Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Élménybeszámoló
sponsored links
Szeretek gasztro blogger lenni!Újabb meghívás kaptam egy ebédre most az indiai konyhával ismerkedtünk, férjemmel együtt. Minden étel nagyon finom volt, kellemes környezetben fogyasztottuk el a menü sort.. Ezt az éttermet is ajánlom mindenkinek! A Lucullus BT gasztronómiai egyesület immár 9. éve mutatja be az érdeklõdõknek a Magyarországon megtalálható külföldi ... |
Tovbb... |
Ízletes hét vége BorzontonElérkezett annak is az ideje, hogy a Székely Konyha csapata bemutatkozzon a kis lapot kiadó Hargita Népe napilap szerkesztõségének. Az Ízletes hét vége néven futó esemény pénteken és szombaton zajlott Borzonton Baricz Gergõ szüleinek a hétvégi házában. Igyekeztünk a kollégáinkat mindenféle finom falattal kényeztetni, emellett természetesen ... |
Tovbb... |
Guszti, a filmsztárElvállaltam nem olyan régen, hogy ma egy nagyobb rendezvényen Keszthelyen, amolyan kézmûves foglalkozás keretében langallókat dagasztok, amiket a rendelkezésre álló kemencében megsütünk. 21 kiló lisztet dagasztottam be hat óra alatt, közel száz langallót, pizzát sütöttünk, és most ólmos súly ül a jobb ... |
Tovbb... |
Chez les Francais-ba jártam! Megnyitott!Mint már tudtátok, kaptam egy kedves meghívást a Városmajor utcában újra megnyíló francia kávézó és delikáteszboltba a Chez les Francais-ba. A meghívón ez állt: "partneremmel". Hogy férjem helyett a gyerekeket lepasszolva, hogy mentem hétvégi villásreggelire egy hangulatos kávézóba édes kettesbe egy sármos fiatalemberrel? Itt elolvashatjátok! A fiatal magas ... |
Tovbb... |
Reggeli párharc - Második menetMint tudjátok péntek révén most ismét reggeli teszt következik. Kis pihenõ után újra ringbe száll a két nagy õsi rivális, az elsõ menetet egy csak hajszállal nyerte meg a Burger King, itt az idõ a szépítésre kedves McDonald’s! A múlt héten a tortilla és wrap párharcát láttuk, most a reggelire szánt hamburgerek viadala következik. A ... |
Tovbb... |
Elmaradás...Balatoni hétvégeA nap fûszere: "Amikor még kölykök vagyunk, nem gondolkodunk filozofikusan, nem mondjuk magunknak: "Igazam van? Tévedek?" Egyszerûen csak követünk egy utat, amely jobban elszórakoztat, mint valamelyik másik, anélkül hogy sokat gondolkodnánk annak érvényességén, amit csinálunk. Csak késõbb kérdezzük meg magunktól, vajon igazunk van-e, vagy ... |
Tovbb... |
Melegre hangolódás - BalatonA hétvégi nyári idõjárásra való tekintettel jöjjön egy balatoni poszt. A Balaton érdekes téma számomra, nagyon régen voltam itt nyaralni. Emlékszem még tinédzser koromban mennyi iskolai tábor helyszínéül szolgált, minden évben töltöttünk itt egy-két hetet, buliztunk, fürödtünk, jól éreztük magunkat. Ezt követõen nagyon sokáig ... |
Tovbb... |
A fiam egyetemi ballagásaTegnap, június 14-én, ballagott a fiam mérnöki karon: szénhidrogének tárolása és szállítása szakot végezte, nagyon jó eredményekkel. Szülõvárosomban, Medgyesen, volt a grandiozus ünnepély, amelyet e szakág történetének és fejlõdésének szentelt gyönyörû múzeum konferenciatermében szerveztek. ... |
Tovbb... |
Bors & vaníliamánia -interjú Jean-Marc Notelet fûszermesterrel |
Tovbb... |
Az utolsó süllõ a vörös ár elõttDunai horgászpályafutásom során rendre visszatér a gondolat: istenem, mennyi halat foghattam volna. Például 20 évvel ezelõtt, ha úgy tudtam volna horgászni, mint 10 évvel ezelõtt. Vagy 10 éve, ha úgy tudtam volna horgászni, mint ma. Vannak viszont kivételes napok, amikor az idõ síkja ... |
Tovbb... |
Flan al caramelo és spanyol vacsora - egy este a Miele FõzõsulijábanA Miele Fõzõiskola meghívásának köszönhetõen egy spanyol fõzõestet kis blogíró-blogolvasó találkozóval kötöttem egybe a múlt héten, és azt hiszem, nagyon jól sikerült, és megint bebizonyosodott, hogy a fõzés és a jó ételek szeretete percek alatt közel hoz egymáshoz vadidegen embereket. A fõzõiskolában már nem elõször voltam, és ... |
Tovbb... |
Meggyet iszom
