Birskompót, birsbefõtt, birs-sütõtök lekvár

2012-10-13

sponsored links



Birsalma befõtt és sütõtökös birslekvár
A birsalma befõtt és a birsalma kompót lényegében ugyanaz, a különbség annyi, hogy a kompót azonnali fogyasztásra készül, a befõtt pedig valamilyen tartósító eljárással késõbbi fogyasztásra szánt kompót.
Birsalma kompót:
Hozzávalók:
Birsalma, cukor, fahéj, szegfûszeg, víz, friss citromlé
A birsalmákat megmosom, meghámozom, a magházukat és a hibás részeket kivágom, és tetszés szerinti cikkekre felvágom. Citromos vízben mosom meg, így kevésbé barnul, de ha a fõzõ léhez is teszünk citromlevet, szépen kifehéredik.
A tisztán mért 1 kiló gyümölcshöz a receptkönyvek legalább fele mennyiségû cukrot írnak, meg 5-6 deci vizet. Én azonban ha édesebb a gyümölcs, kevesebb cukrot teszek.
Elkészítés:
A vizet meg a cukrot tûzre teszem, kevergetem, és mikor forr, akkor teszem bele a birset. Ízlés szerint lehet fûszereket hozzátenni, én 1-2 egész fahéjat meg 3-4 szegfûszeget szoktam, de hallottam már gyömbér ízesítésrõl is, nem lehet rossz, egyszer majd ...

Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2012/10/birsk...

sponsored links

Keres?s