Bazsalikomos zöldborsókrémleves

2012-01-12

sponsored links


A tévében hallottam már többször is reklámozni az egyik levesporokat gyártó cég ilyen nevû levesét. Belegondoltam, hogy ez tényleg milyen finom lehet. A mélyhûtõben valami zöldség után nézelõdve kezembe akadt egy fél csomag zsenge zöldborsó, hát egybõl adta magát, hogy ma kipróbálom, "házilag" mit lehet a névbõl kihozni. Nem csalódtam, isteni krémlevesem lett, bár kicsit több vele a macera, mint a héj nélküli zöldségeknél, de megéri a kis pluszmunka, mert kb. fél óra alatt így is elõ lehet "varázsolni":).
Hozzávalók: 45 dkg mirelit zöldborsó, 1 fej hagyma, 1-2 evõkanálnyi olaj, 2 púpos fehér kanál szárított zöldség (ételízesítõbõl kiszitált), 2 púpos fehér kanál ételízesítõ, 2 teáskanál szárított bazsalikom, 2 teáskanál szárított petrezselyemzöld, õrölt bors ízlés szerint, 2 liter forró víz.  A sûrítéshez: 1 evõkanál ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2012/01/bazsaliko...

sponsored links

Keres?s