Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Camembertes õszi salátaÕsszel mit tennénk egy jó kis salátába? Hát diót, almát és zellert biztosan, és hogy laktatóbb legyen remekül passzol hozzá a camembert sajt! Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... mindenkaja.blog.hu/2011/10/31/bejegyz... |
Mustáros heringsalátaTudom, hogy nem mindenki van oda a ruszliért, azaz a pácolt heringért. Aki viszont egyszer ráérzett a vajpuha savanykás hal ízére annak tetszeni fog ez a saláta. Hol lehet jó ruszlit kapni? Egyik jó beszerzõhely a hipermarketek halas pultja közelében, másik az IKEA shopban, harmadik pedig az orosz ételeket árusító Arbat bolthálózatban (http://www.arbat.hu/). |
Tovbb a blogra ... mindenkaja.blog.hu/2011/10/31/bejegyz... |
Kókuszgolyó meggyel - klasszikNálunk a gyerekek készítik, mert annyira egyszerû. Az én gyerekkoromban még daráltuk a háztartási kekszet, de most már minden kisközértben lehet kapni a darált kekszet. Fontos, hogy jó minõségû kakaóport használjunk, lehetõleg ne cukrozott változatot, hanem keserû holland kakaóport. Extra változatban a közepébe meggyet teszünk. A rumot ízlés szerint adagolhatjuk ha felnõtteknek készítjük, akkor mehet bel egy kicsit több is. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... mindenkaja.blog.hu/2011/10/31/bejegyz... |
Chilis birskörte chutneyTavaly ismerkedtem meg a birskörtével egyik kolléganõm isteni birskörte lekvárja által. Nem is tudtam, hogy létezik ilyen finom, zamatos, illatos, édes és egyben fanyar, körte ízû és mégsem gyümölcs! |
Tovbb a blogra ... mindenkaja.blog.hu/2011/10/31/bejegyz... |
45. VKF! Thai tökkrémlevesIgaz, hogy a kókusztej-sütõtök páros ismert fogalom, már én is kísérleteztem vele, de elsõ próbálkozásom nem volt az igazi. Most letisztult, egyszerûbb formában készítettem levest a 45. VKF!-re, amit az egyik leghíresebb vega bloggerina, Zizi hirdetett meg. A sütõtököt pár éve fedeztem fel újra magamnak, azóta kiváló érteleket fõztem belõle, de mindig csak sült tök formájában ... |
Tovbb a blogra ... gasztroreka.freeblog.hu/archives/2011... |
Sós rizottó tortácskákA tv-ben az egyik fõzõmûsorban csinálta az ausztrál szakács fickó az alábbi remek ételt, amit azon nyomban én is megcsináltam, annyira guszta volt. Kicsit macerás, de legalább olyan finom, mint amilyen jól néz ki... Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... gastroglobe.blogspot.com/2011/10/sos-... |
Heti egyperces 2011/44. |
Tovbb a blogra ... gumimacik.blogspot.com/2011/10/heti-e... |
Almás pite.Almás pite az örök, megunhatatlan sütemény. Többféle receptet kipróbáltam már, és mindegyik nagyon finomra sikerült. Most a családi receptet vettem elõ amit az anyukám, és a nagymamám sokszor megsütött. A tésztájába természetesen zsír került, mivel annak idején a disznóvágásoknak köszönhetõen, nem is használtak mást a fõzéshez és a sütemények készítéséhez. Állítom ilyen ... |
Tovbb a blogra ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/10/a... |
Sütõtökös dominóEbben az õszi hónapban Zizi a szezonnak megfelelõen sütõtökös recepteket írt ki a VKF 45. fordulójának témájaként. Mivel vegetáriánus blogot ír Zizi, ezért húst és halat mellõzõ recepteken lehetett gondolkodni. A sütõtök rendkívül változatosan alkalmazható a konyhában. A nevétõl eltérõen sütésen túl lehet fõzni, párolni, valamint nyersen vagy marinálva is fogyasztható. Sõt, édesítve vagy sziruppal átitatva akár édességekben is ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/KsrletiKonyha... |
Diós-diós sütemény |
Tovbb a blogra ... kiskonyham.blogspot.com/2011/10/dios-... |
Happy Halloween |
Tovbb a blogra ... szandradeekonyha.blogspot.com/2011/10... |
