A pékek pékje - Interjú Miklós Mihállyal
sponsored links
Új, nagy népszerûségnek örvendõ óránknak a Marmorstein pékségének Miklós Mihály az oktatója.Õt faggattuk kenyérrõl, pékségrõl, indulásról és a jövõrõl.
MF: Bemutatnád magad röviden, hogy mivel foglalkozol, mit csinálsz?
MM: 31 éves pék vagyok, kenyereket sütök.
MF: Hogy kerültél kapcsolatba a kenyérrel, a kovász készítéssel?
MM: 2006-2007-ben a barátnõmmel Londonban laktam. Akkoriban ott sorra nyíltak a kézmûves pékségek. Nagyon finom francia és olasz kenyereket árultak. Egyszer bementünk egy ilyen pékségbe a boltból, egy kis francia étterem nyílt, ahol vacsoráztunk és arról beszéltünk, hogy egyszer majd mi is csinálunk egy ilyen pékséget. Aztán elkezdtem kutatni a neten, kenyeres blogokon majd rendeltem könyveket és szép lassan egyre mélyebbre ástam a ...
MM: 31 éves pék vagyok, kenyereket sütök.
MF: Hogy kerültél kapcsolatba a kenyérrel, a kovász készítéssel?
MM: 2006-2007-ben a barátnõmmel Londonban laktam. Akkoriban ott sorra nyíltak a kézmûves pékségek. Nagyon finom francia és olasz kenyereket árultak. Egyszer bementünk egy ilyen pékségbe a boltból, egy kis francia étterem nyílt, ahol vacsoráztunk és arról beszéltünk, hogy egyszer majd mi is csinálunk egy ilyen pékséget. Aztán elkezdtem kutatni a neten, kenyeres blogokon majd rendeltem könyveket és szép lassan egyre mélyebbre ástam a ...