Almapüré üvegben
sponsored links
Nálunk még mindig hullik az alma... Az ivólé után még egy felhasználási ötletet adok, ebben sem fog csalódni, aki kipróbálja. A recept eredetileg ugyancsak a szeptemberi Kifõztük magazinban jelent meg.
Kollégista gyerekeim kedvére kezdtem készíteni évekkel ezelõtt ezt a házi "konzervet", nálunk nagyon bevált. Hús mellé, de akár desszertnek is fogyaszthatjuk. A cukor mennyisége függ az almától, de nem érdemes túlédesíteni, hagyjuk a gyümölcs ízét érvényesülni. Ugyanez érvényes a fahéjra is, habár az utóbbit akár el is hagyhatjuk. Ebbõl az almamennyiségbõl kb. 9 dl szósz lesz.
Hozzávalók 3 kis üveghez
1 kg érett alma (85-90 dkg almahús tisztán mérve)
3-5 dkg cukor (almától és ízléstõl függõen) ...