem kell mellõznünk, a legjobb módja az ... | |
Tovbb a blogra ... fittanyuka.blogspot.com/2011/10/tejsz... | |
Kapros túrós lepényKicsit furcsa a helyzet, mert most a gombhoz kerestem a kabátot. Azaz múlt hét elején vettem egy nagy csokor kaprot, imádom az illatát (és az ízét is). Betettem egy pohár vízbe, majd be a hûtõbe. Pénteken, amikor a hétvégi fõzésen agyaltam, akkor kerestem a kaporcsokromhoz receptet. A nosalty.hu-n találtam rá erre a receptre, és mivel alapból imádom a kapros túrós lepényt, nem volt kérdés, mi lesz a kapor sorsa. Kapros túrós lepény ... | |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Kreativkonyha... | |
30 days of creativity - 10. nap (karamelles forró csoki)Ehhez jár recept is: karamelles forró (fehér) csokoládé. A roppant hosszú név kb. le is fedi az egészet. Egy bögrébe beletördelek 2 csík fehércsokoládét, tejszín-tej keveréket melegítek (1:2 arányban), amikor elég forró (de még nem forr) ráöntöm a ... | |
Tovbb a blogra ... lillafoz.blogspot.com/2011/10/30-days... | |
Krémes 2.Hozzávalók: Tészta: 25 dkg liszt 15 dkg Ráma margarin 1 tojássárgája 1 dl tejföl 1 evõkanál ecet csipetnyi só ... | |
Tovbb a blogra ... nassolo.blogspot.com/2011/10/kremes-2... | |
Kókuszos sütõtök leves garnélarákkalAz egyik legkedvesebb ízkombinációm a sütõtök-spárgabab-garnélarák hármasából készült, Thai leves. A hozzávalókból mindig állandó a sütõtök és a spárgabab, és legtöbbször rák nélkül készítem, húsevõknek pedig csirkealaplével és fõtt összevágott csirkedarabokkal gazdagodik ez a ... | |
Tovbb a blogra ... valodisafrany.blog.hu/2011/10/09/koku... | |
♥ ANYA LETTEM ♥Eltûnésem oka, hogy Kicsi Lányunk 2011.09.28.-án hajnal 03:00-kor (2 óra alatt) elhagyta a babaházat, ami 3800grammjához és 53cm-éhez szûkösnek bizonyult. Azóta anyai teendõimet látom el, ami fantasztikus!!!!!!!!!!!!!!! | |
Tovbb a blogra ... fozni-jo.blogspot.com/2011/10/anya-le... | |
Mazsolás, rozmaringos nyúlmáj sült céklasalátávalSajnos már jó ideje nem jutunk nyúlhúshoz, pedig nálunk nagy kedvenc volt. Sokféle étel készült belõle, nem ragadtam le a pörköltnél. Nem régen hallottam, hogy van olyan, aki még rántva sem próbálta soha, mert azt hitte, hogy úgy nem jó. A nyúlmáj viszont ritkán került a tányérunkba, mert sokszor fehér foltos volt. Azt mondták, hogy " köves" a máj és talán ... | |
Tovbb a blogra ... daisyterme.blogspot.com/2011/10/mazso... | |
Chips házilag (keményítõ napra)Hozzávalók: 30 dkg sárgaborsóliszt, 10 dkg fehér tönkölyliszt, 3 tk. tengeri só, 2 gerezd. fokhagyma, 2 ek. szezámmag, oliva olaj, tetszés szerinti fûszerek A liszteket összekeverjük a fûszerekkel és annyi vízzel, hogy palacsintatészta sûrûségû masszát kapjunk. Belekeverjük a szezámmagot is. Az olajjal vékony palacsintákat ... | |
Tovbb a blogra ... giudittakonyha.blogspot.com/2011/10/c... | |
Rákóczi túrósNálunk igen közkedvelt lett ez a sütemény, nem csak mutatós, de nagyon finom is. Tetejét többféleképpen készítettem már, lehet úgy is, hogy a túrókrémet megkenem lekvárral és utána rácsosan rányomom a tojásfehérjét, majd rászárítom. A fotók pedig akkor készültek, amikor elõször a tojásfehérjét raktam rá, majd a lekvárral kipótoltam a hézagokat. Hozzávalók: ... | |
Tovbb a blogra ... receptek-liza.blogspot.com/2011/10/ra... | |
II. Whisky Show - Bevezetés a whisky világábaA Magyarországi Whisky Egyesület 2011 októberében immár második alkalommal rendezi meg a Whisky Show-t a budapesti Ramada Plaza Hotelben. A világ egyik legnépszerûbb italának történelmével, készítésével és fogyasztásával foglalkozó rendezvény egyfajta, a whisky - és a whiskey - egyetemes kultúrájába bevezetõ "csillagkapu", amelyen belépve egy új világ tárul fel a látogatók elõtt. A II. Whisky Show olyan "helyekre" kalauzol, amellyel még a whisky-rajongók is csak ritkán találkozhatnak: a rendezvényen különleges ismereteket szerezhetnek a résztvevõk ... | |
Tovbb a blogra ... lucullus.blog.hu/2011/10/10/ii_whisky... | |