Krumpli lángos reformosanEgy kicsit gúnyt ûzött velem a technika. Azért nem tudtam jelentkezni, mert a fényképezõgépemet és a számítógépemet nem tudtam párosítani, így hiába készültek képek, nem tudtam a számítógépre áttenni. Na de ez most már megoldódott. Mivel már itt az õsz,éppen itt az ideje, hogy lángost készítsek a családomnak. Már nagyon sokszorkészítettem lángost. Mivel próbálunk egy kicsit egészségesebben étkezni,gondoltam, hogy a liszt mennyiségét megosztom és teszek bele ... |
Tovbb a blogra ... ritaennielvezet.blogspot.com/2011/10/... |
KöszöntõMondtam, hogy a játék összehozza az embereket! És olyan nagy öröm, amikor játszom valakinél, cserébe õ meglesi, ki is vagyok, miket írok, és tetszik neki, és rendszeres olvasóm lesz! Immáron 23-an olvassák a blogomat, és ennek én annyira örülök, hogy el sem hiszitek!!! Üdvözöllek benneteket Ari, Adél és Tiffanylda!!! És akkor ami a tegnapi bejegyzésbõl "lemaradt", hogy Tiffanyldánál is van ám játék, szóval látogassátok meg ti is! A ... |
Tovbb a blogra ... mivanlina.blogspot.com/2011/10/koszon... |
Ropogós, leveles sajtos kiflik mustáros virslivel töltveReggel korán keltem, mert elõzõ nap a csabai kolbászfesztiválon voltunk. Késõn értünk haza, így itt az oldalon is vajmi keveset ténykedtem. Miközben szerkesztettem és nézelõdtem eszembe jutott, hogy nincs itthon semmilyen reggelihez való péksütemény, de még más ehetõ alapanyag is alig-alig. Volt viszont 4 szál jóféle juhbeles sertés virsli. Gondoltam, hogy nem kel korán a család, körülnéztem, hogy mit tudnék készíteni ... |
Tovbb a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... |
Útravaló szendvicsekKirándulni készültünk, gondoltam, sütök egy kis pogácsát, aztán az majd jó lesz, meg is vettem hozzá az alapanyagokat. Persze ahogy alakult a tervezési folyamat, egyre nyilvánvalóbb lett, hogy az egy-két órás csatangolás helyett egésznapos, hegymászós túrára készülhetek lelkileg. Ja, akkor viszont ide nem pogi kell, hanem "rendes" kaja. Kenyeret nyilván nem vettem, mert ugye minek, viszont a fene fog azért korábban kelni, hogy még lemenjen reggel ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Valsagkonyha/... |
Diós gombafasírt paradicsomszósszalHagyományos ízvilágú vacsorára vágytam. De mivel ebédre májat ettünk, azaz húst, ezúttal valami húsmentest kívántam. Na, persze, és még gyors is legyen! Szétnéztem egy-két blogon ezügyben, és hamarosan sikerült is találnom valamit, ami tetszett: gombafasírtot, egycsipetnél. Nagyjából ragaszkodtam a recepthez, bár még hozzátettem ezt-azt, és kissé nagyobb adagban készítettem. És ... |
Tovbb a blogra ... edithreceptjei.blogspot.com/2011/10/d... |
Top reggelizõ és egy életképes álom avagy a Dzsem Pékség. Interjú.A Dzsem Pékség megnyitásával tovább bõvült a top reggelizõhelyek száma. A helyben sütött francia péksütemények, a különleges szendvicsek és a bagelek óriási választéka minket is beszippantott, ezért megkerestük a Dzsem Pékség megálmodóit. Interjú Bartyik Gabriellával és Nagy Katalinnal, a Pékség tulajdonosaival. Nagyjából egy éve nyitottátok a pékséget. Honnan indultatok és hogy jött az ötlet, hogy pont egy pékséget nyissatok? Miért nem pont ... |
Tovbb a blogra ... wannabechef.eu/egyeb/dzsem/ |
Olyan felemás nap nekem ez a mai.Egyrészt ma van a születésnapom, másrészt ma emlékezhetem azokra, akik már soha nem lehetnek velem...:( Mivel tegnap már megünnepeltek a gyerekeim, unokáim, párom, Tesóm és Unokahúgom, ma az emlékezés ideje jött el. |
Tovbb a blogra ... szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blo... |
Gombóc Artúrok figyelem!! ... JÁTÉKFehér csokoládé, töltött csokoládé, magvas csokoládé, kicsi csokoládé... Igazi Gombóc Artúrnak tartod magad? Akkor játssz velem és nyerd meg a 3000 Ft értékû ajándékutalványt, majd készíttesd el saját különleges csokoládé összeállításod a ChocoMe-nál. Íme a részletek: Olyan egyszerû lesz, mint a blogos játékok zöme. :) ... |
Tovbb a blogra ... etelekestortak.blogger.hu/2011/10/31/... |
