Házi tészta és zellerpestos-juhsajtos tortellini

2011-10-30

sponsored links


Ha már hosszú hétvége, jöjjön egy ráérõs idõkre valóblogra-való. Mert ez itt most nem a "két perc alatt vacsora" kategória, detalán pont ettõl jó. Kiváló ráérõs napokra, nosztalgiázásra, no meg akkor, ha egy igazán jót szeretnénk az asztalra varázsolni. Vigyázat, hosszú lesz, és mesélõs.

A tészta nagy kedvence P-nek és nekem is. A hagyományos,gyerekkori krumplis, káposztás, diós tészta csakúgy, mint a felnõtt korunkhoz kötõdõ olasz remekek.
Már egészen apró koromtól ott álltam nagyanyám mellett,azokon a számomra ünnepnek számító napokon, mikor tésztát gyúrt. Ez egészen pontosan hetente két alkalommal szokott ez elõfordulni, úgyhogy gyakran volt okom örülni. Imádtam a nyers tésztát is, így a folyamatot muszáj volt lépésrõl lépésre követnem, és egyes fázisoknál mintavétellel is meggyõzõdni a magas minõségrõl, hahaha. Hiába, már akkor tudható volt, hogy a minõségbiztosításnak és nekem még dolgunk lesz egymással ...


Folytats a blogon ... konyha-sziget.blogspot.com/2011/10/ha...

sponsored links

Keres?s