Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Brifkó (pénztárca) torta |
Tovbb a blogra ... recepteszter.blogspot.com/2011/10/bri... |
Oreo trüffelKülföldi oldalakon láttam az Oreo trüffelnek az ötletét, miszerint krémsajtot kevernek el az összetört keksszel, és ezt beborítják olvasztott fehér csokival. Az Oreo keksz után úgy éreztem, ezt muszáj lesz nekem is elkészítenem. Egyáltalán nem bántam meg, nagyon finom ... |
Tovbb a blogra ... florakonyha.blogspot.com/2011/10/oreo... |
MásnapTegnapelõtt végre, hosszú idõ után végre nagyon jó híreket kaptunk. Igaz, ami igaz, megküzdöttünk értünk. Épp ezért úgy döntöttük, megünnepeljük kettecskén. Ennek a végeredménye az lett, hogy tegnap a kanapé 5 méteres körzetén kívül nem voltam hajlandó közlekedni, és a fejfájásból egy kevés még mára is ... |
Tovbb a blogra ... flamcsi.blogspot.com/2011/10/masnap.html |
Süss még egy kenyeret a Kenyér Világnapja alkalmából!A facebook-on hirdettem meg tegnap ezt a mozgalmat (nevezzük így), okt. 16-a, a Kenyér Világnapja alkalmából. Nem gondoltam, hogy ilyen sokan lelkesednek majd érte, nagyon boldog vagyok a klassz fogadtatás miatt. Mivel tudom, hogy sokan nincsenek a közösségi oldalon, ezért ide is bemásolom a felhívást, hogy aki szeretne, az ... |
Tovbb a blogra ... limarapeksege.blogspot.com/2011/10/su... |
Megjelent az októberi Kifõztük!Megjelent a Kifõztük októberi száma, ingyenesen letölthetõ az oldalról! Hoztunk sok finomságot, szõlõvel, káposztával, sörrel készülõ ételeket, és gesztenyés dolgokat is. Elindult a Maroni cég és a Kifõztük közös játéka is, érdemes játszani, válaszolni a kérdésekre, és ... |
Tovbb a blogra ... mohakonyha.blogspot.com/2011/10/megje... |
Krumplisaláta - Magyar, Sváb ételHozzávalók: 1 kg kifli burgonya 20 dkglilahagyma só, fehérbors, ecet, porcukor egy csokor snidling ... |
Tovbb a blogra ... obudagasztro.blogspot.com/2011/10/kru... |
Segal Viktor: Ízek és formák
Segal Viktor a hazai csúcsgasztronómia egyik legfontosabb képviselõje. Elsõ szakácskönyve, a Színek és ízek hatalmas szakmai és közönségsikert aratott, bebizonyítva azt, hogy a fúziós konyhamûvészet iránt itthon is szép számmal akadnak érdeklõdõk.