Divatdiktátorok lettünk!Egy éve mindenki azt kérdezgeti tõlem: hogy kerül a macska a konyhába? És mi történik? A legnagyobb olasz divatáruházlánc, a COIN az idén egy komplett fekete macskás konyhai kiegészítõ kollekcióval rukkol elõ! Hát most a macskásoknak lesz hol vásárolniuk egymásnak karácsonyra, az biztos. Én elõre jelzem mindenkinek: imádom a macskákat, a macskás tárgyakat ellenben ... |
Tovbb a blogra ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/10/31/di... |
Rizlingek a VillábólMindenki ismeri (legalábbis átlag boros) a Villa Tolnay-t, boraikat. Négy-öt éve úgy gondoltam, hogy mára ez már tényleg így lesz. Nagy volt a robbanás, amivel Philipp Oser berobbant a magyar bor-köztudatba. Elsõsorban fehér boraival, azon belül is a rizlingekkel, még szép, ha valakinek Badacsonyban van területe ez szinte kötelezõ. A svájci úriembernek van pénze, és annyira megfogta a Balaton-felvidék hangulata, hogy mindenképpen ott akarta ... |
Tovbb a blogra ... gasztroszex.blog.hu/2011/10/31/rizlin... |
Japán ananászos csirkeTõlem nem idegen módon ismét egy ananászos étel. Ez egy régebbi Stahl Magazinban lelt recept kissé átalakított megvalósulása. Hozzávalók - 4 fõre: ... |
Tovbb a blogra ... fozomasina.freeblog.hu/archives/2011/... |
Spagetti póréhagymás sütõtökszósszal és csíkos vénuszkagylóval(Spaghetti con crema di zucca allo zenzero e vongole) Hozzávalók: 320 g spagetti 300 g sütõtök (tisztítva mérve) 100 g póréhagyma 400 g csíkos vénuszkagyló ... |
Tovbb a blogra ... pasta-ebasta.blogspot.com/2011/10/spa... |
Triple choc cookiesEzek azok a kukik, amiket biztos, hogy nem sütök meg még egyszer! Annyira, de annyira finomak (már maga a nyers tészta is!), hogy legszívesebben együltõ helyemben befalnám az egészet, és ami nagyobb baj, a családban nem én vagyok az egyedüli, aki így gondolja. Szóval addio kukik! A hozzászólásokból ítélve úgy tûnik, nem csak nála lett elsöprõ sikere a receptnek... Triple choc cookies Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... tavolainpiazza.blogspot.com/2011/10/t... |
Óvatosan vásároljunk ! |
Tovbb a blogra ... takarekoskonyha.blogspot.com/2011/10/... |
Vörösboros-gombás sertésragu
Igazán olyan étel, ami a csípõs, hûvös napokra való. Pl. egy kirándulás után este hazaérve, vagy jó kis kerti munkák után a meleg házba húzódva igazán össze tudja kovácsolni a társaságot. Bár nálunk ma pihenõs nap volt, mégis nagyon jól esett melegen bekanalazni. Illatos, szaftos, tartalmas. Aki szereti, kísérje el avval a borral, amivel elkészíti. Vörösboros-gombás sertésragu ... |
Tovbb a blogra ... bodzablog.freeblog.hu/archives/2011/1... |
GYERTYALÁNG...Rád gondolok... ha nézem a gyertyalángot és elmormolom az áldott Miatyánkot... Rád gondolok... az évtizedek ködébe veszve feszültél rá Te is, a keresztre... Rád gondolok... az aggódó szeretetre mi beleszövõdött minden évtizedbe... Rád gondolok... mikor annyira fáj a Gyermekem... Ha bántottalak, ...bocsásd meg azt nekem... Rád gondolok... Édesanyám! a hiányod már nem fájdalom... de hiányodat annyira fájlalom, hogy Rád gondolok... és ha mégsem... akkor is Feléd száll minden szeretésem... ...egy gyertyaláng... egy szál virág... ...így köszönöm meg Neked, hogy lehettem egykor és most is még a Te szeretõ Gyermeked... |
Tovbb a blogra ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2011/... |
Túlsúlyos bõröndjeinkAz enoteca Olaszországban borozót és borkereskedést jelent, ahol nemcsak poharazni és kóstolni lehet, hanem egyszerû, jó ételeket is kínálnak a vendégnek. A névadással e mûfaj elõtt tisztelgett a pécsi Enoteca Corso étterem két tulajdonosa, Csóra Zsanett és Soós Tamás - egy közgazdász és egy jogász -, aki tíz éve nagy fába vágta a fejszéjét. |
Tovbb a blogra ... buvosszakacs.blog.hu/2011/10/30/enote... |
És még mindig játszomAz egész ott kezdõdött, hogy rossz kedvem volt. Aztán jött a következõ lépés, hogy elkezdtem kreatív oldalakat nézni. A kreatív oldalaknak követõje lettem, mert annyira sok nyitott és fantasztikusan tehetséges és nagy képzelõerõvel megáldott blogger van. Aztán meg mindenhol látom, hogy játszanak az emberek, és a saját kezükkel készített dolgokat lehet megnyerni, és mind annyira csodaszép! Meg aztán itt vagyok én is, hirdettem egy játékot, és olyan nagy élmény lesni, hogy vajon jött-e már újabb komment. És ... |
