Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Csokihabos süti / Cokoladno penasti kolac |
Tovbb a blogra ... vanilla-daniela.blogspot.com/2011/11/... |
Édes-sós párosítás, egy alapSzerencsés embernek mondhatom magam, hogy ennyi kísérletezés közepette párom mindent megeszik, ami a konyhából kikerül. Persze, azért mindig is igyekeztem úgy fõzni, hogy az õ ízlése, az enyém, valamint az újítási vágy között kompromisszum legyen. Ezért kell például minden esetben rizs is köretnek a zöldsaláta mellé. Vagy, ami alapszabály: csak ritkán lehet ... |
Tovbb a blogra ... flamcsi.blogspot.com/2011/11/edes-sos... |
Megtöröm a csendet.... II.részIsmét itt vagyok az elõzõ részbõl kimaradt tortákkal. Az elsõ egy pici torta kívül-belül csokikrémmel.És egy aranyos ... |
Tovbb a blogra ... adrykonyha.blogspot.com/2011/11/megto... |
Pácolt csülök aranyló krumplivalHozzávalók: 1 db csülök, krumpli, só, bors, õrölt paprika, hagyma, fokhagyma, babérlevél, fûszeres liszt, olaj Fûszeres liszt: 1 csupor liszt, fél kávéskanál bors,1 kávéskanál só,1 kávéskanál fokhagyma por, 1 kávéskanál õrölt ... |
Tovbb a blogra ... aledakonyhaja.blogspot.com/2011/11/pa... |
Azzal ugyan eldicsekedtem 10-én, hogyHorimarikánál nyertem a játékon és a nyereményemet meg is kaptam, aminek nagyon örültem, de képet azt még nem tettem be róla. Íme: ... |
Tovbb a blogra ... szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blo... |
Menyasszonyi tortám - az elsõ!Nagyon vártam már, hogy végre elkészíthessem ÕT! Férj unokatesójának készült, és látva eddigi tortáimat, semmi megkötés nem volt kivitelezését tekintve. Kétszinteset szerettek volna, de én vérszemet kaptam, és inkább hármat ... |
Tovbb a blogra ... izek-tortak-allatfajtak.blogspot.com/... |
BöllérlevesAlapja a jó minõségû sütnivaló kolbász, sok zöldség, és egy pikáns ... |
Tovbb a blogra ... thechefviki.blogspot.com/2011/11/boll... |
Francia salátaSzertem ezt a salit, bár tudom annak elenére, hogy ,zöldségekbõl van korántsem tökéletesen egészséges. Bár a szalma krumplimál talán pár lépéssel közelebb van hozzá. Van aki ezt az ételt fagyasztott zödekbõl készíti amolyan kész saláta alpból. Én a zöldborsó kivételével friss alapanyagot ... |
Tovbb a blogra ... naploszeruseg.blogspot.com/2011/11/fr... |
Hópelyhes kekszMiután elsírtam bánatom, hogy én mennyire szeretem a külföldi gasztromagazinokat - és persze nincs ki küldjön - PralinéZsuzsi barátosném (ez most már rajtad ragad ;)) rögtön jelentkezett is, hogy õ majd küld nekem. :) Így megkaptam Heidelberg (bár lehet egész Németország) legjobb gasztromagazinját, a Leckernek a karácsonyi számát!!! + a novemberi ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Balhetterem/~... |
318. Húsnapra: Fokhagymás padlizsánkrém dióval és camembert sajttalA szabadföldi padlizsán idei utolsó darabjait még megtaláljuk a piacokon, nem is hagyom ki ezt a lehetõséget, hiszen az egyik kedvenc zöldségemrõl van szó. Sokáig tétováztam viszont, hogy elõhozzam-e itt a padlizsánkrémet, hiszen olyan sok remek erdélyi gasztroblogger van itt, akinél jobbat úgysem tudok mutatni ebben a mûfajban. Aztán mégis úgy gondoltam, miért ne ... |
Tovbb a blogra ... pszichowellness-konyha.blogspot.com/2... |
