Kovászos svájci gyökérkenyér (pain paillasse) friss bazsalikomos szárított paradicsommal dúsítva
sponsored links
A fûszeres sült sütõtökös gyökérkenyérrel együtt készült ez a verzió, hiszen most van a sütõtök igazi szezonja. A svájci gyökérkenyér már régen napirenden van nálam, mostanában többféle technológiával és ízesítéssel is sütöttem.
Készült dagasztás nélküli verzió élesztõvel, dagasztás nélkül kovásszal, dagasztott verzió kovásszal. Készítettem zöldfûszereset, szárított paradicsomosat, olívabogyósat és simát is. Most is kétféle ízesítéssel.
Az átláthatóság kedvéért külön bejegyzésben írok a kétféleképpen ízesített kenyerekrõl.
Ezzel a bejegyzéssel párhuzamosan készítem a "Kovász élete" sorozatom újabb részét, hiszen a kovász nevelésével kapcsolatban újabb elõremutató és "sorsdöntõ" tapasztalatokkal lettem gazdagabb. Nagy vonalakban ez azt jelenti, hogy több héten át hûtõben "altatott" kovászt keltettem életre, melybõl olyan érett kovászt nyertem, hogy ebbõl sült ki az eddigi legjobb ízû ...