Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Fogadjátok szeretettel Mikulás alkalbából!Ma van a Mikulás napja. Megérkezett messzi északról, zsákjában sok-sok ajándékkal. Mindenkinek jut belõle, kinek kívánsága ... |
Tovbb a blogra ... bibimoni.blogspot.com/2011/12/fogadja... |
ZöldséglasagneA szakácstanfolyamra járó felnõtteknek segítettem felfedezni a Good Food weboldalát. A tanfolyam rövid néhány hónapja arra azért elég, hogy receptet olvasni-megérteni tudjon még az is, aki addig sosem tanult angolul. Csak abban állapodtunk meg, hogy a fõ keresési szempont a "karácsony" lesz, és ezen belül mindenki arra indul el, amerre akar. A weboldal felkínálja a ... |
Tovbb a blogra ... ecet-es-olaj.freeblog.hu/archives/201... |
Játék! Szaloncukor: dísz, desszert, vagy régi szokás?Nincs ünnep karácsonyfa nélkül, sokaknál pedig a karácsonyfa elmaradhatatlan dísze a szaloncukor. Ti díszítitek vele a fát? Szeretitek? A fára, vagy a fa alá teszitek? Melyik a kedvenc ízetek? A válaszokat a wannabe chef Facebook üzenõfalára, a kommentekbe ... |
Tovbb a blogra ... wannabechef.eu/egyeb/jatek-szaloncuko... |
Reggeli-mix: Zabkása szederkompóttalA hétvégi reggelik remek darabjá nálunk a kása. Ez az a reggeli, amit lányom kicsi kora óta hajlandó teljes egészében megenni ( A kakaó mellett, természetesen). Amúgy elvegetálni ebédig kekszen, 2 falat kiflin, esetleg gyümölcsön. Még az ... |
Tovbb a blogra ... marmaladejegyzete.blogspot.com/2011/1... |
Túrókrémes csokoládés süteményTészta: 20 dkg margarin 20 dkg cukor ... |
Tovbb a blogra ... nassolo.blogspot.com/2011/12/turokrem... |
Töltött alma desszert, téli estékreÉvekkel ezelõtt tanultam ezt a receptet és megosztanám Veletek, hogy így karácsony közeledtével finom illatokat varázsoljatok vele a konyhába. Nem csak, hogy finom és illatos de bárki könnyedén ... |
Tovbb a blogra ... green-tearoom.blogspot.com/2011/12/to... |
Kapribogyós tonhal nyárson, szarvasgombás olívaolajjal locsolt sütõtökös gnocchivalCaper tuna on spits with pumpkin gnocchi sprinkled with truffle olive oil Scroll down for the English version... Egy egyszerû és egészséges receptet hoztam mára. A tonhalnyársakkal alig van munka, viszont nagyon ízletesek, a ... |
Tovbb a blogra ... selectfood.blogspot.com/2011/12/kapri... |
Marcipános stollen update kivitelbenEgyelõre csak mutiból, holnap recept és minden más megszokott egyébzet itt a nempiskótán! Balra a nyírfacukros házi marcipánrúd ... |
Tovbb a blogra ... anempiskota.blogspot.com/2011/12/marc... |
Csak hogy bebizonyítsam, ilyet is tudok ámAzt hiszem, hogy a blogom rendszeres olvasói számára elég nyilvánvaló, hogy nem vagyok egy hagyományos magyar konyha fõzõ, úgymond. Nem, mintha nem szeretném. Bizonyos mértékkel legalábbis (bár vannak kivételek, melyekbõl minden mennyiség jöhet). De valahogy itthon ezek nem gyakran kerülnek terítékre. Hisz mindkettõnk szüleinél, valamint kirándulások alkalmával ... |
Tovbb a blogra ... flamcsi.blogspot.com/2011/12/csak-hog... |
Maradékból - Éva ötletei |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/GasztroSzpsgE... |
