Kivi chutney

2012-01-12

sponsored links


Néhány éve az egyik karácsonyi ajándékom Herr Paprika apukájának nagyon könnyen kitalálható, de nem bánom, ragaszkodom a magunk kis hagyományához, és 24-e elõtt egy-két nappal chutney-t fõzök, néha többet is. Készült már mangóból, ananászból és másból, ami most nyilván nem jut az eszembe, idén, azaz tavaly pedig almából fõztem, kell a változatosság neki és nekem is. Imbiszen eddig mégis csak egyetlen chutney szerepelt, és az sem az eddig felsoroltakból készült, hanem meggybõl, és bizony nem csak az íz miatt maradt emlékezetes számomra ez a nyári bejegyzés. De ez már egy másik történet lenne, ha belekezdenék.
A mostani változat egy kósza ötletbõl és annak okán született, hogy még mindig tart a konyhai lendületem, ráadásul itt volt az ideje a kivik kiszabadításának. Héjból, kamrából egyaránt. A kivitelezés követte a fejben megírt forgatókönyvet, került a kivi mellé gyömbér, chili, fahéj, egyebek, a végeredmény pedig úgy érzem, jó lett. Kicsit csípõs, kicsit édes, kicsit savanykás.
Itt is a vége, jön a recept.

Kivi chutney

10-12 kivi
1 nagy vöröshagyma
friss gyömbér (kb. 3 centis darab)
1 chilipaprika vagy chilipehely
1 tk mustármag
õrölt fahéj ...

Folytats a blogon ... imbisz.blogspot.com/2012/01/kivi-chut...

sponsored links

Keres?s