Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Élménybeszámoló
sponsored links
India ízeiHa igazán jó indiai kaját akarsz enni, akkor menj el Londonba, vallják a nagyok és állítólag igazuk is van, hiszen a nagy szegénység közepette az átlag indiai nem eszik olyan finomságokat, amik az elkövetkezõ két napban itt napvilágot látnak!
Ismét volt szerencsém a Chefparadé egyik kurzusán részt venni, ahol India fûszeres ... | ||
Tovbb... | ||
A pékek pékje - Interjú Miklós MihállyalÚj, nagy népszerûségnek örvendõ óránknak a Marmorstein pékségének Miklós Mihály az oktatója.Õt faggattuk kenyérrõl, pékségrõl, indulásról és a jövõrõl. MF: Bemutatnád magad röviden, hogy mivel foglalkozol, mit csinálsz? ... | ||
Tovbb... | ||
A Szarvas - vörösboros szarvaspörkölt bográcsban és szarvasflekkenNos, hát akkor hozzákezdek két felvonásos élménybeszámolómhoz a múlt vasárnapi bográcsolásról. :) Mire a végére érek, megértitek, hogy miért bontom két felé a történetet. Ráadásul ez a történet már folytatásos teleregénynek is beillik, hiszen az elõzménye 2010. július 24-én kezdõdött, amikor is ... | ||
Tovbb... | ||
Blogkóstoló II. - összefoglaló (2.rész)Itt is vagyok a Blogkóstolós összefoglalóm befejezõ részével. Köszönöm a tegnapi visszajelzéseket, remélem a mai finomságok is elnyerik majd a tetszéseteket :) Essünk is neki hamarjában. ... | ||
Tovbb... | ||
Miért vállalunk gyereke(ke)t?Tegnap emlegettem egyik kedvenc blogomat, most egy másikat fogok (van még néhány, bár nem túl sok). Az Elõretolt helyõrséget egy Bécsben élõ fiatal magyar pár írja, akik szép lassan családdá alakulnak. Nils Holgersonné a minap jelentette be, hogy tulajdonképpen mindjárt szül, és ezzel teljesen ... | ||
Tovbb... | ||
Apátkúti-völgy, VisegrádA mai napunk úgy alakult, hogy volt egy betervezett megbeszélésre idõpontunk, de még volt másfél óránk, amit elõtte el kellett ütni valahogy. Gondoltam egy nagyot -úgy ahogy voltunk szépen felöltözve, magassarkú, csini ruha, életem párja öltönyben, még ... | ||
Tovbb... | ||
Levelet hozott a posta!
Ibcsi blogszülinapján játékot hirdetett, még februárban. A játékban régi, hagyományos ételek receptjeit kérte és vállalta, hogy õ felkutatja a recepteket és elkészíti azokat. Pluszba még meglepetésként ebben a szakácskönyvecskében összegyûjtve ... | ||
Tovbb... | ||
Salátás- túrós rétes és a többi avagy Online vacsora csata 2.Az alábbi ételeimmel az Ovcs 2 játékra, no meg az éhségünk elûzésére készítettem. A játékot Autumn a kutya és konyha blog írónõje hirdetett meg immár második alkalommal. Elsõ alkalommal csak utólag szereztem errõl a játékról tudomást, amit bevallom nagyon sajnáltam. A tv-ben persze nem láttam minden mûsort, de volt olyan ... | ||
Tovbb... | ||
Megasztárokkal vacsoráztamA hír igaz, de inkább így lenne pontos: a Megasztárokkal egy helyen és idõben vacsoráztam. Csak így nem olyan bulváros. J De nem is ez a lényeg, csak a hely beazonosítását segíti. Húgommal a Megasztár ház éttermében (ez most a Normafa Grill Étterem) jártunk, hogy egy hónapok óta õrizgetett és lassan lejáró bónuszt beváltsunk. Csak egy kellemes csajos estét akartunk, senki nem gondolta volna, hogy étterem ... | ||
Tovbb... | ||
Blogkóstoló II. - összefoglaló (1.rész)Vasárnap ért véget a Blogkóstoló 2. fordulója. Ha minden igaz, akkor ebbõl már hagyomány lesz, ugyanis a 3. fordulós kiszemeltem elvállalta a következõ háziasszonyságot :) No, de ne rohanjunk ennyire elõre, fókuszáljunk az aktuális fordulóra. Nagyon örülök, hogy mindenkitõl megkaptam a linkeket, úgyhogy mivel Amina mellett idõ híján ... | ||
Tovbb... | ||
...Gyorsan szaladnak a napok egymás után. Észre sem vesszük, és már itt a május. Remélem egy egyenletes, jó idõvel érkezik a szerelem legszebb hónapja:) Bence ma egy hete lázasan jött haza az iskolából, fájt a torka, feje, keze, lába. Lementünk az orvoshoz, kapott ... | ||
Tovbb... | ||
