Flan al caramelo és spanyol vacsora - egy este a Miele Fõzõsulijában
sponsored links
A Miele Fõzõiskola meghívásának köszönhetõen egy spanyol fõzõestet kis blogíró-blogolvasó találkozóval kötöttem egybe a múlt héten, és azt hiszem, nagyon jól sikerült, és megint bebizonyosodott, hogy a fõzés és a jó ételek szeretete percek alatt közel hoz egymáshoz vadidegen embereket. A fõzõiskolában már nem elõször voltam, és mindig lenyûgöznek a gyönyörûséges, fényes, szuper gépek, amiket még megsimogatni is jó, és a kedves profi csapat.
A spanyol estre a Miele állandó séfje 4 spanyol recepttel készült, a hal- és húsalaplé pedig már kész volt a kezdésre. Nekem nem volt ismeretlen a tortilla de patatas ( a spanyol krumplis omlett) és a paella sem, ez utóbbit évente egyszer biztos elkészítem otthon is. Karamell flant viszont még sosem csináltam, bár nagyon szeretem - amikor Spanyolországban voltunk, mindennap lecsúszott egy :) - mert kicsit féltem attól, hogy oldható meg: tényleg úgy készüljön el, hogy azután a formából kiborítva édes sûrû karamellréteg legyen a vaníliás puding tetején, körben pedig klasszul lecsorogjon a karamelles szósz.
Megoldható, tökéletesen: az elsõ kép a Mielenél készült, a második az otthoni, hétvégi desszert. A vanília, citrom, fahéj és karamell párosítás nagyon-nagyon ütõs - 8 adagot pont jó készíteni, mert úgyis mindenki repetázik...Ráadásul a ...