"Tolsztoj kertje"Az ihletet ezúttal az Auguszt cukrászdától merítettem, az eredeti alkotás fotója: itt. Természetesen a házi készítésû süti megint nem lett olyan szép, mint a habos-krémes, legalábbis nevében "irodalmi" desszertté, de a gyakorlat elõbb-utóbb megteszi a magáét, legalábbis erõsen bizakodom:) Imitt-amott változtatásokat is eszközöltem, a fellelhetõ alapanyagok függvényében, így került a mogyoró mousse ... |
Tovbb a blogra ... anempiskota.blogspot.com/2011/11/tols... |
Vega savanyú vetreceVacsoraidõ. Egyedül ülök az asztalnál, és arra koncentrálok, hogy lassan
fogyasszam el az ételt. A Gurum folyton önfegyelemre buzdít minket az
étkezésekkel kapcsolatban. Azt tanácsolja, hogy mértékkel fogyasszuk az
ennivalót, és lehetõleg ne tömjük magunkba kétségbeesetten az ételt,
mert akkor túl gyorsan túl sok kaját zúdítunk az emésztõszerveinkre, az
pedig kioltja testünk szent tüzeit. (A Gurum tutira nem járt még
Nápolyban.) Amikor a tanítványai arról panaszkodnak, hogy nehezükre esik ... |
Tovbb a blogra ... szellemafazekban.blogspot.com/2011/11... |
Játék! - Vajon mi van a képen?Arra gondoltam, hogy a nagy karácsonyi készülõdés elõtt játszhatnánk egyet. Nagyon egyszerû lesz csupán ki kell találnotok, hogy vajon mi lehet a képen és megjegyzésben leírni a megfejtést ehhez a bejegyzéshez. Ennyi... A játékhoz nem kell a blogom ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh... |
Még van idõnk választani !Arra gondoltam hogy könnyebb legyen a választásunk a karácsonyi ünnepekre való sütési készülõdésre, akiknek van jó karácsonyi receptje küldje el email címemre ! Nem jutalom jár érte, hanem esetleg jó ötletet adunk egymásnak abban hogy mit is ... |
Tovbb a blogra ... takarekoskonyha.blogspot.com/2011/11/... |
Halszeletek ropogós bundábanHalas fotóim-receptjeim között "kotorászva" felfedeztem ezt a jó kis halat, ami ropogós magvas bundába bújt. Valamikor nagyon régen készült, bár fogalmam sincs hogyan történhetett, hogy a blogra nem került fel. Mindenesetre, kár lenne érte, mert tisztán emlékszem, milyen finom volt. Halszeletek ropogós bundában ... |
Tovbb a blogra ... edithreceptjei.blogspot.com/2011/11/h... |
Karácsonyi ajándék GizitõlTegnap csengetett a postás és elhozta nekem Gizi ajándékát. Nagyon megörvendtem neki, mert csodás ajándékkal lepett meg. Szilikon spatulám nincs és a szalvéta is jól jön. Itt is megköszönöm neked kedves Gizi, hogy ilyen szép ajándékkal ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/GasztroSzpsgE... |
Zsályás tésztaJó tésztát készítené gyakorlat és hozzáértés kérdése csupán. A leggyorsabban elkészülõ ételek közé tartoznak a tészták, különösen ha nem frissen gyúrjuk, hanem kész tésztából fogjuk készíteni. Ez nem azt jelenti hogy ha nem magunk készítjük a tésztát az bûn, vagy rossz dolog lenne. Vannak bizonyos ... |
Tovbb a blogra ... valodisafrany.blog.hu/2011/11/16/zsal... |
KálaEgy kisebb tortácska készült a minap, a rettegett igazi puncstorta. (Nem az a mindent bele verzió sajnos.) Azért sajnos, mert nekem még sosem sikerült igazán. De lenjoz-t olvasgatva, õ így írt róla az egyik bejegyzés alatt (a Marcipán címûnél): [...] ha a tradicionális puncstortát szeretnéd készíteni ,akkor az összekockázott piskótakockákat gyenge szálerõs cukorsziruppal forrázod le ,amit ... |
