Eperdzsem 2014

2014-05-29

sponsored links


Volt szerencsém már az idei eper termésbõl harmadik alkalommal eltenni eperdzsemet, most egyenlõre leálltam.

Elkészítés: 
2kg eper jól átmosva legalább kétszer, feldarabolva, kicsit átnyomkodva, 1 mk. citromsav elkeverve, lassan felforralom kevergetem közbe, aztán 50 dkg cukrot összekeverek 2 csomag Haas 3:1 zselésítõvel, vagy 2 csomag Dr. Oetker Dzsemfix-el, vagy utolsó alkalommal 2 csomag Laci bácsi konyhája zselésítõvel, majd hozzáadom az eperhez folyamatosan keverem ne legyen csomós és pár percig tovább fõzöm közepes hõn, míg sûrûsödni kezd. A receptek általában azt írják, hogy ...

Folytats a blogon ... henimodernkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s