SuosVide Supreme - vagy mi is a szuvidálás

2011-11-15

sponsored links

A szó francia eredetû, jelentése: vákuum alatt. Nem újdonság a sousvide, hiszen az éttermek chefjei régóta használják, megkönnyíti a munkájukat. Most a háziasszonyokra is gondoltak és praktikus méretben is elérhetõvé vált, egy kenyérsütõ gépnél nem sokkal nagyobb a készülék. A készülékben mindent vákuumban kell elkészíteni. Teljesen némán dolgozik.
Az ételek eredeti íze megmarad és szaftos lesz. Ami az elsõ nap után szimpatikus lett, hogy tényleg kényelmes; hétfõ este befûszereztem a libacombot, levákuumoztam, beállítottam a hõfokot, másnap délelõtt kivettem, beleraktam a forró serpenyõbe és épp csak megpirítottam a bõrös oldalát és kész. Rengeteg idõt spóroltam meg, a végeredmény egy szaftos, omlós ízben gazdag libacomb lett. Idõt spórolhatunk úgy is, hogy a hétvégi piacozás után a következõ heti ételeket levákuumozzuk és belerakjuk a Sousvide Supreme készülékbe, majd elkészítjük. Mikor elkészült, jeges fürdõbe helyezzük és megvárjuk míg teljesen lehûlnek, majd mehetnek az ételek a hûtõbe. Hûtve még egy hétig elállnak. Ha eljött az idõ csak kivesszük a csirkecombot, 50°C-ra állítjuk a készüléket és felmelegítjük vele egy rövid idõ alatt, majd kérgesítjük a combot, hogy ropogós legyen, közben -míg melegszik az étel-, elkészíthetjük a köretet és kész. Szerintem roppant praktikus  elfoglalt háziasszonyoknak, meg merem kockáztatni, hogy egy ilyen készülékben még a fõzni nem tudók is könnyen tudnak finom ételt készíteni.

A készülék hozzánk a libás héten került, így csak libát készítettem benne. A libamáj 13 perc alatt készült el, majd jeges ...


Folytats a blogon ... pisztacia.blog.hu/2011/11/15/suosvide...

sponsored links

Keres?s