Befõttek
sponsored links
Folytassuk a befõzést a gyümölcsökkel, gyerekeim nagy kedvenceivel! A képen birsalma, meggy, körte és szilva látható, de raktunk még el cseresznyét is.
Birsalma befõzése
A gyümölcsöt hámozzuk meg, magházát távolítsuk el és vágjuk fel a képen látható hasábokra. A szeleteket állítsuk bele 7 dl-es, jól kimosott üvegekbe (amikbe elõtte 1 db egész fahéjat tettünk) úgy, hogy minél több beleférjen, majd készítsük el a levet, ami a következõ birsalma esetén (7 dl-es üvegenként):
3 evõkanál cukor
2 leves merõkanál víz
Ezt a két hozzávalót melegítsük addig, amíg a cukor feloldódik, majd töltsük bele az üvegekbe színültig. Tetejére szórjunk késhegynyi szalicilt és tekerjük rá jó szorosan az üvegek tetejét. Kezdõdhet a dunsztolás: nagy alapterületû fazék alját és peremét rongyokkal jól béleljük ki, állítsuk bele az üvegeket, öntsük fel vízzel az üvegek nyakáig, majd burkoljuk be az üvegeket felülrõl is egy réteg ronggyal. A dunsztos fazekat tegyük gázra és forrástól számítva kb. 10 percig fõzzük. Ha a birsalma ...