Barista akarok lenni
sponsored links
Az egyetem után azt hiszem, elõször barista tanfolyamra fogok beiratkozni. Vagy nõi szabó képzésre, de ezen még gondolkodom.
Szombaton ugyanis a kávé iránti elkötelezett rajongásom táptalajára éltetõ esõ cseppjei hullottak a Kreatív Kávérfórumon. A rendezvényre a Corinthia Hotelben került sor Budapesten, ahol a baristák több kategóriában mérték össze tudásukat.
Hát, nem könnyû pálya.
A klasszikus barista versenyben a versenyzõknek 15 perc alatt kellett elkészíteniük a négytagú érzékszervi zsûrinek 4 eszpresszót, 4 kapucsinót, illetve 4 szabadon választott kávéitalt. Elõtte 15 percük volt a holmijuk kipakolására, utána 15 perc a elrakodásra. Miközben készítették az italokat, prezentálniuk is kellett, beszéltek a felhasznált kávéról, a felhasznált ízesítõkrõl, hogy mit, miért, hogyan készítenek.
Drámák voltak. Az egyik fiú például nagyon jól kezdte, de úgy belemelegedett a beszédbe -a keze meg közben nem járt -, hogy teljesen kicsúszott az idõbõl. Aztán, egy igen szimpatikus lány nem a saját õrlõjét hozta, hanem az ottanit használta, ami finomabbra volt állítva, mint amit õ megszokott, viszont szokása szerint tömörített, és hiába várta, nem folyt le az eszpresszója. Csak harmadik próbálkozásra, de addigra szegény olyan ideges lett, hogy kapkodni kezdett, és már nem is ...