Sárgabarackdzsem és lekvár, tartósítószer nélkül.
sponsored links
Leérett a sárgabarack, az utolsó szem is lepottyant a fáról.
1-2 kilogrammot hûvösre tettem, legyen még egy kis lecsengése, ne jelentkezzenek olyan gyorsan a megvonási tünetek.
Az idén kevesebb volt mint tavaly, de azért így is jut bõven a kamrapolcra.
Kevesebb és kisebb szemek, tömörebb, azaz nagyon sûrû, nem annyira lédús, így kevéske ideig elég volt fõzni.
Az idén is csak 15-20 % cukor került hozzá, vagyis 1 kg tiszta gyümölcshúshoz csak 15-20 dkg cukrot adtam, de készült mézes és minden édesítés, ízesítés nélkül is.
A fûszeresek közül örömmel fogunk emlékezni a citromvirágosra, amely ötlete úgy született, hogy pont virágzott a citrom, a lepotyogó virágok pedig nagyon finom zamatúak. Készült az idén is vaníliamagos, mert az mindig nyerõ, és újra fûszereztem levendulával. Az állagát illetõen, készítettem lekvárt, dzsemet, nagyon darabos dzsemet, azaz olyat amiben egy adag barackot félbevágva akkor tettem a dzsemhez, mielõtt az üvegekbe ...