Rebarbara kompót mascarponéval, eperrel
sponsored links
Azt hiszem, megtaláltam. A rebarbara tökéletes felhasználási módja. A kompóttal egyszer már tavaly is próbálkoztam, de annak lekvár lett a vége... Ami nem lett olyan nagy baj, de a cél mégsem ez volt. Ezúttal jobban figyeltem. A rebarbara ugyanis olyan pillanatok alatt fõ meg, hogy nagyon résen kell lenni. Gyakorlatilag, ha hideg vízbe teszzük fel fõni, akkor mire forr a lé, addigra kész is van. És ezután is jobban tesszük, ha elkezdjük nyomban hûteni, mert ha még sokáig áll a forró vízben, képes és szétesik, aztán megint lehet belõle lekvár... De ezúttal ügyes voltam, a kompót tökéletes lett. Az édes lé behízelgõbbé tette a rebarbara savanykás ízét, miközben kellemesen pikánssá is vált közben. Egy kis vaníliás mascarponéval és eperrel pedig kifejezetten remek desszert vált belõle.
Kb 0.5 kg rebarbarát megtisztítottam, ami azt jelenti, hogy a két végét levágtam, a vastagabb rostos külsõ részeket pedig lehúztam, majd kb 2-3 centis darabokra vágtam. Hideg vízben tettem fel fõni
2 evõkanál barna nádcukor,
némi frissen reszelt gyömbér és ...