Második szakácskönyvében, az Ízek és formák-ban Segal Viktor séf újra kísérletezésre hív, ezúttal azonban nem az egyes ... |
Tovbb a blogra ... lucullus.blog.hu/2011/10/12/segal_vik... |
100 és 70Elkezdtem beírni az elsõ Briósomról a bejegyzést, akkor látom, hogy a következõ a 100. Gondoltam, hogy azért errõl csak megemlékezek egy bejegyzés keretében. :) Ha már kerek, akkor szeretettel köszöntöm a 70. olvasómat KATA személyében. Nagyon örülök, hogy ennyi rendszeres olvasóm van, ilyen rövid idõ alatt!! Nem is gondoltam volna, hogy ez ilyen jó ... |
Tovbb a blogra ... csillakonyha.blogspot.com/2011/10/100... |
Receptjeim a Nõk LapjábanNemrég kértek tõlem két receptet a Nõk Lapjába, és ezek a mostani számban jelentek meg. Egy kedves olvasóm már be is szkennelte, és átküldte nekem az oldalt - így most megmutatom nektek. Sajnos, a blogom címe rosszul jelent meg, ez már nem az elsõ eset, újabb figyelmeztetés arra, hogy egyszerûsítsek, vegyek ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Praktikak/~3/... |
Csípõs-savanyú kínai kelA képen egy kicsit háttérbe bújt az étel fénypontja: a kínai kel. Akkor folytassuk a csípõs sorozatot. Itt is a fõszereplõ a jó erõs paprika. Kínai kelt nagyon ritkán veszek és még sosem fõztem meg. Most viszont nem leltem kelkáposztát a zöldséges pulton, így ez lett a közmondásos szamár, amin kísérleteztem. Jó lett végül az ... |
Tovbb a blogra ... agifoz.blogspot.com/2011/10/csipos-sa... |
1 év és a Málnás-mangós tortaTalán az elsõ év még minden esemény kapcsán megünneplésre kerül. Nem tervezek nagy feneket keríteni annak, hogy egy éve írom ezt a blogot, hiszen nem annyira sok idõ ez. Mégis magamban visszaszámolva sok...minden téren, hisz annyi minden történt a blog kapcsán meg amúgy az életünkben is. Amikor elszántam magam, hogy blogot írok, már jó ideje olvasgattam a külföldi blogokat. Esküvõ kapcsán korábban ... |
Tovbb a blogra ... www.colorsinthekitchen.com/2011/10/1-... |
Mazsolás-almás zsemlepudingCrumble, máglyarakás, és almakompót fúziója. Narancsos, savanykás-édes, szirupos alma és vajas zsemle (lehetne kalács, briós, croissant, kenyér, stb.) rétegezve. Ezek aztán összekeverednek, egymásba sülnek, a végeredmény ... |
Tovbb a blogra ... chiliesvanilia.blogspot.com/2011/10/m... |
Krumplistészta káposztasalival + Jamie szuper ötleteElegánsan grenadírmars. Így soha nem neveztem és nem is fogom. Gyermekkorom kedvenc étele ez és ma is benne van a TOP 5-ben. Talán ez volt a második dolog, amit életemben föztem, az elsö pedig a cukorborsó fözelék. Mit is talált ki ez a Jamie már megint? A tésztához kapcsolódik. Nálunk nem lehet kapni sem fodros kockát, sem simát és hát a krumplistészta azzal jó. Jamie ezt a problémámat is megoldotta. Vegyünk friss lasagne tésztát és kedvünk szerinti ... |
Tovbb a blogra ... borsandpepper.blogspot.com/2011/10/kr... |
12. Magyar GrillbajnokságA Magyar Grillszövetség szeptember 4-én a Népligetben, a SzeptEmber Feszt keretében rendezte meg a 12. országos grillbajnokságot. Idén jelentõsen növekedett a részvételi kedv, 15 csapat ["A" Sonkás Grill (2), Aviko-Gastropont (10), Baromfi Grill Team (6), Big Green Egg (7), Csipet-Csapat (12), Fulton Kalóztanya (11), Gerlicék (8), Helit-Elit (14), Karcag Lovagi Udvar (3), Kistópart (5), Kulináris Betyárok (4), Lugas Wellness (Fûszerszámosok) (15), Matusz-Vad (9), Párizs Budapest (13), Széchenyi Team (1)] indult (zárójelben a sátrak számozása). A nevezési díj 15000 ... |
