Csípõs-savanyú kínai kel
sponsored links
A képen egy kicsit háttérbe bújt az étel fénypontja: a kínai kel.
Akkor folytassuk a csípõs sorozatot. Itt is a fõszereplõ a jó erõs paprika. Kínai kelt nagyon ritkán veszek és még sosem fõztem meg. Most viszont nem leltem kelkáposztát a zöldséges pulton, így ez lett a közmondásos szamár, amin kísérleteztem. Jó lett végül az ügy kimenetele.
Egy jól megtermett kínai kelt durván, vastagon felcsíkoztam. Egy lilahagymát nagyon-nagyon vékonyra karikáztam. Lereszeltem még 2 gerezd fokhagymát is. 1 kis chilit kimagoztam és felkarikáztam.
Serpenyõben 1-1 kanál olajat és vajat melegítettem. Ezen üvegesre pároltam a hagymát, rádobtam a többi hozzávalót és ...