Káposztás-mustáros tarjaEzt a jó kis receptet Tökmagi oldalán találtam, és nekünk nagyon ízlett. A képek nem lettek valami szépek, mert csak kattingtattam fõzés közben, aztán már csak akkor derült ki, hogy elõzõ nap valami egészen mást fényképeztem vele, és nem ... |
Tovbb a blogra ... alizkonyha.blogspot.com/2011/12/kapos... |
Tökmaglisztes macaronHétvégén Mediline-ban vásároltam. Korábban jártam már náluk. Maja barátnõm most már második alkalommal is megszerzett egy vállalkozói kedvezményes kártyát. Hát sokkal olcsóbb így minden, de szükség esetén én bizony kedvezmény nélkül is vásárolnék. Akinek nincs kártyája az is vásárolhat, mert a helyszínen adnak egy napi belépõkártyát. Szeretem, mert olyan ... |
Tovbb a blogra ... www.colorsinthekitchen.com/2011/12/to... |
RÁKOS TILÁPIA KORONGOK CURRYS GNOCCHIVALA tilápia kedvelt halfajtánk. Általában kaporral és citrommal készül, most azonban egy kis rák hozzáadásával korongokat lettek belõle. Hozzá pedig currys, bazsalikomos, gnocchi került asztalra. A curry kedvelõk külön figyelmébe ajánlom ezt a receptet! HOZZÁVALÓK ... |
Tovbb a blogra ... chez-sandra.blogspot.com/2011/12/rako... |
BEJGLI !!!!A BEJGLI!!! Karácsonykor szerintem minden család ünnepi asztalán megtalálható a bejgli. Ez nálunk is így van, hozzátartozik az ünnephez, és elmaradhatatlan része. Igen Õ a nagybetûs bejgli, mert mindig is arra vágytam, hogy ilyen csodálatos bejglik kerüljenek ki a kezeim alól. Minden évben természetesen saját kezûleg készítem el, igaz bevallom sokszor kisebb, nagyobb ... |
Tovbb a blogra ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/12/b... |
Tejszínes vöröslencsés pulykaraguAnnyira ízlett az egész családnak, hogy azóta már egyszer újra kellett ezt fõznöm, másodszorra csirkébõl, de akármilyen húsból nagyon finom lehet. Köretként cukkinis tócsnit készítettem hozzá, amit mi matutkának hívunk, nagyon finom volt együtt. A vöröslencsét különben is nagyon szeretem, mert nem kell ... |
Tovbb a blogra ... trollakonyhamban.blogspot.com/2011/12... |
Citromos vöröslencse krémlevesImádom a citromos ételeket, desszerteket. Imádom a krémes, sûrû leveseket télen. Ez a kettõ lett összepárosítva ebben a receptben. Isteni finom, laktató és tápláló. Fontos, hogy úgy együk, hogy a kanalunkra kerüljön egy kevés a levesbõl, a barnarizsbõl, a párolt mángoldból és nem vegánok esetében a görög ... |
Tovbb a blogra ... www.zizikalandjai.com/2011/12/citromo... |
Kekszet eszemAz igazolatlan hiányzás után ma újra itt, és mielõtt rátérnék az igazi témára, a múlt hét címszavakban: Panni töltött káposztája, naspolyalekváros süti, forralt bororozás a szülõkkel két körben, adventi naptár egy és kettõ, alakuló karácsonyi tervek és ... |
Tovbb a blogra ... imbisz.blogspot.com/2011/12/kekszet-e... |
Rokfortos avokadókrém |
Tovbb a blogra ... kiskonyham.blogspot.com/2011/12/rokfo... |
Santa Claus, Mikulás, MiklósSanta Claus, Mikulás, MiklósSaint Nicholastól, a IV. században élt görög püspöktõl napjaink Mikulásáig számos változata, neve van a különbözõ országokban, folklórokban. A teljesség igénye nélkül: Santa, Father Christmas, Kris Kringle ... |
