Egy napom a Centrál cukrászmûhelyében
sponsored links
A tíz évvel ezelõtt újra megnyitott Centrál hamar a kedvenc helyemmé vált, és ennek akkor elsõsorban az enteriõr volt az oka. Bár azóta több történelmi kávéházunk megújult, ezen kívül egyik sem abban a formában, ahogy azt a Nyugat nemzedékének írásait olvasva elképzeltem.
Az, hogy csak szigorú férfiak szolgálnak fel, Il Gatto Neroval ellentétben nekem soha nem volt szimpatikus. (Bár ezen a héten, e téren is áttörés történt: a pincér, akinél a kávémat rendeltem, végig mosolygott rám, és kifejezetten kedvesen viselkedett.)
A kávéház az idén 125 éves, és változatlanul a monarchia nagykávéházainak hagyományát szeretné újjáéleszteni és a magyar gasztronómiai gyökerekre támaszkodva megújítani a kávéházi konyhát.
Nemrégiben örömteli felkérést kaptam tõlük, három másik ...