18. Húsnapra: Fokhagymás padlizsánkrém dióval és camembert sajttal - GasztroBlogok.hu

318. Húsnapra: Fokhagymás padlizsánkrém dióval és camembert sajttal

2011-11-16

sponsored links


A szabadföldi padlizsán idei utolsó darabjait még megtaláljuk a piacokon, nem is hagyom ki ezt a lehetõséget, hiszen az egyik kedvenc zöldségemrõl van szó. Sokáig tétováztam viszont, hogy elõhozzam-e itt a padlizsánkrémet, hiszen olyan sok remek erdélyi gasztroblogger van itt, akinél jobbat úgysem tudok mutatni ebben a mûfajban. Aztán mégis úgy gondoltam, miért ne mutathatnám meg, hogy ha a villanytûzhely nem is tud versenyre kelni a parázzsal, mégis érdemes hozzáfogni ehhez az ételhez, mert a padlizsán annyira jó, hogy még ezt is elviseli. Másként is ízesítettem, mint ahogy eredetileg a padlizsánkrémet tanultam, de a fõzés - mint már annyiszor mondtam - népköltészet, az ételek változatokban élnek.

Padlizsánkrém
Hozzávalók: 1 kg padlizsán, 1 evõkanál étolaj (itt hidegen sajtolt napraforgó) (akinek egy kicsit zsírosabbhoz van kedve tehet többet is), 1 evõkanál almaecet, 2 gerezd ...

Folytats a blogon ... pszichowellness-konyha.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s