Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Kenyérfélék
sponsored links
6 magvas teljeskiõrlésû rozskenyérAzért pont 6 magvas, mert ennyi volt otthon:) Már biztos tudjátok, hogy többnyire ilyen kenyeret eszünk, mert egészségesebb. Bár hétvégére fehér kenyeret kell sütnöm, mert az volt a kérés a gyerekektõl, hogy süssek olyat, mint amilyet ... | ||
Tovbb a blogra ... trollakonyhamban.blogspot.com/2011/11... | ||
Hagymáskenyér / ZwiebelbrotEnnek a kenyérnek a receptjét egy lisztes zacskoról vettem. A kenyérnek kereknek kellett volna lennie , de nekem nincs olyan formám. De az ízén nem rontott semmit. Hagymáskenyér /Zwiebelbrot 400 g Weizen Volkornmehl / 400 g teljeskiörlésü búzaliszt 100 g Roggen Mehl Type 1150 / 100 g Rozsliszt ... | ||
Tovbb a blogra ... finomlesz.blogspot.com/2011/11/hagyma... | ||
Parasztos rozskenyérHozzávalók: 15 dkg barna rozsliszt, 40 dkg liszt, 2,5 dkg élesztõ, 3 dkg vaj, , 1 teásk. cukor, 1,5 teásk. só, 3 dl meleg ... | ||
Tovbb a blogra ... bibimoni.blogspot.com/2011/11/paraszt... | ||
Quesadilla - filmes estékAz élet egy dallam, a bosszú a kotta, a hangszer a fegyver. (Desperado) | ||
Tovbb a blogra ... szellemafazekban.blogspot.com/2011/10... | ||
Csajos konyhaavatóA sütõavatás után jött a konyhaavatás, de szigorúan csak csajokkal! Bár a fõzés végül csak rám maradt, de minden elfogyott szóval biztos finom lett. :) Íme a konyhaavató menü: ... | ||
Tovbb a blogra ... kenyerotthon.blog.hu/2011/10/29/csajo... | ||
VKF! 45. - SütõtökkenyérEzt a kenyeret már rég ki akartam próbálni, úgyhogy Zizi VKF! felhívása remekül jött. Az elmúlt hetekben azonban nálunk annyira meleg volt, hogy vétek lett volna begyújtani a sütõt, így végül csak e hét elején került rá sor. Mit is mondjak róla? :) A receptet nem tenném fel, ha nem lenne jó, a képek pedig magukért beszélnek: már az állaga is gyönyörû! Szerintem igazi téli recept, még a karácsonyi ... | ||
Tovbb a blogra ... alexandragasztroblogja.blogspot.com/2... | ||
Pestos kenyér Volt egyszer egy kenyér világnapja, nem is olyan rég. Sütöttem is rá kenyeret, csak épp a posztolással csúsztam meg:)Na, de ami késik nem múlik, úgyhogy most megmutatom nektek, milyen illatos, ízekkel teli, pihepuha kenyeret sütöttem. Kell hozzá:
| ||
Tovbb a blogra ... eveandapple.blogspot.com/2011/10/pest... | ||
Házi bagettBAGETT TÖRTÉNELEM: Mindenki szentül meg van gyõzõdve, hogy a bagett francia találmány. Egy kis kutatás után ugyanis kiderült, hogy Ausztriában, pontosabban Bécsben készítették elõször. Így bécsi kenyérnek nevezik néha. Hosszúkás formát és a kelesztési technikát is õk találták ki. 1850-ben került egy osztrák tiszt segítségével a gépezet Franciaországba, amellyel a ... | ||
Tovbb a blogra ... boldogkukta.blogspot.com/2011/10/hazi... | ||
Majoránnás gyökérkenyérAmint megláttam, megszerettem, megsütöttem és közösen mind megettük. Férjnek egy egész darabot félbevágtam és megtömtem minden jóval, magamnak meg szeletekre szeltem. A héja ropogós, belseje finom puha. Levegõtõl elzárva, másnap is tökéletesen fogyasztható. Sok helyen láttam a receptet, de az alap Napmátkáé. ... | ||
Tovbb a blogra ... kiskonyham.blogspot.com/2011/10/major... | ||
Expressz kenyérA nap fûszere: "Egy dolgot a saját káromon tanultam meg, hogy a csüggedés nem kifizetõdõ. A tartós elfoglaltság és az optimizmus a helyes útra téríthet, és helyreállíthatja a magadba vetett hitedet." Lucille Ball Mivel mostanában favoritom a sütõtökös szendvicskrém, így kenyérre is szükségem van, amivel ehetem. Úgyhogy ha idõm és kedvem úgy tartja majd, kenyérpróbálkozások következnek. Hozzávalók (25*11 cm-es tégla forma): ... | ||
Tovbb a blogra ... morzsoka.freeblog.hu/archives/2011/10... | ||
