Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Süssünk-süssünk valamit... játék!Játékot hirdetek: Nézd meg a videót, és készítsd el ugyanezt a kaját. Ha elkészítetted, töltsd fel a blogodba az étel és a konyhád ... |
Tovbb... |
Lila krumpliból készített gombóc - lila gnocchiBele vagyok esve.. mármint a lila krumpliba... Azóta megint vettem és még mindig nagyon tetszik... Ez most nem annyira lila, mert liszt és tojás is került mellé. Valójában ez gnocchi, csak nagyobb darabokból ... |
Tovbb... |
Bazsalikomos zöldborsókrémlevesA tévében hallottam már többször is reklámozni az egyik levesporokat gyártó cég ilyen nevû levesét. Belegondoltam, hogy ez tényleg milyen finom lehet. A mélyhûtõben valami zöldség után nézelõdve kezembe akadt egy fél csomag zsenge zöldborsó, hát ... |
Tovbb... |
Mire jó a Pataki?A Pataki-tál nemcsak húsételek remek összhangjának kiváló elõsegítõje... |
Tovbb... |
Uki torta |
Tovbb... |
Szarvasragúm a MindmegetténSzarvasragúm a MindmegetténA Mindegette - mely az utóbbi 2 hónapban semmit nem jelentetett meg tólem - most egyszerre 2 receptet is feltett, többek ... |
Tovbb... |
ÚjdonságokIgen színes tavaszi órarendet állítottunk össze nektek és ez még bõvülni fog! Lesznek meglepetések. De lássuk, kik teszik izgalmassá milyen órákkal az új tavaszi szemesztert... Maki óráin találkozhattok sok-sok újdonsággal. Haladó késtechnika óráján a japán kések világába kalauzolja a ... |
Tovbb... |
Indiai édesség, besan ladooEnnek a desszertnek az érdekessége az, hogy csicseriborsólisztbõl, azaz besanból készül, amit cukorral, vajjal (ghee-vel) és mandula darabkákkal kevernek el. Csodálatosan finom, és elkészítése kb 35 percet vesz ... |
Tovbb... |
Karate torta vagy mi...A nagyobb fiunk karatézni jár már kemény 4 hónapja. Karácsonykor volt egy kis mulatság, és mi is hivatalosak voltunk rá. Egymást ajándékoztuk meg, karácsonyfát díszítettünk, satöbbi. Nagyon jó volt, és persze én mivel is kedveskedhettem mással, mint egy tortával... a ... |
Tovbb... |
Kivi chutneyNéhány éve az egyik karácsonyi ajándékom Herr Paprika apukájának nagyon könnyen kitalálható, de nem bánom, ragaszkodom a magunk kis hagyományához, és 24-e elõtt egy-két nappal chutney-t fõzök, néha többet is. Készült már mangóból, ananászból ... |
Tovbb... |
Gombás-baconös tésztaEz még a blog elõtti korszakból való, mikor még hamvas és üde voltam, annak ellenére, vagy pont azért (hehe) mert fõzni, nem fõztem.. Meli barátnõm fõzte egyszer, mikor baráti gyûlés volt, úgy 2005 körül. Mai napig nagyon szeretem. Melit is, meg ... |
Tovbb... |
Ajándékok a konyhából -- mézeskalács harangA karácsony, már a múlté fõleg ebben a tavaszias télben, de karácsony elõtt nem volt idõm leírni ezt az egyszerû és mutatós ajándéknak az elkészítését és nem is akartam a család és a barátok elõtt lelõni a meglepetést, így nem került ki a blogra, de ... |
Tovbb... |
Mákos guba torta |
Tovbb... |
GolyókKrokettet akartam sütni, de végül találtam egy receptet amit kipróbáltam, kevés száraz sajtom is volt itthon így minden adva volt. A leírt mennyiségnek csupán a felébõl készítettem el. Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
