Sárgabarackkompót
sponsored links
Az a helyzet, hogy a sárgabarackkompót nagyon jó. S az is igaz, hogy eddig még egyik évben sem sikerült eleget eltenni belõle, sõt, ha azt akarom, hogy megérje a telet, még magam elõl is el kell rejtenem. No, nem mintha jellemzõ lenne rám, hogy rejtegetem az ételt a családtagok elõl, de a barackkompóttal mindig megjárjuk, hogy addig kóstolgatjuk, míg valamikor õsszel, ki kell jelentenünk: vége a kóstolgatásnak, mert kell a téli hideg napokra is. Utána sóvárogva nézegetjük a kamra polcán a még megkezdetlen néhány üveget és várjuk a hidegebb napokat, amikor sor kerülhet rá. Na, szóval ez nagyon finom.
Sárgabarackkompót
Elkészítési idõ: 1,5 óra. Nagyon ízletes kompót, fõleg a gyerekek imádják.
2,5-3 kg sárgabarack, 2 l víz, 10-15 evõkanál cukor, fahéjdarabkák, néhány szem szegfûszeg, fél kiskanálnyi ...