Szentimentális szösszenet - avagy egy hónap története egyetlen tortafotóvalHûha, remélem a blogírás is olyan, mint a biciklizés - hogy nem lehet elfelejteni! Már nagyon régen írtam, annyi minden történik velem, azt sem tudom mi legyen a fõ téma. Amikor elkezdtem a blogomat írni, akkor izgatottan nézegettem a statisztikákat és azt, hogy gyarapodott-e a ... | ||
Tovbb... | ||
Octopus / airbrush kurzusEgy igazán különleges airbrush kurzust tartottam Andreának Komáromban. Az egyszemélyes kurzus azért volt igazán jó, mivel teljesen személyre szabva készítettünk olyan tortákat (hungarocellt vontunk be), amik testhez állóak ... | ||
Tovbb... | ||
Torkos csütörtök - harmadik próbálkozás2011. február 26. 14:00 / FeriIdén 3 alkalommal is kihasználtuk a torkos csütörtök adta lehetõségeket. Elsõ alkalommal egy keddi napon az Alabárdost látogattuk meg, a tapasztalatokról Oszkár mesélt. Azután csütörtökön a Carne Di Hallt teszteltük, errõl ... | ||
Tovbb... | ||
Tojásos Gyuri és a hétvégi tojásreggelik történeteSzeretjük a tojást minden formájában most már, de csak hétvégén reggelizünk valamilyen tojásos ételt. Ugyanis Tojásos Gyuri szombaton hozza meg a tálca friss tojást, és szinte mindig van közte pár darab, ami meg van repedve és amit tanácsos rögtön ... | ||
Tovbb... | ||
Kaeng Som Tom Yum - Thai étteremIzgatottan vártam a vacsorát, mivel sosem kóstoltam thai ételeket. Kicsit utánaolvastam, hogy mik is kerülhetnek a tányéromra, már nagyon be voltam sózva. | ||
Tovbb... | ||
Zila-tortaforma bemutatóján jártam...Épp csak cipõt volt idõm felvenni (még jó, hogy nem a játszós melegítõmben voltam), és szó szerint pár perc jó döntéseként tegnap eljutottam a Zila Kávéházba Kricky hívására. | ||
Tovbb... | ||
A makói piac - Otthon, édes otthon :-)Amióta az eszemet tudom Makó és Hódmezõvásárhely piacai között ingázunk egy-egy heti bevásárlás alkalmával. Mi Földeákon élünk, így adott napokon, adott helyek közül válogathatunk egy kis jóindulattal majdnem mindkét településtõl félúton. Számomra ez az igazi, nagybetûs ... | ||
Tovbb... | ||
Sajt! Sajt! Sajt!Miközben én fagylaltokat keverek a Centrálban, a város sajtlázban ég: A Slow Food Central Budapest a nemzetközi öko-gasztronómiai szervezet budapesti csoportja 2012. április 12-én elsõ alkalommal rendezi meg a Sajt! 2012 elnevezésû rendezvényét. Az esemény célja, hogy ... | ||
Tovbb... | ||
Marokkó - általános infók updateEltûntem jó pár napra, de aki Facebook-on követ (érdemes, mert ott sok egyéb infót is megosztok :) tudja, hogy idén ismét valóra vált egy álmunk, újra eljutottunk Marokkóba és majdnem az összes olyan helyszínt bejártuk, ahol 6 éve nem voltunk. Azt hiszem ezt az országot kipipálhatom, teljes mértékben, gasztronómiai ... | ||
Tovbb... | ||
Amit fõztünk "mindmegettük" avagy, ilyen volt a Mindmegette fõzõbuli | ||
Tovbb... | ||
Mindmegette fõzõkurzusSzombaton meghívást kaptam a Mindmegette harmadik fõzõs találkozójára, a Chefparade-be. Mivel még egy fõ jöhetett vele, így éltem a lehetõséggel és gyerekkori fõzõpartneremet, Edömért vittem el. Annak idején, a konyhai szárnypróbálgatásaink alkalmával is jó párost alkottunk, s ez most sem volt másképp. A berozsdált érzékeink hamar kiélesedtek és tökéletes összhangban alkottuk meg az egyszerûségük ellenére ... | ||
Tovbb... | ||
Egy napom a Centrál cukrászmûhelyében A tíz évvel ezelõtt újra megnyitott Centrál hamar a kedvenc helyemmé vált, és ennek akkor elsõsorban az enteriõr volt az oka. Bár azóta több történelmi kávéházunk megújult, ezen kívül egyik sem abban a formában, ahogy azt a Nyugat nemzedékének írásait olvasva elképzeltem. ... | ||
Tovbb... | ||
Kenyérutálás
Fura ez éntõlem, még csak kiejteni is, nemhogy leírni. Hogy hogy lehet a kenyeret, meg az utálást egy összefüggésben emlegetni? Én pont nekem, aki odavagyok a jóféle kenyérért, egyéb pékárukért, és külföldön sem az otkotûrök elõtt cövekelek le, hanem ... | ||
Tovbb... | ||
