A keksz nálam ne ropogjon - egyéb kihágás megengedett

2011-12-02

sponsored links

Nem szeretem a kekszeket. Nagy ritkán, ha készítettem is, biztos, hogy jóuram eszegette egy darabig, amíg meg nem unta, aztán pedig bedaráltam valahová. Azt hiszem egyszerûen nem szeretem a szárazra sült ropogós dolgokat, ez alól igen kevés kivétel van, de az édes kekszek semmiképpen sem tartoznak ide. A cantuccinitól sírok, akkor is ha még oly remekbeszabott is a recept, egyszerûen nem szeretem. És mert divatos, attól sem fogom megszeretni.

Maradt a probléma azonban: a hétvégi varázslóiskolába a tanulóknak sütni szerettem volna valamit. Hosszúak ilyenkor ezek a napok, kimerítõek is, mindig jól esik a ropogtatnivaló. A tepsis vagy egyéb süti most nem tûnt jó ötletnek, tekintettel, hogy mindkét kezünkre szükség van bizonyos varázsmódszereknél, mindenképpen kekszben gondolkoztam. De varázslás ide vagy oda, ettõl nem lettem jobb kedvû, tekintve a fentebb leírtakat. Persze szerény vagyok és önzetlen, a kedvükért szívesen csináltam volna valami ropogósat. Ej, már megint ez a ropogós szó...De tekintve, hogy lenyomom velük az egész hétvégét, szerettem volna dõzsizni én is kicsit a munkám gyümölcsébõl. És hogy a lelki üdvünk se vesszen el nagyon, elõkerült a répa, egy kis nádcukor, tönkölyliszt, de azért volt ott narancslikõr is. A csoki teljesen véletlenül került rá.

Ide tartozó okoska: a sárgarépát sokkal szerencsésebb fõzve vagy sütve fogyasztani, mint nyersen, mert az erõs sejtfalak - amik elválasztanak minket az értékes karotinoidoktól - csak hõ hatására károsodnak annyira, hogy aztán hozzáférjünk a belsejéhez.

Most már ritkán sütök recept után. Csak akkor, ha valami új dolgot tanulmányozok. Legtöbbször azonban elegánsan a ...


Folytats a blogon ... azeszter.hu/archives/2011/12/02/A_kek...

sponsored links

Keres?s