Forró fûszeres almalé

2011-10-10

sponsored links


Gondolom nem én vagyok az egyetlen, akit ennyire megvisel ez a hirtelen évszakváltás. Szeretem a hideget. Szeretem, hogy négy évszakunk van. De azt nem szeretem, amikor nincs idõ az átmenetre. Nem csoda tehát, hogy a szervezetem melegítõ, forró táplálékokért kiált. Ilyenkor lehetõség szerint melegítõ gabonákat, teákat, fûszereket veszek magamhoz. Persze bõven van még mit tanulni ezen a téren. (De például nem értem a téli teákba miért kevernek hibiszkuszt, amikor annak inkább hûtõ hatása van, ahogyan a citrus-féléknek is. De ebbe inkább nem megyek bele. Majd ha már nagyon okos leszek, lesz belõle bejegyzés.)
Ilyen hidegben leginkább fûszeres teákat, forralt bort és forró csokit szoktam kortyolgatni. Forralt bort nem igazán elõnyös munka közben inni, viszont ez a fûszeres almalé jól helyettesítheti az ízvilágát.
A recept saját állítása szerint Olaszországból származik. Én nem oda tippeltem volna, ha megkérdezik. Eredeti változata megtalálható az Isteni Ízek c. vegetárius könyvecskében. Természetesen kicsit másképp szoktam készíteni.
Hozzávalók 8 adaghoz: ...

Folytats a blogon ... kataspajza.blogspot.com/2011/10/forro...

sponsored links

Keres?s