Tovbb a blogra ... eshobbychef.blogspot.com/2011/12/sant... |
Sütés nélküli édesség ajánlataim !Olyan süteményeket szeretnék ajánlani ami sütés nélkül készíthetõ még régebben tettem fel a blogomra! 1./ |
Tovbb a blogra ... takarekoskonyha.blogspot.com/2011/12/... |
Céklás palacsintaHozzávalók 4 személyre a 12 palacsintákhoz 15 dkg liszt 1 tojás 5 dkg turmixolt cékla ... |
Tovbb a blogra ... aledakonyhaja.blogspot.com/2011/12/ce... |
A keksz nálam ne ropogjon - egyéb kihágás megengedettNem szeretem a kekszeket. Nagy ritkán, ha készítettem is, biztos, hogy jóuram eszegette egy darabig, amíg meg nem unta, aztán pedig bedaráltam valahová. Azt hiszem egyszerûen nem szeretem a szárazra sült ropogós dolgokat, ez alól igen kevés kivétel van, de az édes kekszek semmiképpen sem tartoznak ide. A cantuccinitól sírok, akkor is ha még oly remekbeszabott is a recept, egyszerûen ... |
Tovbb a blogra ... azeszter.hu/archives/2011/12/02/A_kek... |
Butaságom története:(Képzeljétek! Addig igazgattam, csinosítgattam a blogomat, amíg egy határozott mozdulattal töröltem a blogok listáját, amiket rendszeresen olvasok:( Pótolgatom õket, már csak az "S"-tõl amarra esõk vannak vissza. Utána megint mindenkihez rendszeresen elmegyek:) |
Tovbb a blogra ... szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blo... |
Egy gyomor vicceiKezdõdik egy éjszakai, enyhe, rossz megérzéssel. Valami nem jó. Reggelre konkretizálódik. A hideg verítékkel borított, remegõ, mosdó fölé hajló fejben kérdések körvonalazódnak: vajon a gyömbéres csokitorta, a kéksajt vagy a ... |
Tovbb a blogra ... malackaraj.blog.hu/2011/12/05/egy_gyo... |
Grapefruitos madárbegysalátaA saláta fogyasztásunk az utóbbi idõben nagyon megnõtt, szívesen kisérletezek újabb és újabb ízekkel. Vannak olyan gyümölcsök, amelyek kiválóan passzolnak a zöld salátákhoz, ilyenek például a citrusfélék. A grapefruit immunerõsítõ hatású, érdemes érett, édesebb darabot választani ehhez az ... |
Tovbb a blogra ... gasztroreka.freeblog.hu/archives/2011... |
Nem vagyok mesterszakács receptválogatás: egyszerû és különleges töltött húsok melegen, vagy hidegtálraAz egyik legaktuálisabb összeállítás, hiszen sokan vagyunk, akik karácsonytól húsvétig készítünk leggyakrabban töltött húsokat. Fõleg hidegtálra, nálunk viszont frissen, melegen is nagy kedvenc. Hamarosan elkészülnek az idei töltött húsok is, természetesen mielõbb be fogom õket is ... |
Tovbb a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... |
Dugonics vendéglõ (Szeged, Dugonics tér)Szeged szívében a Dugonics téren mûködik a térrõl elnevezett étterem és kávézó, melynek elõterében sütemények várják a látogatót, a hangulatos, elegáns, de ugyanakkor meghitt, pub-jellegû belsõ teremben pedig az utóbbi évszázadban hagyományossá vált magyar konyha fogásai közül válogathatunk. A Móra Ferenc múzeumban megrendezett nagy somlói kóstoló után vettük célba e helyet a nemrégiben s ... |
Tovbb a blogra ... dorozsmaiendre.blogspot.com/2011/12/d... |
