Vega savanyú vetrece

2011-11-16

sponsored links


Vacsoraidõ. Egyedül ülök az asztalnál, és arra koncentrálok, hogy lassan fogyasszam el az ételt. A Gurum folyton önfegyelemre buzdít minket az étkezésekkel kapcsolatban. Azt tanácsolja, hogy mértékkel fogyasszuk az ennivalót, és lehetõleg ne tömjük magunkba kétségbeesetten az ételt, mert akkor túl gyorsan túl sok kaját zúdítunk az emésztõszerveinkre, az pedig kioltja testünk szent tüzeit. (A Gurum tutira nem járt még Nápolyban.) Amikor a tanítványai arról panaszkodnak, hogy nehezükre esik meditálni, mindig megtudakolja, hogy állnak az emésztésükkel. Az ember nyilvánvalóan nem fog könnyedén átcsusszanni transzcendens állapotba, amikor a belei egy kolbászos pizza, egy kétkilós bivalysült és egy fél kókuszkrémes torta megemésztésén fáradoznak. Valószínûleg ezért nem is szolgálják fel ezeket. Az asramban könnyû, egészséges, de mégis nagyon ízletes vegetáriánus kosztot kapunk. Nehéz megállnom, hogy ne tömjem gyorsan magamba az egészet, akár egy éhezõ árva. Ráadásul az étkezések svédasztalosak, és én soha nem tudtam ellenállni a közszemlére kitett, gyönyörûen elrendezett, ínycsiklandó, ingyenes kajának - híres vagyok arról, hogy többször is képes vagyok sorba állni repetáért.
Ott ülök az étkezõasztalnál egymagamban, és próbálom visszafogni a villámat, amikor észreveszek egy fickót, tálcával a kezében, amint helyet keres. Bólintással jelzem neki, hogy mellettem van egy üres szék, nyugodtan odaülhet. Õt még nem láttam, bizonyára most érkezett. Az idegen lazán és olyasfajta tekintéllyel mozog, ami valami határ menti városka seriffjére vagy egy nagystílû pókerjátékosra utal. Ránézésre az ötvenes éveiben járhat, de járása alapján úgy tûnik, ennél évszázadokkal több áll mögötte. Haja, szakálla fehér, és kockás flanel-inget visel. Válla széles, hatalmas kezével akár súlyos kárt is okozhatna, ám az arca teljesen nyugis.
Leül velem szemben, és vontatott hanghordozással így szól: - Öcsém, itt akkorák a szúnyogok, hogy simán leteperhetnének egy csirkét!
Hölgyeim és uraim, megérkezett ...

Folytats a blogon ... szellemafazekban.blogspot.com/2011/11...

sponsored links

Keres?s