KutyusokEz is közkedvelt téma egy tortaválasztásnál, de nekem még nem sok esélyem jutott babrálni velük. Összesen 4 darab ölebem volt cirka 5 év alatt. :) Az elsõ a kezdeti skót juhász már bemutatkozott, azóta pedig 3 csöppség jött ... |
Tovbb... |
Tojásos leves, sült csirkecomb párolt rizzsel, párolt zöldségekkel.Ez volt a mai ebédünk. ... |
Tovbb... |
SZIVÁRVÁNY SALÁTALelkesen ûzöm a fogyókúrát, mert igen elszaladt az a bizonyos paci velem, az elmúlt hónapok alatt. Sikerült magara tuszkolni háromsávos, csúfos úszógumit. "No, ilyen külsõvel nem lehet már létezni", mondogatom magamnak a hatalmas tükör ... |
Tovbb... |
Pikáns - csípõs virsli páclében fõzve -- a virsli kicsit másképpen.Ez a fõzési mód a legunalmasabb virslit (vagy lengyelkolbászt) is feldobja -- de csak bélbe töltött virslibõl lesz igazán jó. (A képen látható virsli amúgy rendkívül jó minõségû -- a különbség a pikáns páclében való fõzés és a sima virslifõzés között ... |
Tovbb... |
Maradék tésztából, készült vacsoraSonkás-babos spagettit készítettem tegnap elõtt ebédre. Mivel én nem szoktam a szószt összekeverni a tésztával és a sonkás-babos szósz nagyon ízelt a családnak. Kelleténél több szósz fogyott , ezért sok kifõzött tésztám ... |
Tovbb... |
Currys fokhagymás csigaA tészta ugyanaz a sörös kenyértészta, amit a fûszeres csavart rudaknál is használtam, apró változtatásokkal. Most is nagyon finom lett, mi nagyon szeretjük a fûszeres currys ételeket, ez is nagy siker volt. Hozzávalók a tésztához: ... |
Tovbb... |
Rizsfelfújt kölessel és almával- gluténmentesA napokban készítettem ezt a felfújtat, ami valamivel egészségesebb az egyszerû rizsfelfújtnál. Elsõsorban gyerekeknek ajánlom, mert tudom mekkora probléma változatosan etetni. Ezt a felfújtat nálunk mindenki nagyon szerette a gyerekek és a felnõttek egyaránt. Az egyszerû rizsfelfújtnál annyival különb, hogy van benne köles, túró és alma is. Hozzávalók: - 300 ml tej - 2 csomag vaníliás ... |
Tovbb... |
SÜTIPECSÉT sorsolás! - JÁTÉK!Láthattatok itt nálam korábban 2 házi készítésû sütipecsétet (hozzájuk tartozó 2 recept kíséretében). Korábban tettem egy ígéretet miszerint, ha a blog követõinek száma a 200-at, a Facebook oldalé pedig az 500-at meghaladja kisorsolok a ... |
Tovbb... |
Sonkás-sajtos pirítósA Karácsony elõtt megismert áfonyás-pekános kenyér (cranberry & toasted pecan baton) a reggelik gyakori fõszereplõje az új évben is. Pirítva, vajjal ... |
Tovbb... |
Az utolsó tányér szármaPersze, hogy az utolsó tányér, jól összeért töltött káposzta a legfinomabb! Tejföllel és jóféle litván barna ... |
Tovbb... |
Heston Blumenthal: A tökéletesség nyomában - kritikaInkább jópofa geg, semmint szakácskönyv a belevaló angol sztárséfek közt is fenegyereknek számító Heston Bluemnthal kötete. Legalábbis biztosan csalódottak lennének azok, akik mindössze 8 darab receptet kapnak a közel 5000 forintos, illusztris kiadványtól, ráadásul ezek a receptek sem valami szokatlan ételeket mutatnak be. Éppen ellenkezõleg: a három Michelin csillagos szakács a világ legnépszerûbb ételeit próbálja ... |
Tovbb... |
Egyedi karácsonyi ajándék, az éjjeli szekrény újjászületése - kárpítos szeggel díszített art deco szekrénykeNagyon sokat törtem a fejemet, hogy mivel lepjem meg idén a férjemet karácsonyra, ha mód, idõ és ötlet van, akkor nagyon szeretek valami igazán személyes és személyre szabott ajándékkal kedveskedni. Ezúttal a lassan, de biztosan alakuló hálószobánkba alkottam két éjjeli szekrényt és két olvasó ... |