Néha a dolgok valahogy kimaradnak. Nem tanultam meg síelni, nem beszélek (még) olaszul, nem tudtam lefényképezni Jovanottit az Oktogonnál, mert annyira beremegett a kezem, nem tanultam meg rendesen varrni, megfúrtam a zeneovit és sosem ittam meggyturmixot. Összességében az egész turmixos témakör meglehetõsen távol ... |
Tovbb... |
Szeretsz piknikezni?Múlt hét második felében megjelent A Mi Otthonunk júniusi száma, benne néhány piknikre való receptem. Nagyon élveztem ezt a fotózást, ugyanis vízparton készítettük a képeket, családosan, nagyon jó hangulatban, igazi jó program. Így lehet a munka élvezet :) Remélem tetszenek majd a képek, a receptek. Ha visszajeleznél, szívesen fogadom, akár pozitív, akár ... |
Tovbb... |
Egy hamisítatlan orosz est a Miele FõzõiskolábanTöbbször utaltam már rá, sõt, említettem is nem egyszer, számomra az orosz gasztronómia topos helyen szerepel, mégpedig a második helyen. Letisztult ízek, s az ország sejtelmességét - számomra - visszaidézõ ízvilággal és színkavalkáddal kedveskedik nekem mindig, minden orosz étel. Most egy kis ízelítõt mutatok be ebbõl a remek gasztronómiai kultúrából a Miele Fõzõiskola jóvoltából, tradicionális ... |
Tovbb... |
Kürtõs kalács újra |
Tovbb... |
Élménybeszámoló: Pannonhalmi Borvidék II. pincefesztiváljaSajnos Budapestre a Millenárisra nem jutottunk el Gourmet Fesztiválra. De szerencsénkre közel hozzánk, Nyúlon volt pincefesztivál. Tavaly véletlenül keveredtünk oda, és nagyon jól éreztük magunkat, rengeteg ismerõssel találkoztunk .Idén már terveztük hogy megyünk, mivel most is jó programnak ígérkezett. Szerencsénkre nem szombatra ... |
Tovbb... |
Budai Gourmet 2012 képekkel, kommenttelAzt kell mondanom, hogy kezd alakulni ez a rendezvény. Most rendezvényszervezõi szemmel is nézve elsõsorban. Azt vártam volna, hogy a sok-sok gasztrocsillagnak jelölt, vagy önjelölt kivonul valami specialitással és azt lehet ... |
Tovbb... |
Hétvégi GourmetBorjúnyelv krumplisalátával a 21 Magyar Étterembõl Mindenki kipakolta a Millenárisra, amije van. Nem panaszképpen mondom, hisz ez édes teher, de az elmúlt napokban annyira felpörgött Budapesten a kulináris ... |
Tovbb... |
Születésnapi menûBár a születésnapom 13-án, szerdán van, de mivel a lányunk hétvégére ugrott haza Grazból, s délután már vissza is ment, és legközelebb 2-3 hét múlva jön, ezért ma köszöntöttek fel. Születésnapi virágom (feleségem kertjébõl): ... |
Tovbb... |
VIII. Budai Gourmet Fesztivál - néhány órájaIdén sajnos nem tudtam annyi idõt tölteni az év legnagyobb gasztronómiai rendezvényén, a minden évben megrendezésre kerülõ Budai Gourmet Fesztiválon, amennyit szerettem volna, de a terveimet teljesítettem idén is. |
Tovbb... |
Török kaland EgerbenImádjuk Egert,megyénk központját,ahogy tehetjük igyekszünk minden évben párszor meglátogatni ezt a nagyszerû ,történelmünk egyik legnagyobb hírû városát. Ma ismét ellátogattunk,s most elõször ettünk igazi török étteremben a Török pasában ( http://torokpasa.hu ) ,ahol ... |
Tovbb... |
Gourmet fesztivál elsõ napA tegnapi nap már bõvelkedett programokban, nem csak kóstolni tudtunk, voltak koncertek és a gasztro színpadon is volt mit nézni - no meg enni is. |
Tovbb... |
Nagyapám kertjeEgy ideje a püszkebokor* jár a fejemben. Nagyapám kertjének egyik eldugott sarkában állt, vagy inkább guggolt, kicsi, tömzsi szerzet, ami számtalan tüskével védte magát, és ehetetlenül savanyú bogyóit. Talán késõbb az égõ csipkebokrot képzeltem ilyennek, titkos, ellenséges, és mégis vonzó. A püszkebokor nyomában ismét bejártam a kertet gondolatban. Tizenöt ... |
Tovbb... |
Gyerekzsúr EgészségesenA múlt héten Vikike 5-ik szülinapját tartottuk. Ilyenkor mindig legalább annyira izgulok, mint õ, mert hetekig a szülinapról beszélünk, elõtte és utána is! Õ nagyon várja, tervezgeti, meghívja a kis ovis társakat.., én pedig a zsúr asztalt tervezgetem:)! ... |
Tovbb... |
