Andalúz földmûves reggeli

2011-12-05

sponsored links


Andalúzia Spanyolország lelke! Lüktetõ, inspiráló régió, melyrõl 2006 szeptemberében személyesen is sikerült meggyõzõdnöm. Mindennapi élete, mûvészete, gasztronómiája mindenki számára felfedezésre javasolt. Most egy olyan ételt szeretnék kissé átformált módon bemutatni, ami teljesen autentikus andalúz recept, azonban ma már szinte teljesen elfeledték.

Pásztorok, szõlõ- és földmûvesek, nehéz fizikai munkát végzõk népszerû reggelije volt valamikor, s ki tudja a Sierra Nevada hegységben, elszórtan, talán még ma is fõzik. Eredetileg zsiradékon kevés szalonnát pirítottak, majd hozzáadták az egész, vagy szeletekre vágott véres hurkát és a chorizo kolbászt. Rövid ideig együtt pirították, majd beletették az elõzõleg beáztatott babot (késõbb konzerv babot), lefedték és bõ negyed óra alatt készen is volt a bõséges, kiadós reggeli, mellyel akár az egész napot is kibírták. Ez adta tehát az ötletet, én azonban kicsit átvariáltam, és megalkottam a magam változatát.

Kell hozzá ...

Folytats a blogon ... culinaricum.blogspot.com/2011/12/anda...

sponsored links

Keres?s