Ízletes hét vége Borzonton
sponsored links
Elérkezett annak is az ideje, hogy a Székely Konyha csapata bemutatkozzon a kis lapot kiadó Hargita Népe napilap szerkesztõségének. Az Ízletes hét vége néven futó esemény pénteken és szombaton zajlott Borzonton Baricz Gergõ szüleinek a hétvégi házában. Igyekeztünk a kollégáinkat mindenféle finom falattal kényeztetni, emellett természetesen elkészítettük azt az ételt is, amivel készülünk egy közelgõ gasztronómiai eseményre. Errõl egyelõre csak annyit árulok el, hogy kollégáink elégedettek voltak a bemutatott ételekkel, és nagyvonalakban körvonalazódott a Székely Konyha és Hargita Népe szerkesztõibõl, riportereibõl, gasztroújságíróiból verbuvált fõzõcsapat is. De lássuk sorjában a történteket.
Egy kis otthonról hozott finomsággal vártuk a Csíkszeredából és Székelyudvarhelyrõl érkezett kollégákat. Réka káposztafejre tûzdelt finom falatkákat hozott, Ildi rántott csirkemellcsíkokat és krumplisalátát, tudósító kolleginám, Réka apró fasírtot, Rita keleti salátát és kukoricás krumplisalátát, én pedig padlizsánsalátát tahinivel és szezámmagos rántott vargányatönköt. Mindezt amolyan svédasztalos stílusban egy különálló asztalon tálaltuk, de az udvarhelyi kollégák közül néhányan "biztos ami biztos" alapon a kajás asztal mellett maradtak. Ekkor még sokan nem tudták, hogy lesz még más kaja is...
Ezután a székely konyhás lányok segítõikkel elvonultak ...