Mire jó a Pataki?
sponsored links
A Pataki-tál nemcsak húsételek remek összhangjának kiváló elõsegítõje...
de még kenyérsütésre is alkalmas.Ez egy kisebb cipó fél kiló lisztbõl, a legalapabb recept szerint (csak liszt, víz, só, élesztõ, olaj). Legközelebb 2x vagy 3x ennyibõl sütöm, mert bõven elfér. Sütés menete: a tálat legalább 1 órára beáztatjuk, kikenjük olajjal-liszttel (elõtte kitöröljük belül, az enyém mázas, szóval könnyû), majd beletesszük a megkelt tésztát, tetejét bevágjuk. Rátesszük a Patakira a tetejét, és a hideg sütõben magas hõfokon (kb. 200-220 fok) 20 perrcig sütjük, majd lejjebb vesszük a hõfokot úgy 175 fokra, és 40 percig sütjük -az utolsó ...