Ribizlidzsem tartósítószer nélkül

2015-07-09

sponsored links


Piros és fekete ribizlibõl is ugyanúgy készítettem. Egészséges, érett, tiszta gyümölcsöt kevés cukorral, illetve cukor nélkül, kellõ sûrûre fõztem. Száraz dunsztban hagytam kihûlni. Joghurtba, turmixba, süteménybe így jó, amennyiben nagyon fanyar lenne,
még fogyasztáskor édesíthetem.
Az eltarthatóságát nem befolyásolja a cukor jelenléte/mennyisége, tehát ha akarunk teszünk a gyümölcshöz, ha nem akarunk, akkor nem. Amennyiben minden nélkül szeretnénk, csak a gyümölcsöt eltenni, elég a  "befõzés általános szabályait" betartani. Errõl itt írtam:
(Természetesen tartósítószer sem került bele.)

Ribizlidzsem

Hozzávalók
natúr:
ribizli (fekete, fehér, piros, akár vegyesen) ...

Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2015...

sponsored links

Keres?s