Nemzeti és nemzetközi versenyek a kedden nyíló HOVENTA kiállításonKedden nyílik a HOVENTA. A HUNGEXPO-n október 11-14. között zajló 30. Nemzetközi szálloda-, vendéglátóipariés gasztrotechnikai szakkiállításon hét ország kiállítói vesznek részt. A kiállítás zárónapján kerül sor a világ legrangosabb szakácsversenyének, a Bocuse d?Or-nak magyarországi döntõjére. A szakkiállítás új formában, új tematikával fogadja a gasztronómiai és a szállodaipari szakembereket. Az idén egy valódi ... | |
Tovbb a blogra ... lucullus.blog.hu/2011/10/10/nemzeti_e... | |
Tom, a macska Egyik barátnõm kisfia nagy Tom & Jerry rajongó, hát mi más lehetne az õ tortája, mint kedvence, Tom. Sok képet végigböngésztünk, de a Tomok 90%-a ugyanarra a kaptafára készül, ami nem tetszik. Meg sokkal macerásabb is. Meg ehhez kértek banánt is, így elég nehéz lett volna gömb alakú tortát összehozni. Úgy döntöttem profilból készítem, ezért egy laposabb, de nagyobb kör alakot sütöttem, és ahhoz mérve megrajzoltam a ... | |
Tovbb a blogra ... dinavilaga.blogspot.com/2011/10/tom-m... | |
Sziciliai makaróni rakottas / Sicilijanska redjana makarona | |
Tovbb a blogra ... vanilla-daniela.blogspot.com/2011/10/... | |
MálnakaramellMég az Édes Napok Fesztiválon kóstoltam egy málnakaramellás töltelékû bonbont. Már akkor tudtam, hogy nekem ilyet csinálnom KELL, hiszen rajongok mind a málnáért, mind a karamelláért, együtt pedig egyszerûen ellenállhatatlanok! Úgyhogy nyomozni kezdtem a neten, és jó barátom, gugli persze most is segített rajtam: találtam egy remek receptet ... | |
Tovbb a blogra ... pralineparadicsom.blogspot.com/2011/1... | |
Paris-Brest - Hommagé á Jacques GeninAvagy, valahogy így fest a francia biciklisták reggelije, ha update módra készítjük el. Na nem mintha ettõl ne volna kalóriabomba. A vékony égetett tésztás fánkréteg még semmi, a nyalánkságban a házi diónugátos vajas moussline (bársony)krém dominál. Eredetileg mogyorós pralinével töltik, de török mogyoróm csak a felszíni hintésre elégséges mennyiségben állt ... | |
Tovbb a blogra ... anempiskota.blogspot.com/2011/10/pari... | |
Habos mandulás kockaEgy ezer éves tartozásomat szeretném most közzétenni. Még tesókám névnapjára (május 4.) készült ez a süti, méghozzá anyukámék által. A recept a Vidék Íze 2010. decemberi számából való, de az biztos, hogy ezt a desszertet nem csak karácsonyra ajánlom, hanem bármilyen alkalomra. Annyira de annyira finom! Ráadásul sokkal szebb lett mint ahogyan az újságban szerepel. Hozzávalók a tésztához: ... | |
Tovbb a blogra ... csincsilla.blogspot.com/2011/10/habos... | |
Forró fûszeres almaléGondolom nem én vagyok az egyetlen, akit ennyire megvisel ez a hirtelen
évszakváltás. Szeretem a hideget. Szeretem, hogy négy évszakunk van. De
azt nem szeretem, amikor nincs idõ az átmenetre. Nem csoda tehát, hogy a
szervezetem melegítõ, forró táplálékokért kiált. Ilyenkor lehetõség
szerint melegítõ gabonákat, teákat, fûszereket veszek magamhoz. Persze
bõven van még mit tanulni ezen a téren. (De például nem értem a téli
teákba miért kevernek hibiszkuszt, amikor annak inkább hûtõ ... | |
Tovbb a blogra ... kataspajza.blogspot.com/2011/10/forro... | |
Nem diétás de finom !Hozzávalók: Húsos füstõlt szalonna , hagyma, tojás, erõspaprika, kevés só, paradicsom. Elkészítése: A szalonnát felszeleteltem beírdaltam, edénybe téve megsütöttem majd kiszedtem a zsírjából és a ... | |
Tovbb a blogra ... takarekoskonyha.blogspot.com/2011/10/... | |
Vaníliás almalevesHozzávalók: - 3 alma - 3 dl víz - fahéj - szegfûszeg - 1-2 evõkanál cukor ... | |
Tovbb a blogra ... bogyokonyha.blogspot.com/2011/10/vani... | |
Francia briósHozzávalók: - 50 dkg liszt - 5 dkg porcukor - 5 dkg vaj - 3 dkg élesztõ - 1 nagyobb tojás - 6 gramm só - 6 gramm vaníliás cukor ... | |
Tovbb a blogra ... bogyokonyha.blogspot.com/2011/10/fran... | |
ZöldbabfõzelékHozzávalók: - 4 evõkanál olaj - 60 dkg zöldbab - 1 fej vöröshagyma ... | |
Tovbb a blogra ... bogyokonyha.blogspot.com/2011/10/zold... | |