Kávés ChocoMe csokoládékTegnap a – mostanság igen sokat emlegetett – Lila körte kávézóban töltöttem az estémet. Nagyon kellemes társaságban. A Lucullus által szervezett eseményen a meghívottak körében lelt ismerõsök és barátok mellett, a tányérra kerülõ csokoládék is igencsak hozzájárultak a rendezvény sikeréhez. A ChocoMe eddig is igen gazdag feltétválasztékkal és szinte végtelen variációs lehetõséggel ... | ||
Tovbb... | ||
Mea culpa és az OVCS 2 második hetének menüje by ZsuzsiMost nézem csak milyen mostohán bántam mostanság a blogommal, az elmúlt jó néhány hónapban egyetlen bejegyzés sem született. Nem készülnek a konyhámban jelenleg babaételek sem már, hisz az én göndör hajú kicsi Eszterem immár 16 hónapos, egy asztalnál egy fazékból eszik a család másik 4 tagjával. Persze ettõl ... | ||
Tovbb... | ||
Naplós receptkönyv :)A Hajdú-Bihari Naplót lapozgatva megláttam egy felhívást, amely egy receptversenyre szólt. A Napló már korábban is kiadott egy könyvet, amelyben olvasók által beküldött receptek vannak... | ||
Tovbb... | ||
Barista akarok lenniAz egyetem után azt hiszem, elõször barista tanfolyamra fogok beiratkozni. Vagy nõi szabó képzésre, de ezen még gondolkodom. Szombaton ugyanis a kávé iránti elkötelezett rajongásom táptalajára éltetõ esõ cseppjei hullottak a Kreatív Kávérfórumon. A rendezvényre a Corinthia Hotelben került sor Budapesten, ahol a baristák több kategóriában mérték össze ... | ||
Tovbb... | ||
Hétvégi ízmorzsákSok-sok ízmorzsát hoztam nektek. A hétvége a pénteki citrom vásárlással kezdõdött a Sarki Fûszeresnél. Közzétették ugyanis, hogy olasz kezeletlen citrom szállítmányuk érkezett. Munka után gyorsan eltekertem hozzájuk. Szerencsére még volt a kevés készletbõl, így tudtam venni magamnak és Reninek is. Azért volt szükségem citromra, mert ... | ||
Tovbb... | ||
Szárnyas disznó makkról álmodik?2011. február 23. 20:00 / TündeA 2012-es torkos csütörtökhöz kapcsolódó élményeinkrõl már olvashattatok Oszkár tolmácsolásában. Mivel az nem pont csütörtökön volt, így lehetõségünk nyílt a csütörtöki torkoskodásra is. Újabb izgalmas élményekkel gazdagodtunk. ... | ||
Tovbb... | ||
Egybensült gombás csirkefasírt, és a húsvéti asztalunkMegmondom õszintén, húsvétkor az olyan ételekre fektetem a hangsúlyt, amelyek hidegen is fogyaszthatók, vagy méginkább, csak hidegen ehetõk. Fõztem húslevest, és csirkesültet is ettünk egyik nap, de az dominálta az ünnepet, ami a húsvét reggeli asztalunkon volt. A szokástól és hagyománytól eltérõen idén nem volt bárány az ... | ||
Tovbb... | ||
Húsvét Svédországban......avagy Påsk meg smörgåsbord, meg egy cumit lopkodó kis majom története. Tavaly áprilisban ragyogó napsütés, idén havazás. De ez a svédeket egy cseppet sem zavarta. 7-8 fokos hõmérsékletben már simán látni az utcán rövid nadrágban mászkáló ... | ||
Tovbb... | ||
Koccintás és a tortaKét fantasztikus ember találkozása. Valahogy így jellemezhetném azt az 1 héttel ezelõtti ünneplést, melyre, mint a Chili & Vanília blog blog olvasója nyertem belépõt. Mautner Zsófia abból az alkalomból, hogy Facebook oldalán immár 10.000 rajongója van meghívta olvasóit egy pohár borra és egy szelet ... | ||
Tovbb... | ||
Lila az új szín!Fotózta: Reni :) Tegnap elhatároztam, ma, e gyönyörû napon, mikor leszakadni látszik az ég, pedig baromira nem így terveztem...teraszon ülve, kakaót inni és közben írni ide bele ebbe a dobozba. Most viszont azon jár az agyam, hogy hogy induljak el ... | ||
Tovbb... | ||
Nagy kérdések napjaA nagy kérdések napja ez. Miért fõzök barna sörrel, ha amúgy nem szeretem a barna sört? Miért sütök velõs csontot, ha zsigerileg undorodom a ... | ||
Tovbb... | ||
Beszámoló a Bonduelle "örömfõzésrõl" Hargitai Györggyel - Fokhagymás csirkemell koszorú pikáns uborkakrémmel újratöltveFotó: Szilvás Zoltán a FOTO-DA Stúdió Kft. profi fotósának munkája Ismét nekifutok eme tartalmas bejegyzésnek, ugyanis a technika ördöge szépen megviccelt és az egész munkám kárba veszett. Irgum-burum :-)) ... | ||
Tovbb... | ||