Tovbb a blogra ... gasztrojazz.blogspot.com/2011/10/12-m... |
Guba trilógiaGuba trilógia: |
Tovbb a blogra ... ikkyugasztrokalandjai.blogspot.com/20... |
Leveles sajtos rúdVisszatértem :-) Köszönöm szépen a kedves hiányoló sorokat, és köszönöm az Olvasók kitartását a Házias konyha mellett! Köszönetképpen hoztam nektek egy fantasztikus péksüteményt, biztos mindenkinek ismerõs a boltok polcairól! Mi is imádjuk! Aztán egyszer csak kattant az agyam: nem létezik, hogy én ezt ne tudnám itthon is ... |
Tovbb a blogra ... thechefviki.blogspot.com/2011/10/leve... |
Halrudak másképpEgy nagyon egyszerû, de mutatós fogás azoknak, akik szeretik a halat. Mostanság megtudtam, hogy ezt a típusú táplálkozást, amit ûzök pesco-vegetáriánusságnak hívják. Csúnya szó, inkább legyek halevõ, ha már névadási kórságban szenvedünk. Szóval hetente, kéthetente eszek egy kis halacskát, ilyet-olyat, így és úgy elkészítve. |
Tovbb a blogra ... ilikekonyha.blogspot.com/2011/10/halr... |
Tortilla tekercs ropogós csirkévelÉs akkor az utolsó tartozás, amivel vendégszerepeltem a Kifõztükben. Ezúttal ez még aktuális is valamennyire, hiszen nincsenek benne nagyon olyan hozzávalók, amik szezonálisak, cserébe viszont nem csak a strandra vihetjük magunkkal, hanem a ... |
Tovbb a blogra ... kellegyrecept.blogspot.com/2011/10/to... |
Bevállaltam -bakikM@rtitól "loptam" a játékot, miszerint mutassuk meg minél többen, hogy mi is emberek vagyunk (jó, mondjuk én nem az vagyok... hanem sárkány. abból is a házi fajta) és néha hibázunk, bénázunk, satöbbi. Nos, elég vicces egyéniség ez a M@rti, hogy szereti lefotózni azt, amit elcseszett. :))) Mert ugye azon kívül, hogy az ember egy leejtett torta vagy elrontott sütemény következményeképpen a hajtépésen és örjöngésen (esetleg síráson) kívül a ... |
Tovbb a blogra ... krickykonyhaja.blogspot.com/2011/10/b... |
Bolgár agyagedényben sült zöldségekOlyan közel van hozzánk Bulgária, mégis kevesek ismerik nálunk konyhájuk sajátosságait, és különlegességeit. Megvallom elsõ találkozásom a bolgár konyhával Nekem is elég lehangoló volt - a tengerparti szállodák éttermei a 80- as években - aztán egyszer eljutottam Szandanszkiba (Сандански) ahol a hegyek közt megáll az idõ, és úgy érezheti magát az ember, mintha teljesen megszûnne a külvilág. Ebben a mesevilágban volt alkalmam végigkóstolni a konyhájuk különlegességeit a sokféle ... |
Tovbb a blogra ... valodisafrany.blog.hu/2011/10/12/bolg... |
Sült paprikakrémlevesSült paprikakrémleves - kép: Krumpli Béla A mostani, már-már giccsesen napsütéses õsszel, amellett, hogy a piacon megjelentek az õszi gyümölcsök, zöldségek, még tobzódunk a nyárvégi kínálatban is. Lesz még alkalom sütõtökre, céklára bõven, amíg van jó paprika, paradicsom, ... |
Tovbb a blogra ... gourmetstudio.blog.hu/2011/10/12/sult... |
Marha(borjú)lábszár olaszosan (osso buco)Még soha, sehol sem ettem ilyet, mégis évek óta készülök megfõzni. Megfelelõ alapanyag híján azonban eddig csak a sertéscsülkös verzióig jutottam, ami persze nem volt rossz (sõt!), csak éppen nem az igazi. Aztán egyik este a Sparban elkerekedett szemekkel néztem a húsospultba. Keresztben szeletelt marhalábszár... Azt persze már az elsõ pillantással felmértem, hogy nem borjú ez, hanem marha, no de már így is eggyel elõrébb ... |