Kovászos svájci gyökérkenyér (pain paillasse) friss bazsalikomos szárított paradicsommal dúsítvaA fûszeres sült sütõtökös gyökérkenyérrel együtt készült ez a verzió, hiszen most van a sütõtök igazi szezonja. A svájci gyökérkenyér már régen napirenden van nálam, mostanában többféle technológiával és ízesítéssel is sütöttem. Készült dagasztás nélküli verzió élesztõvel, dagasztás nélkül kovásszal, dagasztott verzió kovásszal. Készítettem zöldfûszereset, szárított paradicsomosat, olívabogyósat és simát is. Most is kétféle ízesítéssel. Az átláthatóság kedvéért külön bejegyzésben írok a kétféleképpen ízesített ... | ||
Tovbb a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... | ||
Zabpelyhes almakenyérNagyon szeretjük az édes kenyereket, amik ugy-e tulajdonképpen nem is kenyerek, hanem sütemények. A hozzávalók listája mindig tetszés szerint variálható, és nagyon egészségesen is el lehet készíteni. Remek reggelire, tízóraira, uzsonnára, de még vacsorára is. Igazán kényeztetõ, kitûnõ táplálék. Ez most amolyan õszi feeling :) Hozzávalók: ... | ||
Tovbb a blogra ... gergelyne.blogspot.com/2011/10/zabpel... | ||
Egy újabb kedvenc
Valamelyik nap böngészés közben ráakadtam a gyökérkenyérre. Biztos már láttam, de valahogy akkor nem fogott meg. A kenyérsütõm üstje sajnos megint engedi az olajat, tehát pihenõben van. Kenyér meg egy darabka sincs itthon. Eszembe jutott, hogy láttam én itt egy dagasztás nélküli bagettre hasonlító kenyér receptet. Este be is kevertem és másnap megsütöttem. Jó lett, de nem az amit én ... | ||
Tovbb a blogra ... hvali.blogspot.com/2011/10/egy-ujabb-... | ||
Olívás fougasseMég mindig az Olive magazinból mazsolázgatok, amelyben Paul Hollywood, az Egyesült Királyság egyik legjobb kézmûves pékmestere tanítja az olvasókat ezúttal például arra, hogyan lehet alap kenyértésztából klasszikus francia kenyeret varázsolni. Semmi hókuszpókusz. Lepénykenyér ez is. Mint a focaccia, például - csak ez a franciáké. A tészta sem különbözik semmiben attól - bár most ... | ||
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Praktikak/~3/... | ||
Sült sütõtökös, kovászos svájci gyökérkenyér (pain paillasse)Természetes, hogy a sütõtök van napirenden, hiszen most van szezonja. A svájci gyökérkenyér már régen napirenden van nálam, mostanában többféle technológiával és ízesítéssel is sütöttem. Készült dagasztás nélküli verzió élesztõvel, dagasztás nélkül kovásszal, és dagasztott verzió kovásszal. Készítettem zöldfûszereset, szárított paradicsomosat, olívabogyósat és simát is. Most is kétféle ízesítéssel. Az átláthatóság kedvéért külön bejegyzésben írok a - most készített, kétféleképpen ... | ||
Tovbb a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... | ||
Olívás fougasseMég mindig az Olive magazinból mazsolázgatok, amelyben Paul Hollywood, az Egyesült Királyság egyik legjobb kézmûves pékmestere tanítja az olvasókat ezúttal például arra, hogyan lehet alap kenyértésztából klasszikus francia kenyeret varázsolni. Semmi hókuszpókusz. Lepénykenyér ez is. Mint a focaccia, például - csak ez a franciáké. A tészta sem különbözik semmiben attól - bár most ... | ||
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Praktikak/~3/... | ||
Répás burgonyás kenyér zabpehellyelAmint látjátok nagyon rászoktunk a házi sütésû kenyerekre, péksütikre, aminek én nagyon örülök, mert szeretem készíteni õket. Igaz egy ideje már nem ettem belõlük, de a család pusztítja rendesen. Ez is egy nagyon jól sikerült kenyér lett, egészséges, ... | ||
Tovbb a blogra ... trollakonyhamban.blogspot.com/2011/10... | ||
fekete dió újra tettre lép : fehér kenyér feketénSzínezésre hajlamos énem ismét kisded játékba fogott: dekoratív setétséget hozott létre. A hétköznapi praktikák közé, a kényérsütés mindennapjaiba keveredett el a fekete dió burka. A jól bevált receptjeink bármelyikén csavarhatunk egyet, mondhatnám színt vihetünk belé, ha a dagasztás során 1 kg lisztre számolva 2 egész Juglans nigra zöld burkát lereszelve ... | ||