Tovbb a blogra ... dinavilaga.blogspot.com/2011/11/kala.... |
Hamburger - avagy a férfi, ha fõzFérjemnek végre volt egy kis szusszanásnyi ideje, ennek örömére aztán gyorsan be is vetette magát a konyhába. És amikor elõkerült, csak pislogtunk. Hamburger! Frissen sült házi zsömlében marhahús pogácsákkal. Esküszöm, még most is csorog a nyálam, ha csak rágondolok... És hogy a hamburger egészségtelen lenne? A gyorséttermi talán. De ez biztosan nem. Semmi adalék (na jó, a mustár, ketchup bolti volt...), semmi túlsózás, sovány színhús, zöldségek. Nagyon-nagyon finom volt! A hamburgerzsömléket (6 db-ot) ... |
Tovbb a blogra ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/11/16/hamb... |
Zsírban az igazságHétvégén a Márton-napi vigasságoktól bélelt bendõm sugdolózni kezdett tudatom vágódeszkájával. Pontosabban, az újbortól hagymázas hangulatban a Szentendrei skanzen büfetjét térképezvén ütött szeget a fejembe, hogy mesés hungaricumunk, a ... |
Tovbb a blogra ... gasztroszex.blog.hu/2011/11/16/zsirba... |
Szaggas pohárral mintás kekszetForrás: thekitchn.com Ha máshol nem is, de a nagyi poharai között biztosan találtok egy fentihez hasonló mintásat. Olyan egyszerû az ötlet, hogy pont ezért nem ugrik be elsõre. Bármilyen keksz vagy linzer tésztából szaggassatok ki ilyen mesés kis kekszeket és csomagoljátok a karácsonyi ... |
Tovbb a blogra ... boldogkukta.blogspot.com/2011/11/szag... |
Ajándékot kaptam! :)Tegnap nagyon kellemes meglepetésben volt részem. Éppen a FB-on nézelõdtem, amikor Gesztenye bejelentkezett a chaten és megkérdezte, hogy voltam-e már az Állateledelboltban. Aznap persze még nem voltam, úgyhogy egy gyors sprintet megjátszva már ott is teremtem. :))) Ezek az ajándékok vártak ott rám. A kiszúrók, amiket annyira szerettem volna és amiket ma már ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh... |
Füstölt fûszeres makréla salátaA karácsonyi hal nem feltétlenül
úszik lében, vagy öltözik bundába, egy elõételként tálalt
saláta képében is kerülhet az asztalra, így megõrizve a halas
hagyományt, helyet hagyva valami más, nem feltétlenül hagyományos
fogásnak. A füstölt fûszeres makréla nagyszerû alternatíva
lehet ha már túl vagyunk a végtörlesztésen, vagy a lazacot már
unjuk. Bookmarkoljátok ... |
Tovbb a blogra ... kajapiazongora.blog.hu/2011/11/16/fus... |
Tíz tányér kocsonya, köll? Idén mi is beszálltunk a sok kicsi karácsonyi jótékonysági akciójába. Felajánlott nyereményünk nem más, mint ... |
Tovbb a blogra ... malackaraj.blog.hu/2011/11/16/tiz_tan... |
Selymes TonhalkrémKicsi lányaim gyakran emlegetik a Nagymama (Anyukám) tonhal krémjét. Hogy õk nem szeretik a tonhalat, csak azt a krémet. Jó kis paradigma. Nos, olyan krémet nem tudok, de két jónak kinézõ krémbõl létrejött egy harmadik. Ami tényleg finom. Limara és Colors In The Kitchen krémjeiket köszönöm, léptünk eggyel ... |
Tovbb a blogra ... beastie-bistro.blogspot.com/2011/11/s... |
Casarecce szicíliai pestóval(Casarecce al pesto siciliano) Hozzávalók (2 személyre): ... |
Tovbb a blogra ... pasta-ebasta.blogspot.com/2011/11/cas... |
Roston libamáj, fügés, körtés chutney-val |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Borsod/~3/oe9... |
