Parasztos rozskenyér
sponsored links
Hozzávalók:
15 dkg barna rozsliszt, 40 dkg liszt, 2,5 dkg élesztõ, 3 dkg vaj, , 1 teásk. cukor, 1,5 teásk. só, 3 dl meleg víz, ( de lehet tej is,én most tejsavót raktam a tésztához, ) 1,5 kanál étolaj, 1 tojás. 1 db tojássárgája a kenyér lekenéséhez.
Elkészítés:
Az összes alapanyagból tésztát dagasztunk,én a kenyérgépben szoktam ezt a mûveletet elvégezni.
Dagasztás után 40 percig pihentetjük a tésztát,majd ismét átgyúrjuk.
Kenyér alakúra formázzuk,és arra a tepsibe rakjuk amin sütni fogjuk,de elõtte a tepsire sütõpapírt rakunk.
A sütõ papír lehetõleg szilikonos legyen mert máskülönben lefog ragadni a tészta!Ha nincs akkor olajozzuk ki a tepsit és ...