Tovbb a blogra ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/10/12/marh... |
nincs címÉbren álmodom 2010.10.12.Végére ért egy gyönyörû álom.Valósággá lett.A hulló levelek havában egy kislány érkezett.Csendesen,nyugodtan. Azóta eltelt egy év.És én még mindig alig hiszem el,hogy ez a drága kis angyal minket választott.Ebbõl az álomból sosem szeretnék felébredni. 2010.10.12.Megszületett egy kislány.És egy édesanya.Egymásnak köszönhetik létezésük.Anya és lánya.Borsó meg a héjja. |
Tovbb a blogra ... alegjobbotthon.blogspot.com/2011/10/e... |
Zöldbabfõzelék rántott tojással.Úgy jártam, hogy tegnap meg zöldbabfõzelék maradt... Hosszas töprengés és üres kamra okán végül a rántott tojás mellett döntöttem. Nem lett nagyon fotogén, de fini volt és belefért a diétámba. 1 adag ch-tartalma: fõzelék 26,1 2 tojás 14,0 Össz.: 40,1 g |
Tovbb a blogra ... szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blo... |
Le a lekvárral, de a cukor maradhat!Egészségünk álítólagos megóvása érdekében újabb, és újabb élelmiszer-adókat találnak ki különbözõ tárcák, legújabb bûnbak a lekvár és a szörp ... |
Tovbb a blogra ... malackaraj.blog.hu/2011/10/12/le_a_le... |
Mézes szõlõkrémlevesMézes szõlõkrémleves Hozzávalók: 50 dkg fehér szõlõ, 15 dkg kék szõlõ, 3 dl víz vagy must, 2 dl hideg tej, 1,5 dl tejszín, 5 dkg vaj, 1 púpozott evõkanál liszt, csipetnyi só, citromlé, méz ízlés ... |
Tovbb a blogra ... edithreceptjei.blogspot.com/2011/10/m... |
Szilvaterrin, marcipános szilvatarte és korianderes ringlósorbetÕsszel különbözõ szilvafajtákat kínálnak a piacokon. Szerepel köztük pl. az ovális kék szilva, amely itt frank területen a hagyományos szilvafajta, s legnagyobb eséllyel ilyen szilvát találhatunk a standoknál. Mellette kapható a nagy kerek szilva is, amely leginkább talán nektarinra hasonlít, mindössze a héja kék/lila vagy sápadt sárga. Ha egy kis szerencsénk van, akkor még akár ringlóra is bukkanhatunk. A ringlók kimagozása jár a három... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/KsrletiKonyha... |
SorsolásÉs elérkezett az idõ…megtörtént a nagy sorsolás Köszönöm a sok kommentet, drukkoltam mindenkinek Akkor most nézzétek meg, hogy ki is nyert Elõször 3 galacsin lett kiválasztva, és utána a 3 galacsinból került ki a nyertes. Gratulálok! Kedves nyertes, a jobb oldalon található mail címen vedd fel velem a kapcsolatot, hogy elküldhessem neked a nyereményed Szóval ... |
Tovbb a blogra ... araniel.wordpress.com/2011/10/12/sors... |
Kép nélkül - finger food: hering + tormás-kapros kence + MontasioMost, hogy beköszöntött az elsõ hideg, akaratom ellenére az ünnepi menün kezdett el járni az eszem (pedig nem ott kellene, hogy járjon, ezer más munka van még az ünepekig, nem ártana inkább ezekre összpontosítani). Tehát a mai ötlet Szilveszterre: pirítós vagy friss kenyér Philadelphia + kapor + torma (esetleg egy kevés, nagyon kevés! fokhagyma) kence marinált ecetes hering darabka (nyersen de akár egy cseppnyi kapros vajon hirtelen átsütve) 2-3 Montasio kocka kapros vaj cseppek (megyek, vetek is pár kapormagot, hátha idebenn december végére kikelnek) Szilveszter még ugyan messze ... |
