Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Lekvárok, dzsemek
sponsored links
Mandulás Sütõtök Lekvár |
Tovbb... |
Birslekvárom 2015.Pár évvel ezelõtt készítettem birslekvárt ami nagyon jól sikerült. Az elmúlt évben nem volt alkalmam készíteni mert körülöttünk valahogy rossz termés mutatkozott és igen drágán árulták. Most olyan szerencsénk van hogy lányomék hoztak így pár üveggel sikerült télire ebbõl a finomságból ... |
Tovbb... |
Citromos - fahéjas fügelekvárNagymamám kertjében áll egy hatalmas fügefa, amely minden évben bõséges termést szokott hozni. Amit idén mûvel, az viszont leírhatatlan. Két hete érik rajta a gyümölcs és még nem látjuk a végét. Folyamatosan, vödörszámra lehet róla szedni a hatalmas fügét, akár kétnaponta. ... |
Tovbb... |
Ribizlidzsem tartósítószer nélkül |
Tovbb... |
Rebarbarás-almás eperlekvárRégóta szerettem volna már kipróbálni az eper-rebarbarával való ízesítését. A lehetõség adott volt: eperszezon+rebarbara, alma pedig még van tavalyól. ... |
Tovbb... |
Sült alma lekvárA tél egyik legfinomabb csemegéje, a fûszeres sült alma bármikor tányérra kerülhet, ha apró üvegcsékbe zárod. Igen, ez most ismét egy lekvár!:) Az elsõ körös kóstoltatás után az egyik kedves ismerõsöm az “almáspite tészta nélkül” jelzõvel illette a legújabb lekvár remekmûvemet. Ez egyszerre volt ... |
Tovbb... |
Különleges narancslekvárMég egy napszínû finomság a télben. Ami éppen tél, de pár napja még tavasz volt, még a hóvirágok is kibújtak a kertben. Jól esik reggelire egy szelet pirítóssal, beindul tõle a nap. Elkészítése a narancs megtisztítása miatt idõigényes inkább, de a belefektetett energiáért kárpótol a végén az íze, ami igazán ... |
Tovbb... |
MandarinlekvárA 18. század a narancs és citrom tündöklésének idõszaka. Ám a századforduló után hamarosan - ha csak rövid idõre is - új különlegesség keltette fel a kor érdeklõdését. Ez a növény a mandarin volt. Kína õsi növényének elsõ példánya 1828-ban érkezett Olaszországba. A legfinomabb citromféle ... |
Tovbb... |
Fûszeres-karamellás sütõtöklekvárA sütõtök szerelmem már évek óta tart, de az, hogy lekvárt is lehet belõle készíteni, csak most lett világos a számomra. Még Szécsénybõl hazafelé tettem szert egy hatalmas, fehér héj sütõtökre az egyik faluban pár fejkendõs nénitõl. No, most erre csaptam le, hogy a felfedezésem üvegbe önthessem. ... |
Tovbb... |
Lilahagymás lekvárHozzávalók: 1/2 kg lilahagyma, 1 db babérlevél, 4 szem szegfûszeg, kevés fahéj, 35 dkg. cukor, 5 dkg. mazsola, 1 dl ecet/10 % használtam/ , 1 dl fehér bor, pici só. Elkészítése: A hagymát megpucoltam és vékonyra felszeleteltem. Edénybe ... |
Tovbb... |
Mézes krémes sárgabaracklekvár tartósítószer nélkül |
Tovbb... |
Sárgabarackdzsem és lekvár, tartósítószer nélkül. |
Tovbb... |
Sárgabaracklekvár |
Tovbb... |
Meggydzsem és meggykompotMeggydzsem Hozzávalók: 3 kg meggy, 1,2 kg cukor ... |
Tovbb... |
Ananászos cukkinidzsemFából vaskarika? Nem, csak cukkinibõl ananászlekvár! Én szeretem az ilyen különlegességet. Volt már édes csirketorta, édes burgonyatorta, narancslekvár almából és most abszolút ananászízû dzsem nagyrészt cukkinibõl. Azért kelleni fog hozzá egy doboz konzervananász is A cukkini teljesen ... |
Tovbb... |
Málnás eperlekvárA málnáról mindig a gyerekkori nyarak jutnak eszembe. Kinga barátnõm nagyszülei Vámosmikolán laktak, gazdálkodtak. Hatalmas földjeik voltak, vagy csak én láttam annak, gyerekszemmel. Kinga és öccse nyaranta sok idõt töltöttek náluk, és ilyenkor persze idõnként õk is besegítettek a zöldségek-gyümölcsök ... |
Tovbb... |
Még egy esély a cserinek : cseresznyelekvárNa, és a sütõben való lekvárfõzésnek. Anditól kaptam az ecettel való sütés tippjét, még télen lepróbáltam két zacskó fagyós szilvával és sikerült. Most is. A cseresznye pedig... Két éve meggyel tuningoltam fel a belõle készült dzsemet, most gondoltam, lesz majdnem á la natúr. Aztán csak beleszórtam még ezt-azt. ... |
Tovbb... |
Cukormentes darabos meggylekvár |
Tovbb... |
Eperdzsem 2014Volt szerencsém már az idei eper termésbõl harmadik alkalommal eltenni eperdzsemet, most egyenlõre leálltam. Elkészítés: 2kg eper jól átmosva legalább kétszer, feldarabolva, kicsit átnyomkodva, 1 mk. citromsav elkeverve, lassan ... |
Tovbb... |
Tonkababot mindenbe!Jobban járunk, mintha mindenbe sütõtököt tennénk. Én szeretem a sütõtököt, de azt azért enyhe túlzásnak érzem, hogy abból legyen a forró csoki is. Ma lett volna kedvem összekotorni a füge leveleit, na de sajnos sajnos esik az esõ meg marhára fúj a szél, nem ... |
Tovbb... |
Hagymalekvár házilagEnnek a különlegességnek az elkészítése is azok közé tartozik, amit már régóta kiakartam próbálni. Eddig azért várakoztam mert balzsamecetet annyira nem használok de gondoltam megér egy próbát hogy kevés alapanyaggal és sima gyenge ecettel elkészítsem:) Hozzávalók: 2 db nagyobb vöröshagyma, 1 fakanál ... |
Tovbb... |