A pékek pékje - Interjú Miklós Mihállyal

2012-04-26

sponsored links


Új, nagy népszerûségnek örvendõ óránknak a Marmorstein pékségének Miklós Mihály az oktatója.Õt faggattuk kenyérrõl, pékségrõl, indulásról és a jövõrõl.

MF: Bemutatnád magad röviden, hogy mivel foglalkozol, mit csinálsz?
MM: 31 éves pék vagyok, kenyereket sütök. 

MF: Hogy kerültél kapcsolatba a kenyérrel, a kovász készítéssel? 
MM: 2006-2007-ben a barátnõmmel Londonban laktam. Akkoriban ott sorra nyíltak a kézmûves pékségek. Nagyon finom francia és olasz kenyereket árultak. Egyszer bementünk egy ilyen pékségbe a boltból,  egy kis francia étterem nyílt, ahol vacsoráztunk és arról beszéltünk, hogy egyszer majd mi is csinálunk egy ilyen pékséget. Aztán elkezdtem kutatni a neten, kenyeres blogokon majd rendeltem könyveket és szép lassan egyre mélyebbre ástam a ...

Folytats a blogon ... makifood.blogspot.com/2012/04/pekek-p...

sponsored links

Keres?s