Tovbb a blogra ... olajzoldlevelekkeken.blogspot.com/201... | ||
Bagett 2.0Ez a verzió a Francia nõk nem híznak címû könyv receptje alapján készült, úgy nagyjából, mert magyar alapanyagokkal, így persze biztos voltam benne, hogy nem lesz az a tökéletes, mint Franciaországban, de tényleg eléggé hasonlított rá. A recept szó szerint a könyvbõl került ide, zárójelben jelöltem, amiben eltértem). Bagett 2.0 Hozzávalók: ... | ||
Tovbb a blogra ... gumimacik.blogspot.com/2011/10/bagett... | ||
Svájci gyökérkenyér (pain-paillasse)Nem vagyok nagy kenyérsütõ ezt be kell vallani. Azaz sütök gyakran, csak mindig elõre elkészített kenyérkeverékekbõl, ahol nincs más dolgom, mint vízzel összekeverni, keleszteni és megsütni. A napokban próbáltam ki egy kevés módosítással Trinity receptjét. A svájci gyökérkenyér nagy kedvencem, sok boltban kapható. Igaz horror áron. Ezért érdemes itthon megsütni és tényleg ... | ||
Tovbb a blogra ... www.colorsinthekitchen.com/2011/10/sv... | ||
Juhtúros, hagymás bagettMartinelli blogján láttam a "Gasztro, szépség, egészség és sok más!" a "Hagymás juhtúrós kenyér - A Kenyér Világnapjára" készített kenyerét, ami nagyon megtetszett. Ekkor gondoltam, hogy ezt el kell készítenem, mert nagyon szeretem a hagymás kenyeret. Gondoltam, hogy ebbõl a receptbõl én nem kenyeret hanem bagettet készítek. 4 db készült belõle. Ímea recept. Hozzávalók: ... | ||
Tovbb a blogra ... ritaennielvezet.blogspot.com/2011/10/... | ||
Francia kenyérÍgy, két szóban: francia kenyér - és nem franciakenyér. Hogy igazán franciakenyér-, azaz bagett-formájú legyen, kellett volna hozzá kelesztõ- és sütõforma, hogy szép hosszúkás, karcsú kenyérkéket kapjak. Ennek hiányában szakajtóban is lehetett volna keleszteni, akkor nem terül szét ennyire, vagy keményebbre dagasztani, bár nekem így is megfelel, nagyon is ... | ||
Tovbb a blogra ... csincsilla.blogspot.com/2011/10/franc... | ||
Újra itt....Ugyan függõség a blog, klassz hobbi és nagyon szeretem mások receptjeit is olvasgatni, mégsem volt idõm semmire az elmúlt két hétben. Nem kell semmilyen bajra, vagy semmi extra dologra gondolni (azaz nem pihentem két hetet Bora-Borán), egyszerûen csak annyira sok volt a tennivaló, hogy a blogra már nem maradt energiám és idõm. Elõször is egy alapos õszi nagytakarítást végeztem itthon, teljes lomtalanítással és rendszerezéssel egybekötve. A gyerkõcök játékaitól elkezdve a fiókokig, ruhákig mindent áttöröltem, mostam, rakodtam. Pucoltam ablakokat, belsõ ajtókat, ... | ||
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Kreativkonyha... | ||
HázikenyérEnnek a kenyérnek a receptje is a River Cottage könyvbõl származik. Kenyereket meg péksütiket eddig Limara honlapjának segítségével készítettem, de ezt az új kenyérreceptet is felveszem a "repertoárba" mivel kívül ropogós, belül puha, pont ahogyan szeretjük. Hozzávalók: ... | ||
Tovbb a blogra ... dorkakonyha.blogspot.com/2011/10/hazi... | ||
Reform kenyér zöldségekkel töltveHm, elbaltáztam. Bevallom õszintén. Azért írom le, hogy ne felejtsem el, legközelebb jó legyen, plusz hátha tanul valaki a káromon. Javaslom... :) A lényeg az, hogy nyersen nem lehet beletenni a zöldségeket, mert nem sülnek át csak nagyon lassan, addigra meg a tészta lesz koppanós. De egyébként tudhattam is volna, mert elõadáson hallottam, hogy sütés közben a kenyér belsejében kb. 80 C van. Persze sosem mértem, de ... | ||
Tovbb a blogra ... biobrigi.blogspot.com/2011/10/reform-... | ||
Fokhagymás petrezselymes francia bagettAnnyira rákattantam a kelt tésztákra, szinte hiányzik, ha nem készíthetek valamit pár napig. Ez a bagett vasárnap reggelire készült, igaz még szombat este készen lett és melegen el is fogyott az egyik. Nagyon aromás a petrezselyemtõl és a ... | ||