Tovbb a blogra ... mivanlina.blogspot.com/2011/10/es-meg... |
Eszterházy-torta liszt és cukor nélkülMost egy kakukktojás következik, azaz nem bonbon, hanem kivételesen torta. A képét már megmutattam a blog Facebook-oldalán, ahol többen kérdezték a receptet, így gondoltam, megosztom itt is. A blogon már szerepelt korábban az Eszterházy-torta, Eszterházy-bonbonokkal díszítve. Ez a kedvenc tortám, mert nagy diórajongó vagyok, így egyértelmû volt, hogy ezt készítem el most is ... |
Tovbb a blogra ... pralineparadicsom.blogspot.com/2011/1... |
Aszalt banán... készülõdés a karácsonyi gasztroajándékokra...Naná, hogy ebbõl is ajándék lesz.. egyrészt az egyik fontos imádja... nemrég kapott belõle egy hatalmas zacskónyit.. majd a zsákmánnyal felült egy buszra és fél óra alatt az egészet megzabálta... majd megkérdezte, hogy ez valójában mennyi banán volt?? Amikor közöltem vele, hogy 5 kiló és kb. egy hétig aszalódott, akkor kicsit rosszul lett... de ez nem tartott sokáig, mert ... |
Tovbb a blogra ... szepsegtar.blogspot.com/2011/10/aszal... |
Vepøo knedlo zeloAz étel magyar neve fehérboros sertéssült, párolt káposztával, knédlivel. Ez a recept még az elsõ bejegyzésemben szerepelt, de anno, képek nélkül, három receptet tettem fel. Mivel azóta jobban megismerkedtem a blogírás rejtelmeivel, és ezek az ételek is többször elkészültek, most szétszedtem õket. A tökéletesített változatot mutatom be nektek. Igaz, a knédlit még mindig nem én készítem. Az eredeti recept szerint nem kerül bele fehérbor, de szerintem így finomabb.:) Illik hozzá a sör, a fehérbor és természetesen a becherovka.:)
Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... gasztroreka.freeblog.hu/archives/2011... |
Házi tészta és zellerpestos-juhsajtos tortelliniHa már hosszú hétvége, jöjjön egy ráérõs idõkre valóblogra-való. Mert ez itt most nem a "két perc alatt vacsora" kategória, detalán pont ettõl jó. Kiváló ráérõs napokra, nosztalgiázásra, no meg akkor, ha egy igazán jót szeretnénk az asztalra varázsolni. Vigyázat, hosszú lesz, és mesélõs. A tészta nagy kedvence P-nek és nekem is. A hagyományos,gyerekkori krumplis, káposztás, diós tészta csakúgy, mint a felnõttkorunkhoz kötõdõ olasz remekek. Már egészen apró koromtól ott álltam nagyanyám ... |
Tovbb a blogra ... konyha-sziget.blogspot.com/2011/10/ha... |
Alte Post bajor sörözõ (Arad, a jelenlegi 1918 December és Decebal sgt. sarkán)Arad és Temesvár gasztronómiai kínálatában meggyõzõen és stabilan szinte csak az olasz vendéglõk tudnak teljesíteni. A magukat elsõ osztályú helynek hírdetõ éttermekben is elfordul haldarálékból készült áltintahalkarika, kisütött, de belül ki nem fagyott tengeri hal s még sorolhatnám. Kocsmák terén Temesvár elég jól áll, itt csak a régi Dóm tér vonzáskörzetében van annyi hangulatos jó kocsma, ... |
Tovbb a blogra ... dorozsmaiendre.blogspot.com/2011/10/a... |
Paleo habdesszert- Meghaltál, Jatata? - Nem haltam meg. - Nem tudtad kinyitni szemedet? - Varázslat volt. Abban egyeztünk meg. - Õk hol vannak most? - Kicsodák? - Akik elindultak, mikor kicsi voltál. - ... |
Tovbb a blogra ... napmatka.blogspot.com/2011/10/paleo-h... |
Tökkrémes bonbon - VKF! 45Végül, de nem utolsó sorban következzen a tökös desszert desszertje, ha esetleg valaki még édességre vágyna. A bonbon készítésbe rejtelmeibe tavaly karácsonykor vetettük bele magunkat. Mivel csokiból már mindenfélét láttunk, úgy gondoltuk, most a tökkrémeset sem szabad kihagynunk. Jöjjön, hát az utolsó tökös recept a VKF 45 tiszteletére. Nem egy nagy ördöngösség, próbáljátok ki! Hozzávalók (kb. 30 db): ... |
Tovbb a blogra ... green-tearoom.blogspot.com/2011/10/to... |