Kapribogyós tonhal nyárson, szarvasgombás olívaolajjal locsolt sütõtökös gnocchival
sponsored links
Caper tuna on spits with pumpkin gnocchi sprinkled with truffle olive oil
Scroll down for the English version...
Egy egyszerû és egészséges receptet hoztam mára. A tonhalnyársakkal alig van munka, viszont nagyon ízletesek, a gnocchik formázása tart talán a legtovább, de azért az sem vészes.
Én a nem túl szokványos pézsmatököt, más néven pitetököt próbáltam ki ehhez a recepthez, ami tökéletes választásnak bizonyult, ugyanis ez a sütõtökfajta jóval tömörebb, nehezebb és szárazabb a hokkaido vagy a sonkatöknél. Sütõben sütve abszolút nem ereszt maga alá levet, serpenyõben pedig kell alá önteni egy kis vizet, mert anélkül könnyen megég. Nem mállik szét, állaga a burgonyáéhoz hasonló marad. Érdemes felkutatni belõle, mert többek között süteményekben is remekül alkalmazható.
Hozzávalók
2 személyre
a tonhalnyárshoz
kb. 300 g friss vagy fagyasztott tonhal nagyobb kockákra vágva
néhány friss vagy meleg vízben áztatott szárított babérlevél
1 db közepes méretû vöröshagyma
a páchoz ...