Tovbb... |
A szarvasgombakereskedelem trükkjeiSzarvasgombász barátunk Bagi István oldalán találtuk ezt a CBS riportot, ami ismét megerõsíti azt a tényt, amit már mi is többször hangsúlyoztunk, kerüljék a kínai szarvasgombát! ... |
Tovbb... |
Az aktuális kedvenc reggeli italom: Barú Spicy Chai LatteMindig is nagyon szerettem a Chai Latte finom fûszeres ízét, de itthon nem tudtam elkészíteni, mert nagyon nehéz és idõigényes lett volna minden hozzávaló fûszert beszerezni, hogy olyan valódi ... |
Tovbb... |
VKF! 47. - kalandra fel!A 47. v k f feladványaként arra kérnék mindenkit, hogy hagyja el mindenttudó konyháját és bár még papírforma szerint tombol a tél, mégis tegyen egy kellemes túrát. Ha másképp nem, akkor fejben induljon el, tervezzen meg egy hétvégi vagy egynapos kirándulást, amely során feltehetõen meg fog éhezni. A feladat most abban áll, hogy ötleteljetek azon, hogyan, milyen ... |
Tovbb... |
Terveim,receptjeimSziasztok! Újra itt vagyok :-)! Minden nap elterveztem, hogy leülök és neki állok a kipróbált ételek beírásához.De aztán mindig közbe jött valami, most meg ott tarok, hogy azt se tudtam mivel kezdjem.Aztán megszületett a terv: elõször leírom az én agy szüleményeimet, ezután a ... |
Tovbb... |
A kreativitás és az ihlet forrásaiAz én felfogásomban a fõzés a kreativitás kifejezésének egyik módja. Korábban többféle módon próbálkoztam, hogy a kreatív tevékenység iránti igényemet kielégítsem: üveget festettem, gyöngyöt fûztem, írtam, rajzoltam, szabtam-varrtam, ám a leghasznosabb kreativitási eszköznek mindmáig a fõzés bizonyult. No, a szabád-varrás pedig a ... |
Tovbb... |
Baconos-sajtos melegszendvicsHoztam egy iszonyú egyszerû, de véleményem szerint isteni finom melegszendvicset! Annyira egyszerû, hogy már szinte a ciki kategóriába tartozik, hogy ide felteszem:)))) Na szóval. A múlt pénteken nem dolgoztam. Ilyenkor nem igazán ... |
Tovbb... |
Nórika ihlette-Mit fõzöl? - kérdeztem, mikor gyanútlanul kiléptem a konyhába és megcsapott az a finom illat. -Tokányt. -Jó, jó, de milyen tokányt? Borsosat, csíkosat, milyet? -Hát, nem tudom, csak tokányt. Uborkásat. ... |
Tovbb... |
Raffaello süteményNincs mentségem, hogy nem írok mostanában, maximum az, hogy idõm sincs nagyon... A fotókat nézve pedig mindig találok olyan recepteket, amelyeket elfelejtettem leírni, idetenni. Ez a sütemény egy azok közül. Pedig kár lenne ... |
Tovbb... |
Ínyenc - juhtúrós körözött félbarna házi kovászos kenyérrelEzen a napon igen korán keltem. Van, hogy erõn felül betervezek ételeket, de ha már úgyis egész nap a konyhában vagyok, igyekszem kihasználni minden egyes percet. Készültem kovászos kenyeret sütni, nem is egyet, hanem kettõt. Kocsonyát fõztem, amit hajnali négykor perzseléssel ... |
Tovbb... |
Melegszendvics (duplapirítós) füstölt marhanyelvvel, házi kovászos kenyérrelMostanában kétszer is fõztem füstölt sertésnyelvet (kocsonyához, lencseleveshez és lucskos káposztához) és egy ízben marhanyelvet. A fõtt-füstölt marhanyelvet nem mutattam be, mert a belõle készült ételek jó részét nem fotóztam ... |
Tovbb... |