Kekszet eszem

2011-12-05

sponsored links


Az igazolatlan hiányzás után ma újra itt, és mielõtt rátérnék az igazi témára, a múlt hét címszavakban: Panni töltött káposztája, naspolyalekváros süti, forralt bororozás a szülõkkel két körben, adventi naptár egy és kettõ, alakuló karácsonyi tervek és problémás papírzacskók, várakozás az érkezõkre, öröm, pljeskavica Gyuri bácsinál, Käsespätzle és pirított hagyma, Herr Paprika fõzött, abbahagyni nehéz volt, tovább enni veszélyes.
Most viszont keksz. A tavalyi rozmaringos bejegyzés végén írtam, jó volt az édes, de mindenképp kipróbálom majd a sós változatot, mert kíváncsi vagyok. A terv félig megvalósult, az alaprecept onnan származik, a rozmaring viszont kimaradt, helyette dió és összetört koriandermag került a tésztába. Türelmes voltam, kivártam a hûtési idõt, ezért nagyon könnyû volt a végén bánni a tésztával, és a végeredménnyel is elégedett voltam, forma és íz tekintetében is. Kóstoltam rögtön és késõbb is, a második kört inkább evésnek kellene neveznem, eltûnt egy, kettõ, három, hát igen, négy darab végül, és kénytelen voltam megállapítani, ez a keksz rám nézve veszélye. Imbisz olvasóira is, mert újabb sós változatok várhatók. De inkább nem ígérgetek.
Itt a vége, jön a recept, sütünk.

Diós-korianderes keksz ...

Folytats a blogon ... imbisz.blogspot.com/2011/12/kekszet-e...

sponsored links

Keres?s