Kapribogyós tonhal nyárson, szarvasgombás olívaolajjal locsolt sütõtökös gnocchival

2011-12-05

sponsored links


Caper tuna on spits with pumpkin gnocchi sprinkled with truffle olive oil
Scroll down for the English version...

Egy egyszerû és egészséges receptet hoztam mára. A tonhalnyársakkal alig van munka, viszont nagyon ízletesek, a gnocchik formázása tart talán a legtovább, de azért az sem vészes.

Én a nem túl szokványos pézsmatököt, más néven pitetököt próbáltam ki ehhez a recepthez, ami tökéletes választásnak bizonyult, ugyanis ez a sütõtökfajta jóval tömörebb, nehezebb és szárazabb a hokkaido vagy a sonkatöknél. Sütõben sütve abszolút nem ereszt maga alá levet, serpenyõben pedig kell alá önteni egy kis vizet, mert anélkül könnyen megég. Nem mállik szét, állaga a burgonyáéhoz hasonló marad. Érdemes felkutatni belõle, mert többek között süteményekben is remekül alkalmazható.

Hozzávalók
2 személyre

a tonhalnyárshoz
kb. 300 g friss vagy fagyasztott tonhal nagyobb kockákra vágva
néhány friss vagy meleg vízben áztatott szárított babérlevél
1 db közepes méretû vöröshagyma
a páchoz ...

Folytats a blogon ... selectfood.blogspot.com/2011/12/kapri...

sponsored links

Keres?s