Tovbb a blogra ... tavolainpiazza.blogspot.com/2011/10/k... |
Sült tõkehalfilé napraforgómagos gyökérzöldségekkelA recept Segal Viktor: Ízek és formák címû új szakácskönyvébõl való, mely a Boook Kiadó gondozásában jelent meg. Hozzávalók a sült tõkehalfiléhez (8 adag): 1,2-1,5 kg friss bõrös atlanti tõkehalfilé fél dl olívaolaj 1 tk koriandermag só frissen õrölt fekete bors Hozzávalók a györkérzöldségekhez (8 adag): 35 dkg bébirépa 25 dkg petrezselyemgyökér (nálunk nem lehet kapni, így ... |
Tovbb a blogra ... alexandragasztroblogja.blogspot.com/2... |
Roll it up: Fahéjas csiga krémsajt mázzalImádom, hogy az amerikaiak milyen pofátlanul könnyedén képesek kihozni bármit a Philadelphia krémsajtjukból. Amíg a franciák nagy mûgonddal fõzögetik a tökéletes kis krémjeiket, addig õk fogják a Philadelphiát, és összekeverik egy kis vajjal, cukorral, esetleg vaníliával, néha tojással, és a vicc az, hogy az eredmény mindig elég jó. Fahéjas csiga krémsajt mázzal ... |
Tovbb a blogra ... edesem.blogspot.com/2011/10/roll-it-u... |
SAD- Krisztina tortájaKrisztina tortái, kisfiának készítette :) |
Tovbb a blogra ... kiskukta.blogspot.com/2011/10/sad-kri... |
SAD- Barbi tortái"A te blogod késztetett arra, hogy kipróbáljam a tortakészítést, és bele szerettem:) Az elsõ tortát a húgom születésnapjára |
Tovbb a blogra ... kiskukta.blogspot.com/2011/10/sad-bar... |
SAD 1Készül az összefoglaló, csak lassabban haladok mint terveztem... hiába, minden összejött mostanában, egy jó kis vírussal küzdünk családilag, mellette az esõ osztály nehézségeivel is birkózunk, szóval nem egyszerûek a napjaink. A blogomra most már minden képet feltöltöttem amit kaptam tõletek , ezenkívül még kaptam 12 blogírótól is linkeket (többet mint 12-õt), azok reményeim szerint 1-2 napon belül felkerülnek a blogra az összefoglalóba. Addig is nézelõdjetek a blogon fennlévõ ... |
Tovbb a blogra ... kiskukta.blogspot.com/2011/10/sad-1.html |
Tori no karaage: japán sült csirkefalatokAmikor elõször kóstoltam ezt az ételt, rögtön tudtam, hogy vége az idepróbáló lisztes-tojásos-zsemlemorzsás panírozásnak (és az azzal járó kosznak), az olajtól elnehezült panírrétegnek. Persze tudom, hogy már félkészen is lehet venni sült csirkefalatokat (sõt egyes gyorséttermekben készen is), de garantálom, hogy ennél a verziónál könnyebben elkészíthetõ és finomabb nincs. Nekem (és persze másoknak is a csalában) messze ... |
Tovbb a blogra ... wannabechef.eu/szarnyas/tori-no-karaa... |
Az erõs ember és a gõzgombócokNégy év után a hétvégén Fekete László visszatért Geresdlakra, hogy ismét megízlelje, milyen is az igaz sváb héveknédli, és megmutassa, mekkora egy igazi adag ebbõl az ételbõl. Az erõvilágbajnok 2007-ben az elsõ gõzgombóc fesztivál díszvendége volt, és az immár hagyománnyá vált esemény szervezõi úgy gondolták, hogy a jubileumot is vele ünneplik meg. (Végül is hogy mutatna egy fitneszvilágbajnok egy nagy tál gombóc felett.) Szóval volt híres ember is: aki akarta, megnézhette, hogy hogy eszi a gombócot Fekete László. Az idõjárás ugyan éppen ... |
Tovbb a blogra ... pekeskifli.blog.hu/2011/10/11/az_eros... |