Kála

2011-11-16

sponsored links


    Egy kisebb tortácska készült a minap, a rettegett igazi puncstorta. (Nem az a mindent bele verzió sajnos.) Azért sajnos, mert nekem még sosem sikerült igazán. De lenjoz-t olvasgatva, õ így írt róla az egyik bejegyzés alatt (a Marcipán címûnél):  [...] ha a tradicionális puncstortát szeretnéd készíteni ,akkor az összekockázott piskótakockákat gyenge szálerõs cukorsziruppal forrázod le ,amit rummal és vaníliás cukorral, egy citrom héjával és levével valamint, kandírozott narancshéjjal , mazsolával tuningolsz fel :) Az átitatott piskótákat baracklekvárral megkent két tortalap közé töltöd tortakarikában,majd préseld le . [...]
    Oké, legyen. Magasabb tésztát sütöttem, mert ugye itt nem emeli meg a krém vastagsága. Alul-felül levágtam egy leheletvékony lapot, és körbevágtam az oldalát úgy, hogy egyben maradjon a karika. (Néha más tortáknál is alkalmazom, így egyenes marad az oldala, nem kell vajkrémezni.) A többi tésztát nagyobb darabokra vágtam, téptem, ahogy esett, hogy amorf legyen. 2 dl víz és 15 dkg cukor keverékébõl szálerõs szirupot fõztem, azaz amikor már nem habzik, és egy cseppet a két ujjad közé kapva szálat tudsz ...

Folytats a blogon ... dinavilaga.blogspot.com/2011/11/kala....

sponsored links

Keres?s