Ezt most csak úgy elmesélemEsténként, amikor tehetem, futok. Mondjuk, próbálok hetente legalább háromszor. Ma is nekivágtam a szokásos távomnak: le majdnem teljesen a Balaton-partig, egészen pontosan a Jégsarok nevû fagyizóig, ott jobbra, majd az Erkel Ferenc utcától kezdve követem nagyjából azt a metódust, hogy egy utcát fel, egyet balra, egyet fel, egyet balra, egészen a fõútig. Ismerkedem az utcanevekkel, most már tudom melyik a Mezõ Imre meg a ... |
Tovbb... |
Nagymarosi piacAz már talán több írásból is kiderült, hogy nagyon szeretem Nagymarost és a Dunakanyart, így gyakran megfordulok arrafelé. Egy ideje új okot találtam magamnak a kirándulásra: a nagymarosi termelõi piacot, szombatonként, ahol a helyi õstermelõk, és a mezõgazdasággal foglalkozó kisvállalkozók kínálják friss, jó minõségû portékáikat. Nemrégiben a ... |
Tovbb... |
Ajándékot kaptam, mert szorgalmas vagyokDolgozom a kertben. A kapu nyitva egy kocsi lassít a ház elõtt, megáll. Vajon ki lehet? Kimentem. Egy teli szájjal vigyorgó pasas szállt ki, nyújtja a kezét. - X.Y. vagyok, Pestrõl jöttünk, a cégünk ma tíz éves, és ezért járjuk az országot, és ha egy dolgos embert látunk, aki a kertben dolgozik, azt megajándékozzuk, de csak ma, és mindössze tízet! - hadarja egy szuszra. Kedves, talán túlzottan is. Sajnos a nevét nem ... |
Tovbb... |
Pálinka-dal
Abba a kivételesen szerencsés helyzetbe kerültem, hogy beléphettem a Nobilis Pálinkafõzde szent falai közé, megnézhettem a gyümölcsöst, a fõzdét, a fõzõmestert, és a pálinkákat is. Ez egy olyan hely, aminek nincs is igazán címe, csak helyrajzi száma, és már ettõl nagyon bizakodó ... |
Tovbb... |
Szendvicsem a Budai Gourmet-n...Hip-hip hurrá!A történet avval a bizonyos ajándékozási kísérlettel kezdõdött, amit a Budai pékségben rejtettem el. Olyan jó fejek voltak, hogy ízlett nekik a sütim -, mert persze õk is kaptak egyet, és ha már kaptak, illendõségbõl is dícsérni kell, ezt mindenki tudja - megbeszéltük, hogy csinálok párat a Budai Gourmet-re. Idõ közben a sütibõl szendvics lett -, de azért elárulom, hogy ... |
Tovbb... |
Egy szeletelésfóbiás vallomása |
Tovbb... |
Barátok közt a Studio Italia Olasz FõzõiskolábanKépek forrása: Boldog KuktaFantasztikus estét töltöttem el pénteken a Studio Italia Olasz Fõzõiskolában. Ez a fajta közvetlenség nagyon jól esett az én lelkemnek. Kezdjük az elején! ... |
Tovbb... |
OTP Klub Gourmet Fesztivál - és a poharak a kredencbenKezdetben szimpátiával figyeltem a Budai Gourmet Fesztivált. Kellemes környezetben, nem túlzott tömegben lehetett finom dolgokat kóstolgatni, megjelentek az MGE által patronált, újhullámos éttermek. Aztán a fesztivált Haris Györgyék a Millenárisról felköltöztették a Várba és létrehoztak szinte egy második borfesztivált, annál hajszállal érdekesebb ... |
Tovbb... |
Nepomuki Szent János ünnepe – Balsa – 2012. május. 16.Éppen három hete történt. A Tarka Bárka színeiben volt szerencsém részt venni a Balsai Önkormányzat, a Szabolcsi Halászati Kft. által szervezett Nepomuki Szent János ünnepen. Bõvebben hamarosan a nyomtatott sajtóban szólunk, most beszéljenek a Kölcsey TV Villantó címû mûsorának fenti felvételei, Bálint Sándor Jeles napok … |
Tovbb... |
Esküvõi elõkészületek 1. részItt van a nyár, az esküvõk szezonja, hátha valaki hasonló feladat elõtt áll, mint én, és adhatok pár hasznos ötletet. Már csak bõ 2 hetem van a fiam esküvõjéig, hogy a vendégsereg részére megsüssem a süteményeket. Most jól jön az a tapasztalat, amit a lányom esküvõje alkalmából szereztem 3-4 évvel ... |
Tovbb... |
Beszámoló a vasárnapi vásárrólKézmûves Finomságok VásáraVasárnap fantasztikus élményben volt részünk! Gabojszának köszönhetõen ellátogattunk Szigetmonostorra, a Rosinante Fogadóba, ahol Kézmûves Finomságok Vásárát tartották. ... |
Tovbb... |
Egy falatnyi AngliaMegismerkedtem egy olyan világgal, amely az otthonihoz hasonlítva ég és föld. Amirõl elsõre azt hisszük, hogy ez maga a filmek világa, az amit elképzelünk és azt hisszük ... |
Tovbb... |