Roston libamáj, fügés, körtés chutney-val

2011-11-16

sponsored links



Márton nap alkalmából készítettem libás ebédet, aminek része volt a következõ libamájas recept is. A libamáj nem tartozik a mindennapi ételeink közé, leginkább a borsos ára miatt. Ünnepi alkalmakra tartogatva, megsüthetjük egyszerûen akár zsírjában, de számtalan recept áll még rendelkezésünkre ( csak ki ne rántsuk, vagy ne adjunk hozzá lecsót, ahhoz tényleg drága...:-) .
Én ezúttal szeletben sütöttem és készítettem hozzá egy csatni-t körtébõl és fügébõl. 
A csatni  indiai eredetû, lekvárszerû, édes csípõs pikáns szósz. Adhatjuk  fõtt húsok, vadak mellé, vagy sajtok kísérõjeként is. Jelen esetben nem készítettem nagyon markánsra és csípõsre, a libamájhoz és a hozzá választott Tokajihoz jobban illett a könnyedebb verzió.

Recept: 
Chutney (Csatni)
1 fej lila hagyma
2 db körte
6 db aszalt füge
2 db friss füge
1 db gyömbér ( kb. 40-50 gr)
2 ek verjus (vagy fele mennyiség borecet) ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Borsod/~3/oe9...

sponsored links

Keres?s