MEGINT LASAGNE...a válasz a TALÁLÓS KÉRDÉS 3-ra . Most is házi tésztával, darált hússal, sonkával és paradicsom szószos besamel mártással készült. Pár paradicsom karika is jutott bele, a tetejére pedig reszelt sajt. |
Tovbb a blogra ... horgaszosef.blogspot.com/2011/11/megi... |
Jöttek, láttak, fõztekKülönös kalandban volt részem a hétvégén. Bõ egy hónappal ezelõtt kerestek meg a szervezõk azzal, hogy legyek az egyik zsûrije a Kiskukta fõzõversenynek (a felkérésre nagy örömmel mondtam igent), most szombaton pedig megtörtént az elsõ nagy találkozás a gyerekekkel. Számomra megszokott látvány a gyerek a konyhában, egészen kis koruk óta igyekszem az enyéimet bevonni a játékba. Persze õk még ... |
Tovbb a blogra ... fozzunkolaszul.blogspot.com/2011/11/j... |
Diós csokoládétorta naranccsal fûszerezveMa volt a kisfiam 4. születésnapja. Ebbõl az alkalomból készült ez a csokoládétorta.Hozzávalók:- 40 gramm liszt- 60 gramm kukoricakeményítõ- 3 tojás- 125 gramm vaj- 170 gramm csokoládé - 70 százalékos- 120 gramm cukor- én nádcukrot használtam- 1 narancs reszelt héja- 2 evõkanál narancslikõr- 100 gramm darált dió- fél vaníliarúd kikapart belseje, vagy egy zacskó bourbon vaníliás cukor- 1 csomag ... |
Tovbb a blogra ... kavecsokolade.blogspot.com/2011/11/di... |
Sütõtöktorta mascarpone krémmelKaptunk egy méretes sütõtököt és ma jött el az a nap, amikor végre rászántam magam, hogy feldaraboljam. Szépen szeletekre vágtam, megsütöttem, kikapartam a húsát és pürésítettem. Jó nagy adag lett, úgyhogy tököt tökkel fogunk enni mostanában:-) Az elsõ ... |
Tovbb a blogra ... mahl-zeit.blogspot.com/2011/11/sutoto... |
Egy klasszikus: brassóiNemrégiben, hétvégi ebédre készült ez a fogás, mert nagyon vágytam valami klasszikusra és juuuuuuuuj de finom volt! Kár hogy ez tipikusan olyan étel, amit ott és akkor, melegítve sajnos már nem lehet élvezni. Hozzávalók 2 fõre: ... |
Tovbb a blogra ... zsucikonyha.blogspot.com/2011/11/egy-... |
Egyszerû tojáslevesMenzás emlékeink után talán bizarrnak tûnik, de a lányom a napokban tojáslevest követelt vacsorára. Akkor vettem észre, hogy még nem is került fel a receptje a blogra. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... pekeskifli.blog.hu/2011/11/15/egyszer... |
SuosVide Supreme - vagy mi is a szuvidálásA szó francia eredetû, jelentése: vákuum alatt. Nem újdonság a sousvide, hiszen az éttermek chefjei régóta használják, megkönnyíti a munkájukat. Most a háziasszonyokra is gondoltak és praktikus méretben is elérhetõvé vált, egy kenyérsütõ gépnél nem sokkal nagyobb a készülék. A készülékben mindent vákuumban kell elkészíteni. Teljesen némán ... |
Tovbb a blogra ... pisztacia.blog.hu/2011/11/15/suosvide... |
Édesburgonyás, spenótos, ricottás tortácska
Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... timoandjulien.blog.hu/2011/11/15/edes... |
Sósan és édesen
Michel Roux nem egyszerûen csak háromcsillagos szakács. Miután Francia- országban kitanulta a cukrászatot, fivérével Angliában alapított éttermet, amely Franciaországon kívül elsõként szerzett három Michelin-csillagot. Megszerezte a Meilleur Ouvrier de France címet cukrászat sportágban, 2004 óta a francia becsületrend lovagja, megkapta a ... |
Tovbb a blogra ... buvosszakacs.blog.hu/2011/11/15/a_tes... |