Tovbb a blogra ... trollakonyhamban.blogspot.com/2011/10... | ||
Narcissus kenyérkeSzinte ugyanazt a tésztát gyúrtam be, amelyikbõl a csupahéj kenyérkét sütöttem, csak 1 evõkanál olajjal kevesebbet tettem bele - épp ezért nem írom le újra a receptet. A tésztát négy részre osztottam, kinyújtottam, megraktam fokhagymás olivaolajban elrakott szárított paradicsommal, és bagettet formáztam ... | ||
Tovbb a blogra ... hekvanc.blogspot.com/2011/10/narcissu... | ||
Sütõ avató rozskenyérMivel is avathatnám fel az új konyhám, új sütõjét, mint egy rozskenyér sütéssel. :) Sikerült egy jó kis sütõt választanom, és végre õ jelez és nem az órám, ha a fedõt le kell venni a ... | ||
Tovbb a blogra ... kenyerotthon.blog.hu/2011/10/23/uj_su... | ||
Szezámmagos kenyérLassan már köztudott,hogy én pár éve nem eszem kenyeret.Erre a kenyérre nem kenyérként tekintek,inkább egy finom enyhén sós,szezámmagos péksüteményre,amit jól feldob a házi készítésû sárgabaracklekvárom. Így aztán csakis ,de csakis egy szelet erejéig megkóstoltam:) Tényleg,nem is kenyér íze van.Igazán isteni,ahogy az enyhén sós,magvas friss ízek és az illatos barackdzsem találkoznak! Szezámmagos kenyér ... | ||
Tovbb a blogra ... krisztakonyhja.blogspot.com/2011/10/s... | ||
RozscipóFinom cipó készíthetõ rozsból is. Sütöttem már teljesen teljes kiõrlésû rozsból is kenyeret, de azt csak a fanatikusabb reformosoknak javaslom. :) Nem volt rossz, de sûrû, ragacsosabb. Inkább pirítósnak fogyasztottam. Ebben a tésztában viszont még fehér liszt is akad. Hozzávalók: ... | ||
Tovbb a blogra ... biobrigi.blogspot.com/2011/10/rozscip... | ||
Krusti - s egy kis csalással :-))A csalás csak annyiból áll , hogy nem zsömlének hanem kenyérnek formáztam. Krusti Poolis / Elötészta: ... | ||
Tovbb a blogra ... finomlesz.blogspot.com/2011/10/krusti... | ||
Laposkenyér reggelireAzt hiszen a facebookon láttam meg egy linket, aztán onnan jutottam el Barbi konyhájába. Végülis nagyjából az õ verzióját követtem. Nagyon finom lett és nagyon laktató, nekem egy bõven elég volt reggelire. Nem is sütöttem meg az egész tésztát, légmentesen lezárt dobozban pihen a hûtõben. Meglátjuk hogyan alakul tovább. Késõbb pedig biztosan megpróbálkozok valami graham verzióval is;) Laposkenyér reggelire Hozzávalók: ... | ||
Tovbb a blogra ... gumimacik.blogspot.com/2011/10/laposk... | ||
Töltött lepénykenyér serpenyõbenValamelyik este lepénykenyeret sütöttem serpenyõben. Már egy pár darab készen volt, amikor eszembe jutott, hogy mi lenne, ha egészen vékonyra nyújtanám a tésztát és megtölteném. Az egyikre kolbász és sajt került, a másikra sonka sajt, de számtalan variációban el tudom képzelni. A végeredmény ugyanis ... | ||
Tovbb a blogra ... limarapeksege.blogspot.com/2011/10/to... | ||
A kenyér világnapja - tökmagos kenyérLimara felhívására nem csak itthonra sütöttem tegnap, ha már hétvégén dolgozunk, vittem be a kollégámnak is reggelire friss, tökmagos kenyeret. Értékelte. : ) A második dagasztáskor egy félmaréknyi tökmag került a tésztájába, majd ugyanennyi a vízzel lekent tetejére is ... | ||
Tovbb a blogra ... szavaa.blogspot.com/2011/10/kenyer-vi... | ||
Diós cipóA kenyérke receptjének megosztását olyan régen halasztom, hogy joggal hihették egyesek, hogy titkolom. De nem, csak mindig elfogy a fotózás elõtt, pedig ennek a kenyérnek az egyik lényege a belsejének a színe: gyönyörû, lilába ... | ||
Tovbb a blogra ... gourmetstudio.blog.hu/2011/10/17/dios... | ||
A kenyér világnapjáraA "Süss még egy kenyeret a Kenyér Világnapja alkalmából!" http://www.facebook.com/event.php?eid=135395086562443 felhívásra készítettem ezt a 2 kenyeret. A kezdeményezésrõl bõvebben itt ... | ||
Tovbb a blogra ... kenyerotthon.blog.hu/2011/10/17/a_ken... | ||