Mákos- diós patkóA receptet a Meglepetés mostani karácsonyi számából másoltam ki. :) Beírom, ahogy eredetileg van. Én csak mákosan készítettem, és diónyi golyókat formáltam belõle. Mondjuk nekem elég volt bele a máktöltelék, hogy ez hogy lehet azt még nem ... |
Tovbb a blogra ... csillakonyha.blogspot.com/2011/12/mak... |
Kincseim a KIK-bõl...Elõre szögezzük le, hogy nem ismerem a teljes piac minden üzletének árait. Gyakran bukkanok érdekes, jópofa, hasznos dolgokra erre-arra, gondoltam így az ünnepek elõtt megosztanám veletek egy-két tapasztalatomat, bevásárlókörutam eredményét, aztán ha lesz rá igény esetleg hagyományt is teremthetünk belõle... meglátjuk. Tegnap beszerzett ... |
Tovbb a blogra ... izmorzsak.blogspot.com/2011/12/kincse... |
Fogas-sárga cékla ravioli citromfû habbal, vajban párolt Chioggia céklával és cékla-vermouth sabayonnalRégen hoztam céklás receptet, nem igaz? Úgyhogy, pont itt az ideje, hogy megmutassam nektek ezt a fogassal és céklával töltött raviolit, melyet egyébként ez a régebbi garnélás-céklás étel inspirált. Hónak sajnos még sehol semmi nyoma, helyette ... |
Tovbb a blogra ... mandulasarok.blogspot.com/2011/12/fog... |
Fodros torta - stíluspróbálkozásMár sokadik tortámat készítettem Nóriéknak, aminek nagyon örülök. Minden torta után jön is tõlük a visszajelzés, hogy finom is volt, tetszett is! Szóval öröm nekik ... |
Tovbb a blogra ... homoktorta.blogspot.com/2011/12/fodro... |
MendiantsHa nincs megfelelõ türelmünk és/vagy felszerelésünk a bonbonkészítéshez, akkor ideális választás csokis gasztroajándéknak, ünnepi nassonivalónak magunknak vagy a vendégeknek a mendiants. Szó szerint koldusokat jelent, és provence-i eredetû: itt a karácsonyi vacsora végén 13-féle édes dolgot (különféle szárított gyümölcsöket és magvakat) esznek, ami Jézust és a 12 apostolt ... |
Tovbb a blogra ... piszke.blogspot.com/2011/12/mendiants... |
Andalúz földmûves reggeliAndalúzia Spanyolország lelke! Lüktetõ, inspiráló régió, melyrõl 2006 szeptemberében személyesen is sikerült meggyõzõdnöm. Mindennapi élete, mûvészete, gasztronómiája mindenki számára felfedezésre javasolt. Most egy olyan ételt szeretnék kissé átformált módon bemutatni, ami teljesen autentikus andalúz recept, azonban ma már szinte teljesen ... |
Tovbb a blogra ... culinaricum.blogspot.com/2011/12/anda... |
A jól bevált karácsonyi mézes aprósüteményemEzen a hétvégén Ferenc napi ebéden voltunk. A házigazdák külön kérése az volt, hogy ne tortát vigyek, hanem mézes aprósüteményt, mert az unokáik nagyon örültek máskor is a mézesemnek. Sütöttem hát két adaggal a jól bevált receptem szerint. Dekortollal, õrölt dióval ... |
Tovbb a blogra ... tortafuggo.blogspot.com/2011/12/ezen-... |
Maradékból - Mesi ötleteiMesi azonnal válaszolt a felkérésre és megosztotta velünk az ötleteit. Ime Õ mibõl mit varázsol! :) Maradék pörköltbõl - Húsos palacsinta |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/GasztroSzpsgE... |
Mézeskalács a kétszínûA nap fûszere: "Ne csak számold, hanem élvezd a napokat!" Simon András /még 19-et kell aludni karácsonyig...:) ... |
Tovbb a blogra ... morzsoka.freeblog.hu/archives/2011/12... |