Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Kompótok
sponsored links
Birsalmasajt és kompótImádom a birsalmát vagy birskörtét, mindegy mert ugyanaz, lehet így is úgy is hívni. Nagyon egészséges, a magas kálium és pektin tartalma miatt érdemes fogyasztani és csökkenti a koleszterin valamint a vércukor szintet is, no meg ... |
Tovbb... |
barackbefõttbicikli, fodrász, tortasütés anyának, harcsapaprikás túrós csuszával, toldi, trafo, mu, world press, légli, lányok, stb., momotaro, kozmetikus, õszi sétafika családilag, rövid románc egy kis nikonnal. meg a túrós sütikék. ez történt 7 nap alatt a ... |
Tovbb... |
Szegfûszeges és levendulás körtebefõttArról, hogy hogyan készülhet befõtt cukor és mindenféle tartósítószer nélkül, már született egy bejegyzés: A körtebefõttek tavaly készültek, de nem mertem feltenni a recepteket, mert nem voltam benne biztos, hogy jól sikerültek :-) De ... |
Tovbb... |
Birskompót, birsbefõtt, birs-sütõtök lekvárBirsalma befõtt és sütõtökös birslekvár A birsalma befõtt és a birsalma kompót lényegében ugyanaz, a különbség annyi, hogy a kompót azonnali fogyasztásra készül, a befõtt pedig valamilyen tartósító eljárással késõbbi fogyasztásra szánt ... |
Tovbb... |
Szeptemberi befõzéseim: natúrbefõttek, ivólevekÚgy látszik, semmi esélyem rá, hogy folyamatosan posztolni tudjam a befõzéseimet, marad tehát a szokásos összefoglaló bejegyzés. Ez a szeptember az óvodakezdéssel és a városba való visszaköltözéssel a szokásosnál is kevesebb idõt hagyott a blogra, de lassacskán csak utolérem magam, remélem, hamar kialakul az új ... |
Tovbb... |
Almapüré üvegbenNálunk még mindig hullik az alma... Az ivólé után még egy felhasználási ötletet adok, ebben sem fog csalódni, aki kipróbálja. A recept eredetileg ugyancsak a szeptemberi Kifõztük magazinban jelent meg. Kollégista gyerekeim kedvére kezdtem készíteni évekkel ezelõtt ezt a házi ... |
Tovbb... |
BefõttekFolytassuk a befõzést a gyümölcsökkel, gyerekeim nagy kedvenceivel! A képen birsalma, meggy, körte és szilva látható, de raktunk még el cseresznyét is. Birsalma befõzése ... |
Tovbb... |
MeggykompótElsõ eltett kompótom télire. Nagyon hasznos infók innen. Hozzávalók: 3kg kimagozott meggy, 13 kanál cukor, 2 l víz, 4 csipet fahéj, szalicil. Elkészítése: a meggyet megmostam, kimagoztam. 2 liter vizet a fahéjjal felforraltam és egy kg meggyet addig hagytam benne amíg a víz ismét felforrt, majd kiszedtem. Minden befõttes üveget 3/4-ig töltöttem meggyel. Ezt a folyamatot ismételtem amíg mind a 3 ... |
Tovbb... |
Ne ítélj elsõre avagy hamis ananász befõtt cukkinibõlA múlt évben sóvárogva álltam a csigák által agyonrágott sárga cukkinis bokrok felett és azt szerettem volna hogy legalább 1 kicsi darabka teremjen rajtuk, legalább mutatóba. Az idén aztán bepótolta a ... |
Tovbb... |
zölddió befõttmár tavaly is készítettem, akkor is ennek a receptnek alapján, mert ez állt a legközelebb ahhoz az ízhez amit még gyermekkoromból õrzök: az orosz zölddió befõtt, az akkori kor egy ritka gasztronómiai különlegessége (a bulgár kagylókonzerv mellett), ami persze akkoriban inkább mint "szükség idején minden ehetõ" felkiáltással kerülhetett ... |
Tovbb... |
Sárgabarack befõttA minap Alíz-nál láttam, hogy sárgabarackból készített befõttet. Én eddig mindig csak õszibarackból készítettem. Most kipróbáltam ezt a variánst is, követve Alíz receptjét. Már a szirup amikor megfõtt nagyon illatos volt a fûszerektõl. Lehet, hogy a telet nem érik meg, mert már a gyerekek ... |
Tovbb... |
SárgabarackkompótAz a helyzet, hogy a sárgabarackkompót nagyon jó. S az is igaz, hogy eddig még egyik évben sem sikerült eleget eltenni belõle, sõt, ha azt akarom, hogy megérje a telet, még magam elõl is el kell rejtenem. No, nem mintha jellemzõ lenne rám, hogy rejtegetem az ételt a családtagok elõl, de a barackkompóttal mindig megjárjuk, hogy addig ... |
Tovbb... |
