Marha(borjú)lábszár olaszosan (osso buco)

2011-10-12

sponsored links

Még soha, sehol sem ettem ilyet, mégis évek óta készülök megfõzni. Megfelelõ alapanyag híján azonban eddig csak a sertéscsülkös verzióig jutottam, ami persze nem volt rossz (sõt!), csak éppen nem az igazi. Aztán egyik este a Sparban elkerekedett szemekkel néztem a húsospultba. Keresztben szeletelt marhalábszár... Azt persze már az elsõ pillantással felmértem, hogy nem borjú ez, hanem marha, no de már így is eggyel elõrébb vagyok.

És akkor most még valamirõl, amirõl már régen szeretnék. Van két olyan blog, ami alappá vált nálam, akár valami újdonságot, "híres ételt", netán éppen valami nagyon is hagyományosan magyarosat szeretnék fõzni. Az egyik a Bûvös szakács, a másik a Malackaraj. Nagyon más a megközelítés, egyik a csúcsgasztronómia, másik a csináld magad mozgalom felõl, de van bennük közös vonás: annak sugalmazása, nyílt kimondása, hogy enni jó, az egyik nagy élvezet az életben, ne elégedjünk meg a megszokott középszerûséggel. Adjuk meg a módját - azt pedig már csak én teszem hozzá, hogy anélkül, hogy túllihegnénk a dolgokat. Alapos utánajárás mindkét blogban, aztán a Bûvös szakácsban semlegesen, szinte tudományosan íródott cikkek, míg a Malackarajon olykor polgárpukkasztóan profánul, vállaltan a személyes ízlés szûrõjén át íródott posztok. Én pedig mindkettõ elolvasása után fenntartom magamnak a jogot, hogy a saját konyhámban a saját ízlésem, tudásom szerint fõzzek, abból ami éppen ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/10/12/marh...

sponsored links

Keres?s