Birsalmasajt és kompót

2012-11-13

sponsored links



Imádom a birsalmát vagy birskörtét, mindegy mert ugyanaz, lehet így is úgy is hívni.
Nagyon egészséges, a magas kálium és pektin tartalma miatt érdemes fogyasztani és csökkenti a koleszterin valamint a vércukor szintet is, no meg nagyon finom.
Kaptam vagy öt kilót itteni falubeli jóbarátoktól, ugyan majd meghaltam amíg megpucoltam, kimagvaltam, persze több részletben, mert egyszerre nem lehet kézzel bírni.
De nagyon megért minden fáradtságot, tenyér feltörést, ugyanis olyan kemény, mint a kõ, amikor az ember megpróbálja ketté vágni, meg utána több cikkelyre, nem beszélve a magház kioperálásáról.
Elõször a kompót készült el, majd a sajt.
Egyik finomabb, mint a másik.
Gasztroajándéknak is tökéletes karácsonyra.

Tegnap este hívott egy ismerõsöm, vele és párjával barátságos kertviszonyban vagyunk, holott a kertjeinket sok-sok  ...

Folytats a blogon ... zsanuaria.blogspot.com/2012/11/birsal...

sponsored links

Keres?s