Almapüré üvegben

2012-09-13

sponsored links


Nálunk még mindig hullik az alma... Az ivólé után még egy felhasználási ötletet adok, ebben sem fog csalódni, aki kipróbálja. A recept eredetileg ugyancsak a szeptemberi Kifõztük magazinban jelent meg.

Kollégista gyerekeim kedvére kezdtem készíteni évekkel ezelõtt ezt a házi "konzervet", nálunk nagyon bevált. Hús mellé, de akár desszertnek is fogyaszthatjuk. A cukor mennyisége függ az almától, de nem érdemes túlédesíteni, hagyjuk a gyümölcs ízét érvényesülni. Ugyanez érvényes a fahéjra is, habár az utóbbit akár el is hagyhatjuk. Ebbõl az almamennyiségbõl kb. 9 dl szósz lesz.

Hozzávalók 3 kis üveghez

1 kg érett alma (85-90 dkg almahús tisztán mérve)
3-5 dkg cukor (almától és ízléstõl függõen) ...

Folytats a blogon ... katakonyha.blogspot.com/2012/09/almap...

sponsored links

Keres?s