Meggybefõtt télire - fõzés nélkülA "meggy nyersen" nálunk szakszó: azt jelenti, nem fõzzük, csak szépen nyersen, cukros lében eltesszük a meggybefõttet télire. Egyik barátnõm ezt nem értette, mert mikor kérdezte, hogy most min dolgozom, mondtam: meggy nyersen. Erre õ: az milyen, fogod a meggyet, és megeszed? :D (Na ez annyira megtetszett, már a ... |
Tovbb... |
CseresznyekompótA sok tanulnivalóm közepette egy kosár cseresznyét is el kellet tennem gyorsan, ahogy szokás mondani, az Isten adta erõszakkal:) Szilárd, köszönöm:) Gergely Éva legegyszerûbb receptjét ... |
Tovbb... |
Fûszeres cseresznye befõtt |
Tovbb... |
Citrommuskátlis cseresznye befõttNem erdõkóstolás, mert nem vad növény, de különleges fûszernövény és ehetõ növény. Tavaly sikerült megismerkednem a citrommuskátlival. Egyébként nem vagyunk túl jóban a muskátlikkal, valószínûleg nem véletlenül "vénasszonybûzlentyû" (persze vénasszonyok nincsenek, szerintem) az egyik népi neve e sokak által, nem az illata ... |
Tovbb... |
Portóis-narancsos rebarbarakompótÜltessen mindenki rebarbarát....Itt a homokon, déli tûzõ napon is gyönyörûen nõ, kibírta az idei mínuszokat takarás nélkül, szerintem mivel egy virágágyás kellõs közepén pompázik, tényleg virágnak képzeli magát, és ez jót tesz az önbizalmának...És bár most mindenki rebarbarát hajkurász, nálunk a szezonban megelégszenek a Népek egy sütivel, egy kevert ... |
Tovbb... |
Rebarbara kompótAmikor én még kislány voltam… a zakopanei Gazda hotelben csodás hûs rebarbara kompótot hoztak inni az ifjúságnak. Hol szamócával, hol almával vegyesen, kellemesen hûtve, úgy hogy a nyári melegben egy jóféle limonádéval felért. Aztán ahogy múlt a gyerekkorom, feledésbe merült a szocializmus és már nem csak a Gazda hotelben lehetett ebédelni, a rebarbara kompót eltûnt ... |
Tovbb... |
Epres-rebarbarás miújságImádom a rebarbarát, bár még csak almával és eperrel kombináltam és csak kompót(?) formájában, süteményben nem. A kedvencem az eper-rebarbara kombináció. A rebarbarát megmosom, a külsõ erõsebb héját lehúzom, felkockázom. Annyi vízzel felteszem fõni, amennyi ... |
Tovbb... |
Rebarbara kompótA múltkor találtam a zöldségesnél piros belû rebarbarát! Semmiképp sem hagyhattam ott, igaz nem vettem sokat belõle, mert itthon is volt még zöld belû, amit a vidéki rokonságtól kaptam :) a zöldségesnél meg aranyárban árulták... A családban már régebben is készítettünk kompótot rebarbarából, bár mi inkább rebarbaraszósznak ... |
Tovbb... |
Bodzás alma kompótRitka befõzéseink egyike következik, életünk elsõ kompótja. Rögtön egy kis extra illat, íz hozzáadásával. Bodza virágzás van, s ennek kapcsán befészkelte a fejembe, hogy milyen lenne a piacon vett 3 kg vegyszermentes, õstermelõi, apró szemû alma és a bodza találkozása. Sok munkával, finom végeredmény született. Bár Kamilla nyersen is örömmel ... |
Tovbb... |
Rebarbara kompót mascarponéval, eperrelAzt hiszem, megtaláltam. A rebarbara tökéletes felhasználási módja. A kompóttal egyszer már tavaly is próbálkoztam, de annak lekvár lett a vége... Ami nem lett olyan nagy baj, de a cél mégsem ez volt. Ezúttal jobban figyeltem. A rebarbara ugyanis olyan pillanatok alatt fõ meg, hogy nagyon résen kell lenni. Gyakorlatilag, ha hideg vízbe teszzük fel fõni, akkor ... |
Tovbb... |
Fûszeres körtebefõtt whiskyvelAnyukámnál isteni finom meggy- és szilvabefõttet ettem, méghozzá rántott májjal és krumplipürével. Hiába, azért mégiscsak ezek az otthoni ízek esnek az embernek a legjobban! Mivel csirkemájhoz elég nehéz hozzájutni itt Svájcban, ezért inkább borjút szoktam vásárolni. A körtebefõtt pedig kizárólag azzal a céllal született, hogy ... |
Tovbb... |
Alma kompótMaradt még abból a bizonyos 3 kg almából 1 amit múltkor sikerült bevásárolni, és senki nem is nézett rá azóta. Még bírta a megpróbáltatásokat, nem látszott rajta semmi, de gondoltam még idõben ... |
Tovbb... |
Birskompót zöldcitrommalBirskompót zöldcitrommal - kép: Krumpli Béla Az egyszerû, szirupos birskompóton, amit a fûszeres, mazsolás májpástétomhoz adtunk, annyit csavartunk, hogy a citromot lime-ra cseréltük és csempésztünk bele egy darabka gyömbért. A lime fûszeressége hagyta érvényesülni a birs ... |
Tovbb... |